Bu kuş ne.yardım eder mısınız

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cemalnacitolga
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 19
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
NACİ TAŞ
Meslek
MUHASEBECİ
İlgi Alanı
Kediler
simdi odamdan içeri girdi yakaladım cok korkmus kücük bir yavru bır ınternet sıtesınde dogan oldugu yazılı sımdı ekmek sucuk ve su verdım nasıl beslıcem bunu tesekurler

Ekli dosyalar

• kuş.webp
    kuş.webp
    19.9 KB · Görüntüleme: 2,497
SAYIN MESLEKTAŞIM, FOTOĞRAFTAKİ KUŞ DOĞAN YAVRUSU,ÖNCELİKLE BÜYÜKÇE BİR KAFES EDİNİN HERHANGİ BİR KIRIĞI ÇIKIĞI VAR İSE VETERİNERE KONTROL ETTİRİN.. SONRASINDA 12 SAATTE BİR ET CİNSİ ÜRÜNLERLE BESLEME YAPIN.. SUYU ZATEN DEVAMLI ÖNÜNDE KALSIN.. LAKİN DOĞAN EVCİL BİR HAYVAN OLMADIĞINDAN BİRAN ÖNCE DOĞAYA SALSANIZ DAHA İYİ OLACAKTIR..

TESEKUR EDERIM.KUS YAVRU KAFESTE TIRMANIP OYLE TEPEDE ASILI DURUYOR AMA YERDE ZOR YURUYOR GIBI.DEDIKLERINIZI YAPARIM AMA BIRAZ DAHA BILGI VERIR MISINIZ NASIL BIR DOGAN TÜRÜ BU BÖYLE KUCUGUNU ILK DEFA GORDUM.SIMDIDEN TESEKURLER

kırlangıç şahini

BIRAZ KUS KENDINE GELSIN SONRA BIRAKAYIM DIYORUM.BOYLE GIDEMEZ ZATEN KEDILER YER ONU.VERDIKLERIMI YEMEZSE BAKAMAZSAM HANGI DEVLET KURUMUNA VERMEM GEREKIYOR BU YAVRU DOGANI OLMESINI ISTEMIYORUM

Orman bölge müdürlüğü Milli Parklar'a verebilirsiniz.

TESEKURLER.AZ MISAFIRIM OLUP KENDINE GELSIN ORMAN BOLGE MUDURLUGUNE VERIRIM.DOGAL HAYATTA KENDI HAYATINI YASASIN KUS.BEN TAVUK CIGERI ALDIM MISAFIRIME BUGUN INSALLAH YER

DOGAN YAVRUSUNA ET TURU SEYLER ALDIM.HİC BIRINI YEMEDI ZORLA BIRAZ SU ICIRDIM.YARIN ORMAN BOLGE MUDURLUGUNE VERECEGIM.YARDIMLARINIZ BILGILERINIZ ICIN TESEKUR EDERIM.

BENDE ESKI BIR GUVERCIN YETISTIRICISIM.5 YIL BESLEDIM GUVERCIN COK GUZEL BIR UGRASTI.SONRA BIR GUN BABAM BANA KIZDI KUSLARLA COK UGRASIOM DIYE.EVE GELDIGIMDE BUTUN GUVERCINLERIMI KESMIS KOMSULARA YEYIN DIYE DAGITMISTI COK UZULDUM.

EVDE KUS BESLETMEDILER SONRA KOMSUDA BESLEDIM AZ ORAYADA GIRMEK CIKMAK AYIP OLUYOR DIYE BIRAKTIM.
9 YIL SONRA EMEKLI OLACAGIM INSALLAH .EMEKLI OLUNCA ALLAH NASIP EDERSE GENE KUSCULUK YAPACAGIM.

GENE BOZALA SELANIK AKKUYRUK KESME KARAKUYRUK MISIRLI GULLU KUSLARIN HER TURUNU OZLEDIM.IYI AKSAMLAR

abi bu kuş ebabil kuşu bunlar yerde yürüyemezler yere konunca uçamazlar bunu hızlıca havaya atacaksın kendi uçup gidecek geçen bende bulmuştum bitane salladım havaya gitti yoksa kolay kolay bişeyde yemiyor uçarken sinek toplar bu uçarken uyur

bu kuş atmacası deriz biz yerden uçar calılık aralarında küçüçüktür karatavuk kuşu kadar falan

Arkadaşlar yazılan yorumlara çok güldüm. Bu kuş ebabildir. Doğan felan değildir ve kuşun yerde yürüyememesi ayaklarının kısalığından kaynaklanır. Arkadaşım hayvan kendine geldiği zaman sen onu balkonun yüksekse 5 6 m varsa yani havaya at o kendi gider. Selamlar ( Lütfen kuşlar hakkında bilgisi olmayan yorum yapmasın her kafadan sallamayın dostlar )

Ebabil diyen arkadaşları tebrik ederim. Veteriner fakültesindeyken birileri bu kuştan bulmuştu. Bizde bilemedik. Sonra bir hocamızın anladığını söylediler. Oda aynısını demişti. Çok şaşırmıştım. Gagası ve tırnakları yırtıcı kuşlar gibidir.

Hıc ebabıl gormedım, bana sorsanız gökdogan yavrusu derım,kuyrugu bıraz farklı ama benım yorumum o olurdu. Lakın kusu tanıyan bılenler var, demekkı ebabılmıs bır sey daha ogrendık,

Bende bulmuştum bundan kıymayla besliyodum. Avcı kırlangıç dediler ama tam bilinmiyo ne olduğu.

Ebabil kuşu

Ekli dosyalar

• 800px-27_07_06r__030.webp
    800px-27_07_06r__030.webp
    30.6 KB · Görüntüleme: 1,459
  • ebabil_kusu_resim.webp
    ebabil_kusu_resim.webp
    43.2 KB · Görüntüleme: 1,389
guguk_kuu.jpg

guguk kuşu bana daha yakın geliyor değişik versiyonları mevcut.

Geri