Bu kümes yeterlimi arkadaşlar ??

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kaansener03
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Kaan Şener
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Arkadaşlar bu kümes 3 kuş için yeterlimidir sizce ? (:

Ekli dosyalar

• 20042011077.webp
    20042011077.webp
    468.1 KB · Görüntüleme: 2,329
  • 20042011079.webp
    20042011079.webp
    208.5 KB · Görüntüleme: 2,342
3 kuş için yeterli olabilir belki ama bu sayıyı ne zamana kadar koruyacaksın o önemli..sonuçta ilerde bu kuşlar üreyecek o zaman mutlaka daha kapasiteli bi yuva yapman gerekecek..bir de kuşların girdigi kapı küçük sanki en azından gerektiğinde yuva içine müdahele edebelicegin bi kapı şart..şimdilik hayırlı olsun diyelim fakat fırsatını bulunca daha geniş bir yuva yapmanı öneririm..ayrıca baya da genç bir arkadaşımızsın bu hobinin okuluna engel olmamasına dikkat et ;)
sevgilerimle

BİRAZ DAHA GENIS YAPSAN IYI OLUR KANISINDAYIM BU YASDA BNDE ODA GUZEL BIZIM O YASLARDA KUMESIMIZDE YOKDU TAVUK KUMESINDE BESLIYORDUK :))))

:D Şimdilik bunla idare etmeye çalışıyorum :) Yeni birtane yapınca onun fotosunuda atarım :)

yıllar önce benimde ilk kümesim hemen hemen bu kadardı. Sonra 2-3 kasalık ilave yapmıştım. Bence 1 çift kuş için yeterli ama zamanla yavrular çıkınca veya başka kuş alırsanız yeterli olmaz. Yerinizden dolayı kümes yapmak zor olsada şöyle 15-20 kuşluk kümes yapılabilir. Gerekirse alt sıradaki kiremitlerin üstünede taşabilir.

Mehmet abi çatıda V şeklinde eğim olduğu için. Sence nasıl birşey yapabilirim ?

başlangıç için hiç fena değil :)

Teşekkür ederim ahmet abi :) Az önce garaja indim istemediğimden fazla mağzeme varmış. Palet tahta vs. Yarın ilk işim büyük bir kümes yapmak olacak, kapısınıda büyük yapacağım hem kuşlar girmekte zorlanmasın :)

DOSTUM BENCE 3 KUŞ FAZLA KUŞLAR DAN BİR ÇİFT ÇIKARSA ÜÇÜNÇÜ KUŞU YUVADA BARINDIRMAYA BİLİRLER YANİ HAYVANA KISA SÜRE SONRA ZARA VERİRLER BENCE SEN 3. KUŞU YA SAT YADA YUVAYI BİRAZ GENİŞLET

Kardeşim çaban güzel, eminim daha güzelini de yapacaksındır. Bence öncelikle V şeklindeki çatıda birikmiş olan suya çözüm bulmalısın. Kuşlar oradan su içerlerse hastalanırlar. Ya suyun tahliyesini sağlamalısın, ya da sürekli kuru tutmalısın. Tabana tahta döşeyerek düzleştirmen ve üzerine kümesi inşaa etmen çözüm olabilir. Şimdilik 3 kuş için yeterli görünüyor. Fakat arkadaşların da belirttiği gibi kuş sayısı arttığında sorun yaşarsın. Bu öyle bir sevda ki, bir başladın mı kuş sayısı sürekli artar. Ben 4 kuş ile başladım, iki ay içinde 100 taneye ulaştım. Duramıyorsun sürekli yenileri geliyor. Sürekli kümes genişletmek zorunda kalıyorsun. En güzeli baştan geniş tutmak olacaktır. Emeğine yüreğine sağlık. Güle güle zevkle beslemen ve uçurman dileği ile sağlıcakla kal......

yaa bişey dikkatimi cekti. sen kapıya neden kilit vuruyorsun ki. yani hırsızdan korumak icinse hırsız o kücük kapıyla zaten uğraşmaz direk kümesi kucaklar götürür zaten...

Geri