Bu kuş hangi ırktır sizce?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan gurkanmurkan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Gürkan Özer
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
YVj4f.png

WLTNn.png

bu kuş bango ailesine mensup selanik bangolarındandir ayagındada markası var galiba origlik olabilir ama yüksek ucucu bir kusa benziyor kıymet bilinmesi gereken cinsten.

gurkanmurkan' Alıntı:
başka bilgi verecek olan?
başka bilgiye göre bişi yokk kuşu bilen bilgi verebilir sadice buna benzer kuslar elimizde var ondan diyorum kanı belli olmayan ve benzeyen kusalrda olabiliyor böyle. bu kusları sleanıkleri ucurmak amacıya kullanılıyor . fiyat arıyorsan söyliyeyım origlik varsa kusda 50 tl den açılıs olur. iyi bir ucucu ise sürü toplayıp kayıga getırıp hızlı ucan kusu yavaslata bılıyor ise 100 tl ve uzeri ederi var. kusda dişiye benziyor birde.

bu tür bilgiler almak amacında değilim yanlış anladınız. herkes baska ve mardin kırması diyo bu kuşa. kimisi de sizin dediğiniz gibi selanik bangosu falan diyo. ben de kırma sanıyodum ama değilmişler. az önce araştırdım da, russian tippler ırkıymış. evet yüksek ve uzun süre uçan bir kuş. insanlar bilmediklere ırklara ilk akıldan kırma diyebiliyor. halbuki dünya üzierinde okadar çok güvercin türü var ki...

gurkanmurkan' Alıntı:
bu tür bilgiler almak amacında değilim yanlış anladınız. herkes baska ve mardin kırması diyo bu kuşa. kimisi de sizin dediğiniz gibi selanik bangosu falan diyo. ben de kırma sanıyodum ama değilmişler. az önce araştırdım da, russian tippler ırkıymış. evet yüksek ve uzun süre uçan bir kuş. insanlar bilmediklere ırklara ilk akıldan kırma diyebiliyor. halbuki dünya üzierinde okadar çok güvercin türü var ki...

selanık bangolarından besliyorum bende elimde bunlara benzer var ve bunalr gibi buralarda çok kus var ondan bildigim için yazıyorum bu kusun gagası orta boy olması kırma anlamına gelmez bunun cinsinin özelligi böyledir ondan. kus selanık bangosurdur kesin ve son noktayı böyle koyuyorum sende araştırıp öğrenmişsin güzel bir kuş oo yaakaladıgın kuş :D

gurkanmurkan' Alıntı:

bu kus tippler degil,, budapeste yuksek ucucusu

bu kuşa selanik bangosu derler bursada selanik döneklerine klavuzluk ederler gerçekten görevini güzel yapıyosa paranız olsa bile alamassınız selanikçilerden bu kuşları

mazidenbiri' Alıntı:
bu kuşa selanik bangosu derler bursada selanik döneklerine klavuzluk ederler gerçekten görevini güzel yapıyosa paranız olsa bile alamassınız selanikçilerden bu kuşları

aynen öyle 10 milyar versende vermezler.

kuşbaz123 bilir bu işleri..'' KUŞ GÜZEL'' :slm:

ayagindaki markada ne yaziyor kardes ona bakip soyleyebilirmisin ne kusu oldugunu cozeriz ayagindaki kunyede yazanlarla

bence bu kuş ingiliz tipler cinsine benzıyor ama tam orjınal oldugunu sanmıyorum kırık bi kuş ama tıp ve budapeşte kırıgıda olabılır

Ekli dosyalar

• DSC00581.webp
    DSC00581.webp
    53.1 KB · Görüntüleme: 916
[email protected]' Alıntı:
kuşbaz123 bilir bu işleri..'' KUŞ GÜZEL'' :slm:

bilirim tabi origler çogaldıı xD bu yaz pazarda bolca satıcam 200-300 tl den xD

Ben kırık olduğunu düşünmüyorum, gördüğüm kadarıyla budapeşte yüksek uçucusu'nun güzel örneklerinden. Bende de mevcuttu farklı renklerde budapeşteler, yavru alıp çoğaltmak nasip olmadı, erkenden elden çıkarmak zorunda kaldım.

Geri