Bu kuş hangi tüksek uçucu kuş ailesinden

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kusbaz123
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K

kusbaz123

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ekrem.
Meslek
işçi/operatör
İlgi Alanı
Köpekler
bence sırf kırması yada iran yüksek uçucu kırması gibi birşey uçuşu yumsak ve yüksek seviye.

Ekli dosyalar

• Resim 029.webp
    Resim 029.webp
    321.6 KB · Görüntüleme: 2,227
  • Resim 035.webp
    Resim 035.webp
    575.4 KB · Görüntüleme: 2,416
  • Resim 037.webp
    Resim 037.webp
    597.2 KB · Görüntüleme: 2,213
İran kuşuda olabilir .

hidalgoo' Alıntı:
İran kuşuda olabilir .

belki saf bir ırka ait belkide kırma ama güzel uçuyor bir selanik bangosu olarak hakkını veriyor.

ya tip yada iran yüksek uçucu,
güle güle besle....

Ekrem bana da birtanesi açık mavi alacalı, diğer ikisi koyu mavi, aynı buna benzer 3 tane kuş geldi geçen pazar, 1-2 hafta sonra salıp deneyeceğim, bakalım kaç saat uçabilecekler :)

Renk kafa-gaga-ayak itibariyle Budapeşte Y.U. ile bir akrabalığı var gibi gözüküyor.
Ama tepe nereden gelmiş işte o muamma,deneysel çalışmalar esnasında laboratuvardan kaçmış gibi (:

bende artepeye dikkat ettim.Forumdan tanıdığım mehmet jeddi abimiz de iran yüksek uçucu kuşlarından besliyor.Gecenlerdee ziyaret ettimdiğimde ondada gördüm kuşlar tipi andırıyor....
İran yüksek ucucularında arkatepe mevcut....
Kesin bişeyde diyemem.

FeLix_' Alıntı:
Ekrem bana da birtanesi açık mavi alacalı, diğer ikisi koyu mavi, aynı buna benzer 3 tane kuş geldi geçen pazar, 1-2 hafta sonra salıp deneyeceğim, bakalım kaç saat uçabilecekler :)

bu kuşun tepesiz bir kopyasını kaçırdım beyaz gözlü dişi cumartesi gece havada kalmıstı. buna çok benzer ama kuyruk biraz acık renk diğer kaçırdığımın. gaga kısa . mümkünse bir foto koyabilirmisin?

bu aksama saat 3-4 gibi kuşları saldığımda 1. resimdeki pal erkekle beraber ( eşi) kalktılar havada baya durdular eşi inmedi aşağıya tepeli inerken havada 2-3 şahin gördüm ama şahine de yakalanacak bir kuşa pek benzemiyordu.

Ekli dosyalar

• Resim 032.webp
    Resim 032.webp
    529 KB · Görüntüleme: 2,036
gaga yapısına bakılırsa bendede buna benzer bir kuş var hünkarimla mardin kırması kazayla eşleşmişlerdi cok yüksek ucuyorlar 1 saate yakın diğer kuşlarımı bu kuşlar sayesinde nefeslerini açıyorum kırma olmasına rağmen işe yarıyorlar buna benzer bir kırmalık olabilir saygılar.

Ekrem, bana gelen kuşlar kapalı kümesten bir dosttan geldi, avareden düşme değiller. Kaçırmana da pek şaşırmadım, bana hediye veren arkadaş, bu kuşlar posta kadar olmasalarda alıştıkları yere sadıktırlar, hemen öyle 15-20 günde damar tutup alışmazlar, 1-2 hafta alçak uçur, yükselirlerse hemen parıltı ver indir, alıştıklarına emin olunca sineğe çıkmaları için sıkıştır dedi :)

budapeşte ve tip kırması bence kafa yapısı gaga yapısı tip gibi tepelı iriligi budapeşteyı cok anımsatıyor ucumu cok hosuna gıdıyorsa bence ırkı pekte onemlı olmaz sanırım :)) gule gule besle bol yawrular herkese

FeLix_' Alıntı:
Ekrem, bana gelen kuşlar kapalı kümesten bir dosttan geldi, avareden düşme değiller. Kaçırmana da pek şaşırmadım, bana hediye veren arkadaş, bu kuşlar posta kadar olmasalarda alıştıkları yere sadıktırlar, hemen öyle 15-20 günde damar tutup alışmazlar, 1-2 hafta alçak uçur, yükselirlerse hemen parıltı ver indir, alıştıklarına emin olunca sineğe çıkmaları için sıkıştır dedi :)

dediğim kuş kendi yavrum olup 1 yıldır bende idi 4 ay kanadını kesik tutmustum ucan bango sayım azalınca kanat verdim. o kandan bi dede ve neneleri kaldı yoksa pek aramam kaçan kuşu :D bu ay 8 tane orig bangosu kaybettim :D

