bu kuşlar malatyamı süs kuşumu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sukru
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

sukru

Üye
Siteyi ziyaret et
İlgi Alanı
Seçiniz
[

selamın aleyküm cümleten hayırlı akşamlar

Ekli dosyalar

• 010.webp
    010.webp
    134.1 KB · Görüntüleme: 779
A.s
ben ankarada malatya bol paçalırsı besliyorum. malatya olması lazım daha kuçuk vede paçaları tam olarak göremedim paçaları ile net bir cekim yapabilirseniz cevap verebilirim bendeki kalan son 2 yavrumdan eski bir resim .isterseniz yarin güncel resim atabilirim. bu arada ankara besliyorsaniz hangi semtdesiniz. tekmi bu kuş devamı varmı.merak ediyorum cunku ben 3 ay aradım ankarada bulamadım ben dagıtmaya basladım o yüzden merak ediyorum.

özgür bey bu kuş büyük ihtimalle sizin kuşların soyundan
sanıyorum sizde yenimahalle taraflarında sınız veya tesadüf de olabilir

bu kuşun 1kardeşi ve babaları bende henüz 45 günlükler babalarını şubat ayında yeşil evlerde ihaleden aldım aldıktan 3gün sonra kaçtı gitti 2gün sonra tekrar geldi

sukru' Alıntı:
bu kuşun 1kardeşi ve babaları bende henüz 45 günlükler babalarını şubat ayında yeşil evlerde ihaleden aldım aldıktan 3gün sonra kaçtı gitti 2gün sonra tekrar geldi

ben kışın sincanda birine hediye bir cift yemedüşmüş hediye kuş verdim sonrasında görüşmedim kuşlar hakkında.2 yavruda siyah kalkan biri karakuyruk kuyruk ortasında siyah dı
altdaki yavrular 3 yavruyu k.örene saattım.

[IMG=http://img854.imageshack.us/img854/1760/05052013844.jpg][/IMG]

[IMG=http://img21.imageshack.us/img21/8255/05052013840.jpg][/IMG]

hediye verilen kuşlar altdakiler sincan a verildi. sizdeki dişi erkek kuşlar bunlar olabilirmi bu resimler 13/10/2012 tarihindeki çekilen resimler. hediye kuşlar satılmışmı onuda ögrenmiş olurum:)

[IMG=http://img109.imageshack.us/img109/1610/13102012151910.jpg][/IMG]
[IMG=http://img547.imageshack.us/img547/2355/13102012151830.jpg][/IMG]

[IMG=http://img59.imageshack.us/img59/6458/13102012151659.jpg][/IMG]

özgür bey bendeki kuş ila resimdekiler farklı bu erkeği oyunlu beyaz bir kuş ile eş aldı
yavruları daha hiç uçurmadım babaları düz bi kuş görselinden başka uçuş performnsı yok ne dersiniz yavruları kovalayımmı yoksa kendi halinemi bırakıyım

Ekli dosyalar

• Fotoğraf0044.webp
    Fotoğraf0044.webp
    432.8 KB · Görüntüleme: 798
bendeki dişiler gibi bozlardan gelme kanatlardaki kahverengilige bakarak söylüyorum bunu.

bu dişi
erkeği bu
bu resimdeki yavru oyunlu duz kuş ile malatyadan olma yavrumu ? malatyaların 2 türlü cesidi var benim bilgiğim.1 si oyun performansı olan 2.olarakda malatyada atım kuşu ( belirli bir uzaklıkdan bırakılarak uzak mesafelerden yolunu bulabilme kabiliyeti posta kuşları gibi ama o kadar uzaklıkdan degil.ben elmadağdayım 2 ay ucurdugum kusu saattım 1 ay kumesde beklettim teslim etmek için ( aydın a sattım akrabası giderken yanında götürecegi için ucurmaya devam etmedim yatırdım teslim etmek için altınpark a götürdüm orada kacırdım bir süre uctu altınpark uzerinde sonra bastı gitti kuş gecen cumartesi hala yok ). bu kuşların bir coğu uyunsuz duz olanlar evlerine sadıklıgı için besleniyor beslendiği yerden uzaga bırakılarak yerini bulması için oyundan once kumesi bulmak için ugrastıgından bize anlatılan bildigim bu. sizin soru oyunlu bir kuş ile es etti iseniz muhtemelen yavrularınız oynayacak.bendeki 2 cift damızlık var biri performans dam ustu orta mesafe sinekte her mesafede oyununu yapar ,biride anlattıgınız gibi duz ucar kanak saklatır arada takla atar. uzak mesafeden hiç atmadım cunku zor buldum.

eger bu yavru oyunlu kus ile olan yavru ise kovalayın yoksa sonrasında diğer kuşlar gibi ucurmak zorlasır.ve malatya oyun tarzındanda birseyler katılmışsa cok zevk alarak seyredebilirsiniz.( ankarada beslenen oyun kusu tarzı değil oyunları. isterseniz sonrasında yavru vs değisimi yapabiliriz ( su an yavrum kalmadı sadece 3 takım damızlıklarım var .altlarında sağda solda bakıcılarımda yavrularım var bu sezon 12-13 yavru sattım kumesde yer acılsın diye geride gelen yavrulara)

uzaktan yuva bulma konusu doğru ben denedim takla özeliği olan kuşlarla farklı yerlerden saldığımda bu kuş cok kısa sürede geliyo ama diğerleri 1-2-3 gün bile sürüyo yavru değişimi yaparız veya dişi bir oyunlu kuş bulur tekrar yavru alırsam inşallah size karşılık beklemeksizin verebilirim tekrar görüşmek dileği ile iyi günler özgür bey

işallah.
yavruları catıya kalkmaya basladı ise ucurun ama baba ile ucurun yoksa diğer kuşlarıda indiriyorlar. normal oyun kuşu ile kaldırırsanız onlarıda indirir o yuzden baba ile kovalayın takip ederler ben o sekilde ucuruyorum yavruları. duz de olsa baba bence siz surekli ucuruderin atım kusuda özellikli bir kuşdur malatyada kumesine idaaya girilir. 2 kişi yanyana evleri yarısıyorlar.40-50 km den bırakıyorlar. kolay kolay baska catıya yada kumese inmez.kaybolursa yem i yer yakalanmadan geri kalkar. birde ele fazla almamak lazım urkek olması lazım atım kusunun.hatta işin cambazları malatyada kus 2 lira ise 1 liraya kuşdan anlamayanlara yeni başlayanlara cocuklara satar adam eve gitmeden kuş geri gelmiş olur.1 kuşu 3-5 kere satarlar bu sekilde.benim basıma geldi takasda geldi kanatlar makaslı biliyorumya kuşları dedim cekeyim kanadı o zaman a yumurtlar kaçmaz dedim.ufakdan ufakdan yerden zor kalkıyordu yumurtası varken birgün ayagını yerden bir kesti gidiş o gidiş direk evine.

Geri