Bu Kuşları İlk Gördüğünüz de ki Düşünceleriniz Nelerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 36
  • Görüntüleme Görüntüleme 8K
A

Anonymous

Misafir
Merhabalar başlıktada belirttiğim gibi bu kuşlar hakkında ki düşünceleriniz nelerdir?Düşünce belirten herkese şimdiden teşekkürler.

fotoğraflar Numan Aktalay'a aittir.İzniyle de burda tarafımdan paylaşılmıştır kendisine bir kez daha teşekkürederim.

İlk bakışta bursa diyesi geliyor insanın fakat gaga posta gagası gibi göz çerçevesi çok farklı...orıgınal bir soymudur bilemem ama kırmada olabilir..

Evet ilk bakışta bursaları andırıyor hüseyin abi.
Bu kuşların bursa oynarlarla bir bağlantısı olduğunu ortaya çıkaracaksın gibi sezdim :)

Bu kuşu tanımıyorum ilk defa gördüm biraz bursayıda andırıyor ama daha çok uzunluğundan bi limuzine benziyor:))

Ömer ÖZKURT' Alıntı:
Evet ilk bakışta bursaları andırıyor hüseyin abi.
Bu kuşların bursa oynarlarla bir bağlantısı olduğunu ortaya çıkaracaksın gibi sezdim :)

Ömercim bir DNA testine sokalım bir kaç galaça ve akmanla ne dersin? :utangac:

Galaça Bunlar, Ama Muhacir Galaçası :)

ARKADAŞLAR merhabalar guzide şehrimiz Bursa burada 1936 ve gunumuze balkanlardan göçen muhacır abilerimiz vardır biz edirneye göçmüsüz ama trakyalı olacak veya muhacır olacak kuş hayatında olamayacak cok nadirdir bursadakı muhacırlar balkanların veya bulgarıstanın neresınden goc etmişler kuzey bulgaristan ve guneyınden gelme bu kuşlar ozaman ne arıyo bulgarda ya bunlar has bulgar kusu bursa da bulgar kusu yada bursadan alıp goturulmus ve işlenmiş guzel bir kostume kavusturulmuşkökü olan BURSA kusları hadi bakalım 100 puanlık uzmanlık sorusu

evet bu kuslar cok guzel masallah
bılgılerınız ıcın tesekkurler

numan74' Alıntı:
ARKADAŞLAR merhabalar guzide şehrimiz Bursa burada 1936 ve gunumuze balkanlardan göçen muhacır abilerimiz vardır biz edirneye göçmüsüz ama trakyalı olacak veya muhacır olacak kuş hayatında olamayacak cok nadirdir bursadakı muhacırlar balkanların veya bulgarıstanın neresınden goc etmişler kuzey bulgaristan ve guneyınden gelme bu kuşlar ozaman ne arıyo bulgarda ya bunlar has bulgar kusu bursa da bulgar kusu yada bursadan alıp goturulmus ve işlenmiş guzel bir kostume kavusturulmuşkökü olan BURSA kusları hadi bakalım 100 puanlık uzmanlık sorusu

Bursa oynarının Kökü Padisahlarımıza Kadar Dayanmaktadır, Bulgarın Kuşunun Bir Tarihi Varmıki, Hepsi Bizlerin Kültürünü Çalmış. Almışlar Ulkemizden Oynarı, Goturmusler Oraya Ikide Fizigini Bozmuslar Alın Size Bulguvercin..

tearfulchild' Alıntı:
numan74' Alıntı:

Bursa oynarının Kökü Padisahlarımıza Kadar Dayanmaktadır, Bulgarın Kuşunun Bir Tarihi Varmıki, Hepsi Bizlerin Kültürünü Çalmış. Almışlar Ulkemizden Oynarı, Goturmusler Oraya Ikide Fizigini Bozmuslar Alın Size Bulguvercin..
he he he koçum benim nasıl çözdün olayı onlar başka kuş korkmayın sadece benzerler

bunlara bg de АКМАНИ turkcesi akmani ama akman kara akman palakman olarak gecıyor
yani isimleri türk oglu türk

sadece bunlar degıl cakal ırkı ısvec makaracıları vb kuslar bırbırıne epey benzerler hemen bır sonuca varıp fıkır beyan etmek dogru degıl bence.hatta bı yerde meksıka makaracılarını gormustum bızım mulakata hem ucum hemde esgal olarak felaket benzıyordu...ama meksıka nere bura nere...belkı dolaylı bır bag var ama hemen kesın bır sonuc cıkarmak yanlıs

tekinn' Alıntı:
sadece bunlar degıl cakal ırkı ısvec makaracıları vb kuslar bırbırıne epey benzerler hemen bır sonuca varıp fıkır beyan etmek dogru degıl bence.hatta bı yerde meksıka makaracılarını gormustum bızım mulakata hem ucum hemde esgal olarak felaket benzıyordu...ama meksıka nere bura nere...belkı dolaylı bır bag var ama hemen kesın bır sonuc cıkarmak yanlıs

