Bu Kuşların cinsini bilen

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ilyaskonya
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

ilyaskonya

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
KonyalıKuscu
Meslek
otokaporta
İlgi Alanı
Kediler
Selam arkadaşlar bu kuşlar bana hataydan hediye geldi bu kuşların cinsi nedir kaç günde alışır havada ne yaparlar bilgi verebilirmisiniz tşkler

unuvg.jpg

[imghttp://u1311.hizliresim.com/1h/l/unuxb.jpg][/img]
unuy2.jpg

unv0h.jpg

Üstteki ikisi de kırma kuş, bu yüzden ırklarını kestirmek çok zor olur. Sana hediye gelen bölge de filo kuşu olarak kullanılmış olabilirler. Bunlardan anca bakıcı olur, maddi değer bakımından pek bir şey tutacaklarını sanmam. O yüzden üretmeni tavsiye etmem, daha güzel kırılmamış ırk kuşlarının yumurtalarını bunların altlarına sürebilirsin. (tahmini cinsiyet olarak da, üstteki resim, erkeğe benziyor, alttaki yatan da dişiye)

En altta ki çift uçkun filo kuşlarından, uçurmak için en az 1 ay beklet, önce erkeği sal, en az 15 gün sonra da dişisini sal, muhtemelen bu zaman zarfında yumurtlamış olurlar, çıkan yumurtaları bakıcıların altına sür, bunları saldığında kaçsalar bile en azından ilk yumurtaları sağlama almış olursun, yetişirlerse kendi yavrularını uçurursun :)

en ustteki renk olarak odemis yerlisine benziyor ama hataydan geldiyse degildir. safkan gibi durmuyorlar. ilk 2 resimdeki kuslar filo kuslarina benziyor. 3. resimdekiler yuksek ucucu irklara benziyorlar.

Aynen ilk resim ödemiş yerlisine benzemekte fakat sadece benzemekte yani ödemiş yerlisi değil bu benim görüşüm. İkinci resim şeş posta dicem ama yüzü kısa geldi bana fazla belli olmuyor resimde birde güllü sanırım o da kırık son resme gelince bence soldaki dişi sağdaki erkek ve melezlenmiş çok garip kuşlar. Kesin yorumu üstadlar söyleyecekler bu sadece benim fikrimdir eğer aydınlattıysam ne mutlu bana.

Teşekkürler - İyi forumlar.

Geri