Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Özür dileyerek birönceki konuyu tekrar açıyorum çünkü açılmış konuda resim eklemeyi beceremedim. Ekteki resimlere bakarak ne olduğu anlaşılabilirmi? Aslında çok resim çektim ama en fazla 3 resim eklenebiliyormuş.
bence bu kuşu besleme cok korkunc bişi git muhabbet falan al daha iyi xD
sahinlerin boyları biraz ufak olur kartalara göre ve kartallar tek renk olmaz. kanat altlarında farklılıkalr gösterirler beyaz baslı olabılırle ve genelde kartalların düzgün bir tüy yapııs vardır.
evet dediğin gibi kuşu yakalamak ve avlamanın bir cezası var hemde yüklü bir miktar sonra birde dava ile uğraşıyorsun.
hem o tür kuşlar evcil olmayan kuşlardır öyle kuşları beslemek için 20m karelik bir alan olması gerekiyor kafes kuşu değildir malum ve resimlerde de görüldüğü üzere gagasından kan geliyor ve tüyleri çok hırpalanmış duruyor.bunu besliyeceğine başka bir havan beslemeni tavsiye ederim.. tabi karar senin
Çok haklısınız da ben şuanda Türkiyede değilim, Iraktayım iş için burdaki evim de müstakil çatıda besleyebilirim diye düşündüm. Zaten 2 tane de köpek besliyorum. Bu kuş çok asil göründü gözüme, sizce nasıl bir yol izleyebilirim. Burada kanunen herhangi bir yasak yok o yüzden bir sorun olmaz. Önemli olan bakabilirmiyim ondan şüpheciyim bide sanırım bir kanadında sorun var biraz sarkık duruyor. Burada inanın bunu emanet edebilcek biyer yok iki günde hayvanı öldürürler. Elimi taşın altına koydum bikere yardımcı olursanız bu işi öğrenicem.
Aslinda besleyebilirsiniz neden olmasin atalarimiz bu kuşlari tavsan avlamakta kullanmaktalardi.Eğtim alabilir ama zor.Eğer catıda besliceseniz tamamen kapalı orta olmasi lazim.Özgür bir kana sahip o yüzden kacar.Kuşu ellerken kalın bir eldiven kullanın yırtıcı olduğu icin sizede zarar verebilir.Kümesine kuru ağac gövdesi koyabilirsiniz 2 meterlik birsey yükse olmasi güzel olur.Kuru ağar hemde görüntü iyi olur.Tünek sayisi cok olmali.Kusa et vermelisiniz besin icin.
abi öncelikle etle besle bunu dama birde salma yaparsın sağlam tellerden kalıncada eldivenlede eller tutarsın fakat 1-2 gün aç bırakıp yemegini kendin verirsen sana daha bi çok alışır birde eş aldımı tamam
Teşekkürler birşey daha sorucam, bu kuş şuanda 2 yada 3 aylıkmış maksimum nekadar büyür. Tam olarak türünün ne olduğuna dair net bir civap bulamadım çünkü, insana saldırma oranı veya durumu nedir, aç kaldığındamı yoksa başka durumlardamı birşey daha kalın eldiven kullanmak problem değil ama insanın yüzüne gözüne saldırma durumu olurmu acaba. Birde benim köpeklerime hiç hoş bakmıyor sanki onlardan hoşlanmamış gibi böyle birşey olabilirmi
Peki nasıl olacak bunun eğitimi internette kaynak vs. bulmam mümkünmü? Benim istediğim otur kalk tarzı bi eğitim değil kaçmasın ve çevresine saldırmasın yeter. Çok zor bir işmi bu. Birde internette resimler gördüm eldivenle kollarında tutuyorlar bu hayvanları gerçi benim gördüğüm resimlerdeki şahinler çok daha kibardı bu çok daha vahşi duruyor. Cinsini nasıl örrenebilirim. Wikipedia da aradım ama buna benzeyen bir şahin resmi göremedim. Daha çok kartalların resimleri çok benziyor buna ayırt etmenin bir yolu varmı
bu kuş benim bildiğim kadarıyla kartal. yetişkin haliyle büyükçe bir hindi kadar olur kanat açıklıği 2 m civarına erişebilir. evcil beslemeye uygun değildir. saldırganlık açısından oldukça tehlikelidir. şahin veya doğan olsa biraz daha küçük oldukları için beslemesi kolay olabilir ancak nihayetinde yırtıcı kuş evcil hayvan değil. ne amaçla beslemek istiyorsunuz? avlanmak amacıyla moğolistanda filan besliyorlar onunla ilgili bir belgesel izlemiştim. tavşan ve tilki avında kullanıyorlar ancak eğitimi oldukça zor.
