Bu kus takla´ci olabilirmi ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan KuscuYasar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

KuscuYasar

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Yasar Kasim
Meslek
Partymenecer
İlgi Alanı
Kemirgenler
S.a Arkadaslar
Benim de sorularim da hic bitmiyor ;) bu iki resimdeki kuslardan erkek veya disi beli oluyormu ?
ve takla atar mi. bunlari nasil egite bilirim nezaman ucursam bir yere konuyor ve IslIk calana kadar gelmiyor

Herkesin : bayramini kutlarim

Ekli dosyalar

• DSCI0001.webp
    DSCI0001.webp
    2.1 MB · Görüntüleme: 1,959
  • Takla0.2.webp
    Takla0.2.webp
    308.3 KB · Görüntüleme: 1,942
kuşların kanatları çekilmiş yeni geliyor onun için tam uçamıyorlar.hayvanları zorlama.sabret kanatları tamamlansın sonra uçur..takla atarlar o zaman uçmaya başlayınca .birkaç hafta sıkıştırırsın.

yorumlarinis icin tsk dün kus lari biraz disari biraktim ondan sonra kargalar saldirdi ve ikiside kayboldu geri gelirler diye cok bakdim ama nasip deyilmis ilk kuslarimdi yani ilk göz agrim neyse cok üsüldüm baska nasiblere bakiyorum;)
iki cift buldum fiyat uygun olursa alacam tabiki yine sizlerle paylasacam

kanatları en az 2.5 3 ayda gelir kuş hiç uçmadıysa oyunsuzdur eger antreman verdiyseniz 1 ay oyunludur

S.a Arkadaslar
16 KasIm´da ikinci resimde olan kusum karga yüzünden kaybolmustu.kargalar kovaladi ve kusum geri gelmemisti ama nasip benim mis bugün geri geldi 4 gün. sonra ne sadik kusmus cok bitkin halsizdi yem verdim baya acikmis ;)
umarim bir iki gün sonra kendini toparlar resimden disi veya erkek oldugu anlasiliyor mu?

abi söyle bir önerim olacak sen bogasını elle hayvanın kalınsa erkektir..yada söyle yap cevrende kuscu varsa;
erkek oldugundan emin oldugunuz bir kusla bi kartona koyun eger kavga ederlerse senin kusun erkektir ama sadece arkadasının kusu vuruyorsa senin kusun disidir..
saygılar..ayrıca kusun maasallahı var gerçekten bunların böylesini bulmak cidden zor.

abiler bnim çift kuşum var çiftini yeni aldım... çiftini alalı hafta oluo dışarda birlikte yemliolar kendileri içeri giriolar ama dişi yumurtladı ızgaranın kenarına yumurta düşmesin die bnde kenara koydum altınada az ot gün oldu hala yatmıolar :( bide bn erkeği uçursam geri gelirmi acaba ....saygıalrımla

erkeği uçuriyimmi 3 hafta oldu yerine iice alıştı... dişiyi nası yumustaya yatırabilirim?tavsiyelerinizi bkliorum...

tugi' Alıntı:
kanatları en az 2.5 3 ayda gelir kuş hiç uçmadıysa oyunsuzdur eger antreman verdiyseniz 1 ay oyunludur
kuşun kanadı 40 günde tamamlanır

kuşlar tek yumurtaya pek yatmazlar ikinciyi bekle kardeşim..ayrıca yumurtayı güneş görmeyen bir yerede sakla ikinci yumurtayı yuvalığa yumurtlarise yanına koyarsın kardeşim tabi bu yumurtaya hiç yatmadıysa dediğim olur yattıysa biraz zor...

KuscuYasar' Alıntı:
S.a Arkadaslar
16 KasIm´da ikinci resimde olan kusum karga yüzünden kaybolmustu.kargalar kovaladi ve kusum geri gelmemisti ama nasip benim mis bugün geri geldi 4 gün. sonra ne sadik kusmus cok bitkin halsizdi yem verdim baya acikmis ;)
umarim bir iki gün sonra kendini toparlar resimden disi veya erkek oldugu anlasiliyor mu?
kuşun kuyruk altındaki çatal kemiği işaret parmağınla yokla iki kemik arasında parmak ucu genişliği kadar açıksa dişidir eğer iki kemik ucuda birbirine bitişecek kadar yakınsa erkektir saygılarımla.

bana kalırsan sabret yavrularını uçur güzel kuşlara benziyor allah tüyü kadar hayrını versin bu arada bazen ilk yumurtaya yatmıyorlara 2. yumurtayı yapınca yatıyorlar o yüzden bekle yatmazsa şansına bekle 10 gün içerisinde tekrar yumurtlarlar

Geri