Merhabalar Tekin abi acaba Meksika dakiler de Türkiye de bizim makaracılarımıza benzeyen var ve bura nere ora nere diyorlarmıdır:) Dolaylı ve ya kestirmeden bir bağ olduğu da karamsar bir bulgu!Çünkü biz alışmışık bizim demeye evet bizim ama nerden nasıl oluyor da bizim oluyor?Biraz düşünmek fena olmaz sanırım :hmm:

haklısın huseyın sonucta bunları bız yumurtlamadık:) hemen bızım bızden caldılar vb yaklasım bıraz sıg kalır..bıde dıkkat edersen makaracı ırklar genelde bırbırıne yakın..bu topraklara oynarın gelısı veya nasıl ortaya cıktı sorusunun cevabı muglakken kesın yargılardan uzak durmak gerekıyor..tabı bır gercek var oda oynarın kulturunu ve bugunku yapısını olusturan bursadır...ve bugunkı halı dıger ırklardan farklıdır..bu yanıyla tabıı kı bursa kusudur....

tekinn' Alıntı:
haklısın huseyın sonucta bunları bız yumurtlamadık:) hemen bızım bızden caldılar vb yaklasım bıraz sıg kalır..bıde dıkkat edersen makaracı ırklar genelde bırbırıne yakın..bu topraklara oynarın gelısı veya nasıl ortaya cıktı sorusunun cevabı muglakken kesın yargılardan uzak durmak gerekıyor..tabı bır gercek var oda oynarın kulturunu ve bugunku yapısını olusturan bursadır...ve bugunkı halı dıger ırklardan farklıdır..bu yanıyla tabıı kı bursa kusudur....

Ayakta alkışlıyorum kesinlikle her harf ve kelimen ve cümlene katılıyorum abi sağolasın bu tipte paylaşımlarımız sadece araştırma içeriklidir hemen bir tarafa çekmekten sakınmak doğrudur ama Bursa oynarı Bursa da bursa oynarı olmuştur başka bir yerde değil mutlaka bu kesin.Ben benzerlşklerden yola çıkarak farklı bir takım bulguları sizlere konu ilerledikçe sunacağım şimdi sadece görenlerin izlenimlerini almak istiyorum katılım sağlayan herkese teşekkürler.

Bizim oralar bu tür kuşlara ALAKARGA yada SAKSAĞAN derler. :hhh:

her memleketin kendi tarihi vardir osmanlıya uzun zaman baglı kalmıs bir memleket ama aşağılamamak lazım almışlar götürmüşler kim götürmüş biz fizigiyle oynamışlar özelliğini bozmadan kostum yaratmıslar sadece paylasmak istedim ha bu arada bulgar kusunun tarihi varmı istersen bir kac ornek vereyım arkadaslar sakın yanlıs anlasılmasın bu yazdıklarım ama bir kac ornek vereyım konuyu dahıtmak ıstemıyorum sevgıler saygılar

Ekli dosyalar

• normal_DSC03345.webp
    normal_DSC03345.webp
    8.8 KB · Görüntüleme: 1,302
  • normal_DSC01306.webp
    normal_DSC01306.webp
    28 KB · Görüntüleme: 1,281
Ben Bulgar Kusunun Tarihini Bilmem, Bilmekte Ugrasmam, Baska Ulke Kuluturlerini Arastirmak Yerine Kendi Kültürümü Korumak Benim icin Daha Onemlidir, Bursa Oynarımda Benim Kültürümdür, Bursalıyım, Bursayı ve Külütürünü Seviyorum, Ama Benim Oynarımın Safliginin Uzerine Isleme Yapilmasi, Kulturumuzu Calmaktan Baska Birsey Degildir.
Bu Arada Paylasımların ve Bulgaristandaki yetistirilen Irklari bizlerle paylastigin icin Tesekkurler dostum, Gercekten Mukemmeller Hepsi :)

sevgili serdar
sadece anlatmak istediğim bu kuslara daha cok orada türkler bakıyor ve akman diyolar diyorum tamam iyi ozaman bizim kültürümüzü calmıslar ne diyeyim sevgiler saygılar

Sevgili dostlar ve Serdar kardeşim merhaba bu başlık altında daha doğrusu konu içinde hiç kimse bursa oynar kuşunun tarihine çomak sokmuyorken ve sokmak istemezken neden sende böyle bir girişim belirdi?Tüm dünya bursa oynar ırkının bizim olduğunu biliyor ama sadece osmanlı dönemi ve sonrası ''ve buda yeterli daha ne olsun''bu konuda ise ben sadece benzerlikleriyle aynı kuşların olduğunu sizlere sunuyorum burda kimse bursa oynar kuşunun tarihiyle oynamıyor oynayamazda sanırım!Yani ufakta olsa panik yapmana pek gerek yok.

