Bu kuşların cinsi nedir

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan RoMaN39
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 15
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

RoMaN39

Üye
www.balkanmuzik.org
Ad Soyad
Oktay Bey
Meslek
Piyanist
İlgi Alanı
Kediler
elimde cinsini çözemediğim kuşlar var acaba bunların cinsi nedir

1 :
fnqbx.jpg

2 :
fnqgx.jpg

2 :
fnqgx.jpg

2 :
fnqjk.jpg

Bunun Cinsi Nedir

Bu kuş memleketten geldi bana Cinsi nedir hiç oyun yok karga gibi uçuyo tavus yavrusu olduğu söylendi bana ama :ckmk: :ckmk: :ckmk:

fnqmy.jpg

fnqtg.jpg

Bu mavi postamı değilmi

fnr3s.jpg

fnr4q.jpg

Acemi olunca cinsleride bilmiyoz

Bu kuşların cinsi nedir aacaba üstadlarım

fnrfg.jpg
[/url]

Re: Bunun Cinsi Nedir

Tavus güvercini (Sepetkuyruk olarak da adlandırılır) resmini koyuyorum. Sanırım bu kuş kırık bir kuş ama gayet güzel. Güle güle besleyin.

Ekli dosyalar

• P1010982.webp
    P1010982.webp
    17.3 KB · Görüntüleme: 2,049
Re: Acemi olunca cinsleride bilmiyoz

sağdakı çakmaklı (taklacı) soldaki posta veya tip

Re: Bu mavi postamı değilmi

posta değil hem kekeci ince hemde bacaklarında tozluk var yani kırık

1. mardin 2. de paçalı deöneğe benzettim ama pek bilmiyorum dönekleri bilen çıkınca yazar

2. fotodakine biri bana ala dedi ama heralde ala değil

diğerlerini arkadaşlar yazmışlar zaten de, karga gibi uçuyor dediğin kuş, Baska ile Dönek kırması kuş, bakıcı olur anca.

(bu kuşların sana geldiği kümes benim anladığım kadarı ile, kelebek (baska), dönek ve taklacıların karışık olduğu bir kümesmiş, bu yüzden de bu kuşların hepsi kırık kuşlar)

ne alaka diyecek olursan da 1. resimdeki kuş normalde taklacı kuş ama ilk dişi kanı muhtemelen baska dan geliyor sonrasında tekrardan kümesteki başka bir taklacı erkekle bu baska kırılmış orta bu şekilde bir şey çıkmış, kuyruk kısa kafa tipi baska, renkler kayık, kuş küçük :)

Re: Acemi olunca cinsleride bilmiyoz

RoMaN39' Alıntı:
Bu kuşların cinsi nedir aacaba üstadlarım

fnrfg.jpg
[/url]

bu sağdaki kuş şimdi çakmaklımı yani

Soldaki hakkında hiç yorumum yok, diğer kuşlarda olmadığı gibi. Sağdaki kuş içinde yorum yapmayacaktım ama çakmalı dediğin için yazma gereği duydum. Sağdaki cins olarak nedir bilmem ama rengi çakmaklı değil. Silik arap dediğimiz tarz bir rengi var yalnız gariptir ki kanatlar kafa ve paçada beyazlık var ayrıca boyunda yeşil renk tonajı fazla gözler kırmızı ve sanırım belinde de leke var beyaz bunları bir araya koyunca renk olarak "silip arap ala" gibi birşey söylenebilir rengi açısından ama bana kalırsa beslemem, çünkü kuşta kostüme önem veren biriyim, yanlış anlama kötü kuş demiyorum.

1 Mavi Çakmaklı (Sinekli de derler)
2 Şebab Çakmaklı

1
sdc11342.jpg

2
mor-cakmakli-sebap.jpg

Re: Bunun Cinsi Nedir

RoMaN39' Alıntı:
Bu kuş memleketten geldi bana Cinsi nedir hiç oyun yok karga gibi uçuyo tavus yavrusu olduğu söylendi bana ama :ckmk: :ckmk: :ckmk:

fnqmy.jpg

fnqtg.jpg

BU RESIMDEKI KUS POSTA GUVERCINLE ,SÜS KUSU SUTBEYAZ İLE EŞLEŞMİŞ.. ÇATI KUYRUK ALA YANİ :)

1. RESIMDEKI MARDINLI BELLI

2. RESİMDEKİ ALA KÜLLÜ (BOZUK ATMIS)

Yani olmamış bu kuşlar bir daha yapsınlar söyle :D

Mesut abinin yorumuna hayran kaldım kuşun resmine baktı ve genlerini saydı :)

Geri