Bu Kuşlar Bizde Olcak :)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bango35
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

bango35

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
orhan bardak
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Eklem Bacaklılar
Bildiğimiz üzere ülkemizde yaygın olan bu taklacılar yetiştiricilr içinde bir okadar değerlidir...Bu o kuslardan bazıları [tAKLACI,LİMONİ,SAYA,ÇAKMAKLI VB ) BUNLAR BİZDE OLSA OHO BEN ADIMDAKİ GİBİ BANGO BESLİORUM :)))

VE ARKADASLAR MADEM TAKLACILARDAN BAHSETTİK ALIRKEN NELERE DİKKAT EDELİMİ DE ALINTI OLARAK YAZMAK İSTEDİM :) MAKSAT BİLGİLENİN

Taklacı alırken hangi özellikleri ararsınız ? Üzelikle sabuni, miski, gök, çakmaklı, arap, beyaz'da nelere bakarsınız ? İsmini yazmış olduğum kuşların Türkiye ortalama fiyatı nedir ? (Yusufi – 11 Mayıs 2003)

Selam,
Göz renklerini tarifi imkansız olduğundan şahsen Gök ve Zırlı’larda tarif edebileceğim ölçü gaganın koyu siyah ve tırnakların da beyaz olmaksızın gaga gibi koyu siyah olmasıdır. Göz rengini tarifi biraz imkansız bunlar ancak kuş eldeyken kıyaslanır diye düşünüyorum. Saygılar. (Reuber54 – 12 Mayıs 2003)

Yusufi eğer taklacı beslemeye yeni merak sardıysan, tarifle kuş alma. Reuber kuşun iyisini kendi görünce anlar, ancak sana yazarak izah edebilmesi çok zor. Bunu zamanla tecrübe ederek öğrenebilirsin. Fiyatlara gelince; güvercin ticari bir meta değildir. Bu iş hobi olarak yapıldığı için standardı yoktur. Beş milyona da kuş alabilirsin, beş milyara da. Sana tavsiyem ne istediğini bilmeden yüksek rakamlara kuş alma. (Pegasus – 13 Mayıs 2003)

ARKADAşLAR BEN DE BU KONUDA MUZDARİBİM. HER NE KADAR BU İş HOBİ DE OLSA. BİNLERCE KUşÜU VAR, HERKES KAFASINA GÜRE FİYAT VERİYOR. ASLINDA BU İşİN OTURMUş FİYATLARI OLSA HEM ALAN HEM SATAN RAHAT EDER DİYE DÜşÜNÜYORUM, BÜLGELER ve KİşİLER ARASINDA BÜYÜK FİYAT FARKLARI OLABİLİYOR. AYNI RENK KUş BİR BÜLGEDE 5 MİLYON OLURKEN BAşKA BÜLGEDE 50 MİLYON OLABİLİYOR BU İşİN İNTERNETTE DE BORSASI OLSA İYİ OLUR DİYE DÜşÜNÜYORUM. (Cemal – 15 Mayıs 2003)

Selam,
Cemal fiyatlar tekelden tespit edilse iyi olur diyor da biraz yanlış olur. Dediği gibi bu iş hobi, zevk bunun da borsası olmaz ki iyi mal iyi para bu gayet normal bir kuş var bir kuşçuk var bugün ben de şahsen 50 milyona kuş var 500 milyona kuş var arzu talep meselesi. Kimileri kuş yumurtadan çıkmıyor mu Para neymiş ? diyenler var. Kuş yumurtadan değil özveriden çıkıyor. Her şeyin bir bedeli var. İyi kuş pahalı kuş demiyorum. İyi kuş sizi tatmin eden kuş. Saygılarımla (Reuber54 – 19 Mayıs 2003)

Bence yine de bir fiyatlarının en azından Türkiye geneline taban oluşturması için en azından taban fiyatlarının çıkması ve böylece bu işe gönül verenlerinin kafalarında yorum oluşturacağı fiyatlar olmalıdır derim. Ürneğin posta güvercininin piyasasının kaç lira olduğu yarışma kazanmış kuşun yavrusunun ne edebileceği üç aşağı beş yukarı bilinmesi gerekli olur diye düşünüyorum.kuşların çok düşük fiyatlara satıldığını görüyorum ve üzülüyorum.bence ucuz kuşlar yüzünden güvercin besleyenlerin de değeri toplumda oluşmuyor. değer verip beslediğimiz kuşların değere değer olması gerektiğine inanıyorum. (Cemal – 19 Mayıs 2003)

Ekli dosyalar

• gse_multipart35025.webp
    gse_multipart35025.webp
    26.9 KB · Görüntüleme: 427
  • guvercin.webp
    guvercin.webp
    22.9 KB · Görüntüleme: 553
  • guvercin-3.webp
    guvercin-3.webp
    21.7 KB · Görüntüleme: 527
bu ne şimdi konu başlığı ne içindeki ne yazılanlar bir acayip ne yapmaya çalıştın arkadaşım sen tamam emek vermissin kopyla yapıştır filan yapmıssın ama boş bişey yani bu.

Zaten taklacılar hakkında yeterli bilgi,resim,makaleler sitemizde mevcut.

kendi görüşün yok kopyala yapıtırla iş olmaz okuyarak kuşdan anlayacagını sanan arkadaşlarada şaşıyorum düşünsenize gitmişsin kümese ne yazıyordu diye cebinden kagıt çıkartıyorsun boy pos yerindemi kanat patlatmışmı ur varmı gaga tırnak rengi aynımı bunları kagıttanmı okuyacaksın hayır herkez bir zaman dolandırılacak kargaya parasını heba edecek ama ondan sonra iyi kuşu eline aldıgı zaman anlayacak zaten unutmayınki çok okuyan degil çok gezen bilir

aynen abi:)

Geri