Bu benzer kuşlar la bizim oyanarımız aynı genlere de sahip olabilir bu da hiç bir şey değiştirmez!oynar bursa kuşu olmaktan çıkmaz bunu ayırt edebiliyormusun? öyle değil mi Serdar kardeşim? Aksini idda eden veya saptıran yok konumuz da.Bu yüzden biraz daha rahat ol.

Bu tip konular araştırma ve fikir verme açısından , bu tarzda ki konuları çok severim ve sizlerle paylaşırım umarım hata yapmıyorumdur :utangac:

arkadaslar numan arkadas bızlerle ızlenımlerını paylasmıs.bulgarda bu kuslara genellıkle turklerın bakması ılgınc.ve ısmınınde turkce olması ılgınc..kusumuzu calmıslar demekle ısın ıcınden cıkamayız..ona bakarsanız kusların esgallerıyle kostum yapmak ıcın bız turkler daha fazla oynadık..hangı ırkı saf halınde bıraktık kı elın kuscusuna kızıyoruz..
bu turden arastırma ve bılgı paylasımları bıze artısı olur eksısı olmaz. bu saatten sonra oynar bızım kusumuzdur.kulturuyle ve bugunkı halıyle butun makaracılardan farklıdır...ancak baktıgımız kus uzaydan gelmedı..bulabıldıgımız her tarıh bılgı kırıntısı onemlıdır.ve bu bılgılerı daha objektıf olarak degerlendırmek lazım..saygılar..

Tekin abi.Yazın yanlış anlaşılacak cümle içerdiği için tarafımdan düzenlenmiştir.H.H.Aydoğmuş.

Ya, Beni Yanlis anladiniz Numan kardesimden Allah razi olsunki bu resimleri bizlerle paylasti, konu o degil :) Yani bursaliyim Ben Bursayi Kulturunu Beslemesemde Oynari seviyorum, En Ufak bir seyde Sahip cikmak icin elimden geleni yapiyorum ki Benim ailemde Bulgaristan gocmeni, Ben oynar Kusundaki fiziksel oynamalara kiziyorum, Sonra alip bu bulgaristanin kusu diyorlar ya ona kiziyorum :)
Sevgiler ve Saygilarimla.

merhaba serdar arkadaşım nasıl biz Türkleri değiştiremediler bizim kuşlarıda değistiremezler bizim kuşlar baskın çıkar :)) sevgiler

bencede ilk bakışta bursa oynarını andırıyor ama gaga çevreside bir postayı andırıyor ama değil bursa oynarındanda daha iri yarı büyük ihtimalle kırmadır bu kuş ama orginal de olabilir

silik dumanlı' Alıntı:
bencede ilk bakışta bursa oynarını andırıyor ama gaga çevreside bir postayı andırıyor ama değil bursa oynarındanda daha iri yarı büyük ihtimalle kırmadır bu kuş ama orginal de olabilir

Düşünce belirten herkese teşekkürederim hani sürekli duyduğumuz ve bunlar posta kırığı dediğimiz oynar sıfatından uzak kuşlar görürüz bu kuşların ataları bu resimdekiler olmasın sakın :haha:

Bu kuşlar benim bilgim kadarıyla akmanidir.Bir bulgar güvercin sitesinde bu resimlerden görmüştüm.Bizim bursa oynarlarıyla aralarında herhangi bir akrabalık bağının olduğunu söylemek,tam olarak uçuşlarını ve ahlaklarını görmeden ,oynarcı anlayışına aykırı olarak görüyorum.
Kostümleri her nekadarda oynarları andırsada,dikkatli bakıldığında gaga yapılarının oynarla uzaktan yakından bir benzerliini görememekteyiz.

bunlar birmingham makaracisini benziyor, avusturalyada beslemisdim,guzel kuslar

mert gencer' Alıntı:
BU GARANTİ YOBAZDIR MAYMUNA BENZİYOR

Güvercinle maymun arasın da bir ilişki kurmanız hayal gücünüzün mükenmelliğini göstermekte:)Yobazlıkla da yaban bir kanatlının anlamını karıştırmanız yobazlığın nasıl olduğunu mesajınla gözler önüne sermekte.

Geri