Ben de diyorum kuş pazarında neden oring bango satanlar çoğaldı, demek ki hep senin kaçırdıklarını yakalayıp satıyorlarmış :))))

ben bir takım oring bango almıştım, 1 ay kanatları bantlı kaldı, erkeği saldım alışmıştır diye, 1-2 gün alçaktan kovaladım sonra dişiyi de saldım, dişi duvara çıktı pırrrrr havalandı erkekte peşinden yallah tazyik :)))
aldığım arkadaşı aradım, sana geldilermi diye, evet bendeler dedi, hayrını gör, yavru yaparlarsa cikcikte bir takım yavru verirsin, yoksa bunlar alışmaz dedim almadım geriye kuşları :))

FeLix_' Alıntı:
Ben de diyorum kuş pazarında neden oring bango satanlar çoğaldı, demek ki hep senin kaçırdıklarını yakalayıp satıyorlarmış :))))

ben bir takım oring bango almıştım, 1 ay kanatları bantlı kaldı, erkeği saldım alışmıştır diye, 1-2 gün alçaktan kovaladım sonra dişiyi de saldım, dişi duvara çıktı pırrrrr havalandı erkekte peşinden yallah tazyik :)))
aldığım arkadaşı aradım, sana geldilermi diye, evet bendeler dedi, hayrını gör, yavru yaparlarsa cikcikte bir takım yavru verirsin, yoksa bunlar alışmaz dedim almadım geriye kuşları :))

altın yumurtlayan tavuğu sen git ver başkasına :D alsaydın kuşları kesseydin kanat 1 yavru aldıkdan sonra alışırlardı :D

benim kuşları gören cami yozu der ama havada gören bu ne böylee nerden buldun diyo :D

bu kus budapeste yuksek ucucusu... iyi arastirirsaniz budapestelerinde arka tepelileri oldugunu makale veya resimlerden bulabilirsiniz.... tippler irki ile uyumlu hic bir fiziki gorunum ben sahsen bu resimde gozlemleyemedim ayrica bu gibi irk hakkinda bilgi isteyen arkadaslarinda aklina hemen tippler kirigi demelerini anlayamiyorum bu kadar kolaymi tippler irkini bulupta baska bir irk ile kirmak... tippler irkini taniyan birisi herhangi bir irk ile melezlemez tipplerleri bu mardin guvercini ile kelebek guvercinini es etmek kadar sacma bir melezleme olur... cunki budapeste ile tippler irki birbirine cok zit ucus stillerine sahiptirler.. Tipplerler orta seviyede cok genis ve oldukca sakin ucarlar Budapeste yuksek ucuculari ise tam aksina cok hizli ve yukselerek cok kisa daireler yaparak ucarlar..

Istanbul Tippler Klubu
Enes CETIN

enesistanbul' Alıntı:
bu kus budapeste yuksek ucucusu... iyi arastirirsaniz budapestelerinde arka tepelileri oldugunu makale veya resimlerden bulabilirsiniz.... tippler irki ile uyumlu hic bir fiziki gorunum ben sahsen bu resimde gozlemleyemedim ayrica bu gibi irk hakkinda bilgi isteyen arkadaslarinda aklina hemen tippler kirigi demelerini anlayamiyorum bu kadar kolaymi tippler irkini bulupta baska bir irk ile kirmak... tippler irkini taniyan birisi herhangi bir irk ile melezlemez tipplerleri bu mardin guvercini ile kelebek guvercinini es etmek kadar sacma bir melezleme olur... cunki budapeste ile tippler irki birbirine cok zit ucus stillerine sahiptirler.. Tipplerler orta seviyede cok genis ve oldukca sakin ucarlar Budapeste yuksek ucuculari ise tam aksina cok hizli ve yukselerek cok kisa daireler yaparak ucarlar..

Istanbul Tippler Klubu
Enes CETIN

bu kuşunda uçuş stili hızlı değil aslında yavaş uçuyor çok kısa sürede bulut seviyesine çıkabiliyor 5 -10 dk arasında aşağıya sıkarak inmesini görmedim hiç yavaş yavaş iniyor. pırıltıya bakmıyor pırıltı verdikçe dahada yükseğe gidiyor hayvanda ters piskoloji yapıyor pırıltı :D ama güzel bir kuş dönekler için ideall ama kuş tutumuyor. bendeki oriklerle karıştırırsam yavruları kuş tutumaya alışır diye düşünüyorum.

bu kuşu görüncede aklıma van yüksek uçucuları ve iran yüksek uçucuları geldi. birde sırplar geldi ama sırplara çok uzak ihtimali var.

Geri