hayvanı edinmeden önce bu araştırmayı yapmış olsaydınız keşke. siz neyapacağınıza karar verene kadar hayvan telef olabilir. çabuk karar vermeli ve bir an önce hayvanı içeride rahatlıkla kanat çırpabileceği kadar büyük bir ortama almalısınız. doğada fare tavşan balık sürüngenler hemen hemen tüm kuş türleri ile beslendikleri için her türlü eti yiyebilirler.
Anlıyorum fakat bu kuş hediye geldi bana, aslında buradaki insanlara göre lüks bir hediye çünkü 2-3 bin dolar civarı ücrete satılıyor burada. Benim ticari bir durumum sözkonusu değil sadece heves var ve hayvanları genel olarak seviyorum. Yapı olarak çok asil göründü gözüme o yüzden çok heveslendim. Bu cevabı okumadan önce de kırgızların şahin evcilleştirme işini okuyordum. Fakat siz kartal deyince yine işler karıştı. Tam olarak ne olduğunu öğrenmem gerekiyor öncelikle. Birde şuanda çok saldırgan değil el ile tutabiliyorsunuz kanatlarından ama çok fazla yakınlaşmıyorum yinede. Biraz tehlikeli görünüyor.
kusun gaga yapısına bakarsak kartal bence. seninde dediğin gibi 2-3 aylıkmış ondan öyle cılız ve tüyleri bozuk.
atmaca kerkenez gibi hayvanları eğittiklerini gördüm ve bu eğitim 3-4 ay kadar bir süre aldığını duydum.bu 3-4 ay içinde hayvanla çok ilgilenmelisiniz ki hayvan size alışsın.çeşitli eğitim şekilleri var.örneğin yukarıda dediğiniz gibi eğitilen kartalar çok kibar duruyor diyordunuz bunu sağlamak için 1 ay boyunca kuş ile kalabalık ortamlarda durulması gerekiyor.bunun nedeni de hayvanı insanlara alıştırmak ve uysal yapmak dır.sonraki adımları hayvanı aç bırakarak kendinize itaat etmesini sağlamak.en güzel terbiye açlık ile verilir.aç olan hayvan ne derseniz yapar.
ama tabi siz av partilerine katılcak iseniz 3-4 ayınızı vermelisiniz ve eğitim sırasında kuşun ayaklarında bir ip olmalı o ip de kolunuzda ki kalın kumaşdan yapılmış olan hayvanın tırnakları batmasın diye oraya bağlı olmalı
gezinti sırasında gözlerde kapalı olmalı.
egitimlerin asamalarını kısaca anlatayım dedim bildiğim kadarıyla. kartallarla kurt avlama videoları izledim çok süperlerr xD
bu kuş nedir den evvel o kuşun kafeste ne işi var onu sorgulamak lazım bence.Şayet yaralı veya hasta olarak bir yerden elinize geçti ise bir an evvel bir veterinere götürmeniz yada en yakın hayvanat bahçesine teslim etmeniz gerekir. :evet:
saygılar
Peki ben şuanda kuşa pişmiş et veriyorum, daha az saldırgan olsun diye. Çünkü köpeklerde öyle olduğunu duymuştum, pişmiş etin bir zararı olurmu acaba? Birde günde nekadar haç gr. yemek vermek lazım
o kuşun doğasında çiğ et yemek var bence eti çiğ ver saldırgan olmasına zaten saldırgan.günde 1 kilo yer herhalde ? yada 1 e yakın 2-3 gün verirken ölç nekadar yiyor diye bak.
güzel kardeşim bu hayvan kara kartalı daha çok ufak cücük elle besleyeceksinet olsunda ne olırsa olsun yer yutar aylnız parmaklarını verme açık alanda besle yeri geniş olsun bahçe varsa tavuk gibi yayılır zamanı gelince kendisi uçar gider
Peki uçar giderse geri dönme ihtimali varmı ? Birde nekadar zaman sonra uçar şuanda 3 aylık sanırım. İnternetten ayaklarından filan bağladıklarını gördüm. Birde şuanda eldivenle elime alıyorum biyerden biyere koymak için. Şuana kadar hiç saldırmadı bana veya başka bir insana fakat köpek filan görürse özellikle küçük köpeklere fena bakıyo hemen şaha kalkıyo. Bu durumda ileride bize salrırırmı yoksa küçükten beslediğimiz için öyle bişey olmazmı.
