bu kuşların cinsini bilen varmı?? çok tuhaf kuşlar ??

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan arslanmashadow
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
arslan
Meslek
memur
İlgi Alanı
bu çiftin cinsi ne ben çıkaramadım bilen var mı?

Ekli dosyalar

• fotoğraf0528.webp
    fotoğraf0528.webp
    336.8 KB · Görüntüleme: 1,322
  • fotoğraf0529.webp
    fotoğraf0529.webp
    251.3 KB · Görüntüleme: 1,291
  • fotoğraf0530.webp
    fotoğraf0530.webp
    318.9 KB · Görüntüleme: 1,280
Dediğiniz gibi tuhaf görüntüleri kırma kuşlar olduğunun ispatı olabilir,özellikle arka tepeli olan.Bu tip kuşların üremesine engel olmamız gerekir.

arka tepeli olanı ver birisine diğeri sarı çok güzel kuşa ben ziyor ona eş almalısın bence .. diğeri çok kötü

liman saro erkek galiba. dişide mardin takkeli beyazla liman sarı kırması gibi geldi bana.

Dişi olanın kırma bir kuş olduğu ayaklardan belli zaten erkekte Taklacıya benziyor eğer öyleyse ona bir dişi alıp besleyebilirsin.

bence bi çift yavu aldıktan sonra nasıl yavru çıkarıyo ona baktınktan sonra güzel bi limon sarı ile çift etsem nasıl olur ???

limoni e ense ala kafası beyaz olan ense ala sırf sarı olan limonu diyorlar manisada :)

arslanmashadow' Alıntı:
bence bi çift yavu aldıktan sonra nasıl yavru çıkarıyo ona baktınktan sonra güzel bi limon sarı ile çift etsem nasıl olur ???
İyi olmaz! kırma kuştan yine kırma kuş çıkacağı malum,hiç böyle maceralara girme.Bu tip kuşların üremesine engel olmak,bilinçli yetiştiriciliğin ilk adımlarındandır.

zogoz' Alıntı:
arslanmashadow' Alıntı:
İyi olmaz! kırma kuştan yine kırma kuş çıkacağı malum,hiç böyle maceralara girme.Bu tip kuşların üremesine engel olmak,bilinçli yetiştiriciliğin ilk adımlarındandır.
ama erkek kırma değil. hem erkek limon sökük . yani erkek güzel kuş kırma değil. en zından fazla kırılmamış. dişi kırma evet. o zaman erkeğin yanına limon almak lazım kırma olmayanlardan.

zogoz' Alıntı:
Dediğiniz gibi tuhaf görüntüleri kırma kuşlar olduğunun ispatı olabilir,özellikle arka tepeli olan.Bu tip kuşların üremesine engel olmamız gerekir.

neden üretilmemesi gerekirki?

asim123' Alıntı:
zogoz' Alıntı:

neden üretilmemesi gerekirki?
Çünkü kırılmış kuşlar; sahip olduğumuz,yetiştirdiğimiz taklacı,dönek,kelebek gibi ırkların hem fiziki özelliklerini hemde uçum özelliklerini direkt olarak bozarlar ve ne yaptığı-ne yapacağı belli olmayan (takla atmaya çalışan kelebekler gibi) kuşlar olarak hayatlarına devam ederler.Buda özenle yetiştirdiğimiz nitelikli kuşlarımız için bir tehlike olarak karşımıza çıkar.Bu tip kuşların çoğalmasıyla'da tehlike giderek büyür,sonrada bugün'ki gibi nadide özellikteki kuşlarımızı arar dururuz.Bunun gibi nedenlerle yetiştirmiyoruz-yetiştirtmiyoruz.

arka tepeye benziyen ( erkek olan) iran taklacisidir.
ben kerkukluyum, 1996 yilinda annemler irak gittiginde bana musul getirim dedim ordan akrabalar irak en degerli tutulan kusu hangisi diye sormus onlarda iran kusu demisler (demekki kendinin olmayan en guzeli hehe - turkiyede musul severiz orda iran) neyse kisaca irak ta bu kuslara Irani (iran taklacisi denir) ucurdunmu bilmiyorum ama ucurursan gorursun kanat sesi olmaz ve takla atar ve cok uzun ve yuksek ucabilirler. bende 2 cift gelmisti 1 yilda galiba 16 tane oldular ve yarin saat rahat ucuyorlardi ve tek ucmaz bu kuslar hep birlikte ucarlar..

ama taklaciyla ya kumesi ayir yada eslestirme.
ben sonradan hepsini verdim 2 cift biraktim onden atiyordum az ucan taklacilari 2 dak sonra arkalarindan ucuzuyordum ise yariyordu ama taklaci pek ayak uyduramiyor

google IRAN taklacisi, iran yuksek ucucusu yazarsaniz gorursunuz..

KArdesım Paçalı olan güvercin Portakal Otekısı ıse bango Dur.
:heyo:

Arkadaşım o kuşlar taklacı ya sadece benziyor uçur onlardan bir numara olmaz. Üretimini de yapma, git bir çift güzel kuş al onları besle.

takla atmiyinca, takla atarken kanat sesini duymayinca kisaca bildigimiz bir mardin taklacisi gibi olmayinca ben zaten tat almam.. ben iyi guzel kus demiyorum zaten kus kus degil yumurtlama makinesi.. takla var kanat sesi yok.. ama kelebek vs gibi degil oyun degil takla atan bir cins.. turkiyede seytan tepe diye soylerler o arka tepeye.. ama tekrar orijineli IRAN kusudur. wikipedia da varmis. yani google disindada ararsan bulursun... ha ben 1 kurus vermem bir daha beslemem ama o zaman kac yasindaydim 13-14...

Geri