bu kuşlar ne zaman yumurtlar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Serkan BONCUK
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 9K

Serkan BONCUK

Gold Üye
www.facebook.com
Ad Soyad
Serkan BONCUK
Meslek
Otomotiv
İlgi Alanı
arakadaslar 4 çift kuşum var erkek kuşlar hep dişileri yumurtaya kovalıyo yani başını kakıyo ama 1 hafta oldu hala yumurtlamadılar yumurta sezonu falan varmı

Yumurtaya kovaliyor ise 2 hafta içerisinde yumurtlar.

Yumurtlamaz ise dinleniyor olabilir.
Kümeste sorun olabilir.
Kisirlik olabilir.
Çiftleşme tam anlamiyla gerceklesmemis olabilir. vs..

2 yilda bir yumurtlayan kuslarda var. Sabir gerekiyor.

kardes kuslar muhtemelen yumurtlamaz erkek dısılerı ayır 1 2 ay sonra bıdaha at bır araya bır yaz boyunca yavru al ama ucurma kusları ıyıce kızsınlar sımdı dınlenmeye cekılmısler kumesınde problemde olabılır kumesı kuru tut hayvanlara vıtamınlerını taslarını topraklarını ver bundanda olabılır

kuşlar daha iki üç gündür yapıyo bunu bide deli gibi ucan kuşum ucmaz oldu ama yakında yumurtlucaklar gibime geliyo

walla bu kusların es olacagı yok kaldıki yumurta.... zaten yumurtlasınlar ucurmıcam hıc bırını yawrularını dedıgınız gibi ucurrum

en sonunda yumurtlar

serkan boncuk' Alıntı:
kuşlar daha iki üç gündür yapıyo bunu bide deli gibi ucan kuşum ucmaz oldu ama yakında yumurtlucaklar gibime geliyo

2-3 gundur diyorsun , hemen yumurtlayacak degiller ya (: 10 gun icinde yumurtlarlar tahminimce merak etme.

bi arkadaş çiftleşme tam anlamıyla gerçekleşmemiş olablr demş çiftleşme gerçekleşmese bile dişi her halükarda yumurtlar ama nolr yumrta çıkmaz ;)

serkan boncuk' Alıntı:
arakadaslar 4 çift kuşum var erkek kuşlar hep dişileri yumurtaya kovalıyo yani başını kakıyo ama 1 hafta oldu hala yumurtlamadılar yumurta sezonu falan varmı
kardeşim sen en iyisi tam takım eşleşmelerini istiyosan koy limon kasasının içine 2 gün 1 hafta sonra al yumurtaları :heyo:
KUBİLAY saygılarımla.......

Slm Acele etmeyiniz.Yeni eşlenen kuşlar 10 gün içinde önce erkek dişiyi yuvaya kovalar.Sonra yuvada guklayarak yuva ısıtır.Bu arada çalı toplamaya başlar.Ve 10 gün kadar süre içinde yumurtlama olur.İlk yumurtada yatmazlar.İkinci yumurtadan sonra sırayla yumurtaya yatarlar.Normalde 17 gün sonra yavru çıkar.Bol yavrular...

ustam işi hallettilerse 10 gün içinde yumurtlarlar.Sabret biraz.ustamın dediği gibi eger yumurta olusuyorsa kuslara ya hazır al yada kum ufacık taşlar ver.eger cok merak ediyosan kusu eline arka catalına bak fazla bastırma .yumurtlayacak kusun beli eğilir kanatları biraz düser .ama sabret.
saygılar....

kuscuyum_45' Alıntı:
serkan boncuk' Alıntı:
kardeşim sen en iyisi tam takım eşleşmelerini istiyosan koy limon kasasının içine 2 gün 1 hafta sonra al yumurtaları :heyo:
KUBİLAY saygılarımla.......

kesin yumurtlicakmı öle :))

merhaba hiç arama yapmadan konu açıyorsunuz :kitap: ,sonrada cevap istiyorsunuz ,hemen yurtlasın hemen büyüsün sonrada uçsun sabır bu işin en önemli özelliği bekle 15 gün sonra sorarsın ,mineral taşı koy önüne birazda tuz birazda ot gerisi onlara kalsın inşalllah yumurtlarlarda :slm:

benim 2 çiftim aynı gün eş aldılar ve çiftleşmeye başladılar birisi 1 hafta sonra diğeri ise 2-3 hafta sonra yumurtladı yani zamana bırak

acele etme ciftleşiyolarsa yumurtlarlar bende 1 hafta oldu ılk yumurtalarım oldu onlarda anne baba oturuyorlar sımdı ben de 2 ay bekledım
ciftleşiyorlardı ama yumurta yoktu bekle sabret kısır dıe uzulme bende cok uzuluyodum bı sabahı bı baktım 1 tane yumurta:D ondan sonrakı gunde dıger yumurta sımdı kız erkek sırayla oturyorlar ıns benım kuslarımda saglıklı olur cok merak la beklıyorum ilk yumurtalarım ne de olsa:) bende sunu anlkadımkı güvercin beslemek sabir işi;) az sabret illa alırsın saygılar

Ramazan Yİğit

arkadaslar benim 3 tane kusum var yeni bir tane dişi teppeli güvercn aldm diğerleri trakya diye düşünüyorum . iki erkek bir dişi güvercnm oldu.erkekler dişiyi hep kovalıyordu bende 1 erkek le tepeli yi kafese koydum çiftleşiyorlar gibime geliyorda ama kac hafta da dogurduklarını bilmiyorum. tepeli güvercin aldgm gün bile dogurmustu iyi yavru alındıgını söylüyorlar.sizce bu güvercin ne zamn dogurur?? bu mesajı yazmadan önce yanlarındaydım baktım da çifleşiyorlardı.

bu işte daha cok yeniyim cogaltmak istiyorum güvercinlerimi...

Geri