saldırmama konusunda kimse kesin birsey söyliyemez. ama saldırmaması için belirli bi kriterler varr. ucan kuş geri gelmez. int de negitimleiyle ilgili videolar yada yazıalr bulabılrısın.onları ku ızlee. ama kartalı guvercı ngıb ısalı kbırakamazsı nbahcende
saldırmama konusunda kimse kesin birsey söyliyemez. ama saldırmaması için belirli bi kriterler varr. ucan kuş geri gelmez. int de negitimleiyle ilgili videolar yada yazıalr bulabılrısın.onları ku ızlee. ama kartalı guvercı ngıb ısalı kbırakamazsı nbahcende
Abi bılındık vahşi hayvan işte kartal türüne benziyor..Çöldeki cinsleri biraz kapalı olur pek renklı degıldır..Irak gibi bir cografyada normal renk..Evet beslenir alıstırılır.Avcılıkta kullanılır...Karadeniz yöremızde yırtıcı beslemek modadır ..Öyle sanıldıgı gibi vahsılıgı bulundugu ortamda bir ınsana saldıracak sekılde oldugunu ınanmıyorum..Köpekler yaklastıgında sahlanıyor dıyorsunuz normal..Güvercıne kışta deseniz diklenır ucar gıder ama saldırmaz .Öyle durusu asıl dıyorsunuz kanları hep aynıdır vahşi..Asıl oldugunu neye göre degerlendırdınız..Yırtıcıların durusu aynıdır..Amca oglum Çatalca yöresınde Şahin yakalamıştı alıştı buyukce 1.5- 2.0 metrelık kafeste yasadı..ıkı ay gıbı sürede dukkanın pencerelerıne konuyor ucuyor sokaga ınıyor geri gelıyordu.Yaşaması ıcın hersey yapıldı ama yaşamadı...Hiçte saldırdıgı olmadı ele gelıyor elde beslenebılıyordu...Belli bir dönemden sonra alıştırılabılecegını düşünmüyorum...ama 3 aylık gibide kucuk duruyor haklı olabılırsınız alışma süresi için yeterlı gelışmeye kadar..ama saglıklı durmuyor ölme ihtımalı yuksek....Vahşi hayattan koparılıp beslenmesi saglanabılır ama hasta yada yaralı halınıde göz önune alırsak alışma devresınde olumsuz etkı olusturacaktır..İnsallah yaşar..
Peki uçar giderse geri dönme ihtimali varmı ? Birde nekadar zaman sonra uçar şuanda 3 aylık sanırım. İnternetten ayaklarından filan bağladıklarını gördüm. Birde şuanda eldivenle elime alıyorum biyerden biyere koymak için. Şuana kadar hiç saldırmadı bana veya başka bir insana fakat köpek filan görürse özellikle küçük köpeklere fena bakıyo hemen şaha kalkıyo. Bu durumda ileride bize salrırırmı yoksa küçükten beslediğimiz için öyle bişey olmazmı.
Kuş şahindir güvercinlerin en gözde avcısıdır çok iyi bilirim eldiven almışınız zaten eğitim olarak hiç kolay değil 1 senelik bir eğitimi var nerdeyse zaten görünüşü yavru olduğunu gösteriyo tüyleri değişcek kahve ve siyah küçük pulları olacak çiğ et verin pişmiş et garip olur genelde kaybolmaması için ayaklaranı zil bağlanır gittiği yeri belli olsun diye eğitimini 2 kişi başlayın karşılıklı duran 2 kişi mesafe aranızda 25metre olsun tahmini ilk önce elinizden yem yedirin ona alışsın sonra karşıdaki kişiye yemi verin ve siz salın ona doğru gitsin ve onun elindeki yemi alışsın bunu tekrarlarsanız elinizde daha rahat durcak ve eğerki avlanırsanız elindeki avı alırken elinizden yine küçük etler verinki avladığı avıda kolay bıraksın vs vs.Zor ve zahmetli bir iş sabır ister gözünüzden uzak tutun ve köpekler küçükse fazla yanaştırmayın bu hayvanlar tilki gibi canlıları bile avlıya biliyo.