bu kus hakkinda bilgi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan trakyalı
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

trakyalı

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
güldibi
Meslek
kuşcu
İlgi Alanı
mrb abilerim bu hayvanin özllikleri nelerdir lütfen bilgilendirirmisiniz adi nedir ben bursa kelebegi olarak biliyorum

Ekli dosyalar

• Edremiit.JPG
    Edremiit.JPG
    37.2 KB · Görüntüleme: 1,219
Bu Kus Bursa Kelebegi Olarak Adlandirilmamaktadir, Buyuk Ihtimalle Edremit Kelebegi Olup Duze Dogru Cok Guzel Oyunlar Yapar.

SerdarBRS' Alıntı:
Bu Kus Bursa Kelebegi Olarak Adlandirilmamaktadir, Buyuk Ihtimalle Edremit Kelebegi Olup Duze Dogru Cok Guzel Oyunlar Yapar.
Serdar abi geçen mezatta görüşmemizde tepeli kelebek muhabbeti geçmişti aramızda.Gerçektende binde bir yetiştiricide böyle kelebeklerle karşılaşıyoruz.Gerçekten ilginç.

viewtopic.php?f=47&t=3037

Bu Konuyu Incelersen Goreceksin :) Bende Yok diyordum hatta Yoz diyordum ama varmis..

tepeli mavi arka edremit denebilir

Eğerki elinde böyle bir kelebek varsa kesinlikle şanslısın o kuşun kıymetini bil

Sayın TRAKYALI ben istanbuldan bu tip kelebekler şuan istanbulda çok uzun süredirde varlar ama ben şahsen bu tip kelebek kuşunu elimde bulundurmuyorum kırma özellikleri olduğundan dır herhal de çok aptal oluyorlar ama bu güne kadarda dönmeyenine rastlamadım...uçum alanın geniş ise beslemeni tavsiye ederim bu tip kuşların aklı çabuk karışıyor bilgin olsun farklı renkte olanlarıda var telli olan düz beyaz olan arkalı olan seninki pek makbul değil şekil olarak...

slm kardeşim elindeki muhtemelen edremit kelebegi,kuşunun oyununu ve aklını ve geldisi bilmedigim için yorum yapamam ama görünüşü güzel.birde sana katılmıyorum atürk kardeşim bu tepeli olanların kırık oldugunu yazmış ve damarlarının zayıf oldugunu söylemişsin.normal bi sayanın içindende zayıf kanlar çıkıyor.bendede var tepeli bi ırk ve bugüne kadarda kime yavru verdiysem hiç şikayet almadım dahada aksina takdir edildim ve hatta birindede hiç uçurmadan verdigim tepeli yavrum onca mesafedem bana geri geldi.bu konuda herkesin görüşüne saygı duyarım çünkü kuştan kuşa fark vardır saygılar..........

kardeş maşallah kuş güzel ama oyun için çünkü kuş edremit hayrını gör

edremit kelebeği gayet güzel görünüyör.bu kuşu bursa kelebeği olarak düşünmüşsünüz. oda gayet doğal olabilir.çünkü bende elimde bulunan sarı (beyaz kafa ,beyaz kuyruk ve kanat uçları beyaz)bursa kelebeğine uygun eş bulamayınca beyaz dişi ile eşledim.çıkan yavrular fotodaki kuşun aynısıydı . çok akıllı ve oyunluydu.

Değerli arkadaşım trakyalı resimde göstermiş olduğun kuş öder ,fakat nasıl döner bilemem.Tipi çok güzel ucurma imkanın varsa dönüşünü görürsün.SAYGILAR.

geçmiş konularda çok tartışma yaratan, edremit tarafının kırmızı ense, sarı ense diye tabir edilen saya ırkından olup, saya ırkına mahsus olmayan tepe özelliği olan :) ama dönüşüylede bi okadar hayranlık uyandıran kelebektir.

Geri