BU KUŞLARIN CİNSLERİ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kol-paçino
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 21
  • Görüntüleme Görüntüleme 8K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Gürkan ÖZEL
Meslek
öğretmen
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaşlar yeni başlayacam nasipse güvercin beslemeye, 4 tane güvercin aldım, aldığım kişi bursa oynarı dedi ama pek inanasım gelmedi bir de sizlere sorayım dedim, nedir bunların cinsleri, yardımcı olursanız sevinirim...

Ekli dosyalar

• Hks1214.webp
    Hks1214.webp
    93.7 KB · Görüntüleme: 2,915
  • Hks1207.webp
    Hks1207.webp
    162.8 KB · Görüntüleme: 3,064
  • Hks1205.webp
    Hks1205.webp
    189.2 KB · Görüntüleme: 3,067
...................

Ekli dosyalar

• Hks1213.webp
    Hks1213.webp
    154.4 KB · Görüntüleme: 3,032
  • Hks1212.webp
    Hks1212.webp
    171.2 KB · Görüntüleme: 3,028
  • Hks1210.webp
    Hks1210.webp
    158.1 KB · Görüntüleme: 3,012
................

Ekli dosyalar

• Hks1208.webp
    Hks1208.webp
    160.9 KB · Görüntüleme: 3,054
  • Hks1206.webp
    Hks1206.webp
    141.3 KB · Görüntüleme: 3,036
  • Hks1204.webp
    Hks1204.webp
    148 KB · Görüntüleme: 3,044
ben oyun kusu besledıgım ıcın dıger ırkları pek tanımıyorum ama bana bunlar sankı kırma kuslarmıs gıbı geldıler.safkan ozellıgı yok.

hocam bunlar cufcuf..

Bunları size Bursa oynarı diye satan şahsın kulaklarını çınlatabilirsiniz. Tamamen kırma olan kuşlar hiçbir katogoride değerlendirilemez.

aynen kardeşim bunlar yaboza benziyor =))

Hevesini kırmak istemem ama kuşlar cami kuşlarına benziyorlar ama şunu unutmayalımki her kuşçu başlarda böyle idi...Saygılar

Arkadaşım moralını bozma Bursas oynar deıl belkı o paçalı ala bursa oynar olabılır ama dıyerlerı kırmaya benzıyor hıcbır mseye benzetemedım hevesın geçmesın bıraz bu kuslar uzerınde pıratık yap benım durumum aha kotuydu 100 lıraya çift yuatık vermıslerdı bende ozaman çocukdum nerden bıleyım yatıkı bılırsın ucma yerıne devamlı takla atar balkondan assa atardım cok takla atsın diye ve çift de deıldı 2side erkekdi ve sana bır onerı aslında benden deıl bence tüm forumdan bir onerı kus pazarları vs yerlerden kus alma =)

Abım sana iyi kuş veriyorum diyene inanma..Kuş mu uçuyor cık catıya izle .Kuşcu mu gördün git ziyaret et sana anlattsın birşeyler VEE ardından emin ol sana vericek bir çift en degerli kuşu vardır..Yeterki sendeki kuş sevgısını görsün..Nasıl anlar deme Kuşcu anlar...Şimdiden hayırlı olsun :)...

peki şöyle birşey yapsam olur mu, bir çift iyi güvercin alsam, onlarla bunlar aynı anda yumurtladıkları zaman onların yumurtalarını bunların altına sürsem olur mu dersiniz, yoksa bunlara yem yedirmeden def mi edeyim?

ah be kardeşim hiçmi mezat veya pazarlara gitmedin gidipte araştırmadın gitseydin orda bara bara cinsler vitrine çıkıyo mezatlarda yani güvercin cinslerini öğrenir görürdün neyse olmuş bikere moralini bozma bence bunlara bitane bile yem verme bakıcıda yapma dediğim gibi araştır biraz ve piyasa değerlerini de öğren kazıklanma yada bu siteyi gez ırklar bölümlerini iyi incele oku.

Kuş yoz olabilir kırma olabilir.Yemini yoz olsa bile vermelisin.Sen bunları verme elinde bulunsun kuş alıştırmada falan işine yarar.Diyorsan ki ben tek tür kuş beslicem karıştırmıcam o zaman sat onları ama yemini suyunu ver !

kırma kuşun ırkı olmaz ama baba ve anne küşlar bellı olur . bu kuşları analız etmek lazım ıyı bir kontrodel gecırırsenız hangı ırk oldugu belı olur.

hasan karabulut' Alıntı:
ah be kardeşim hiçmi mezat veya pazarlara gitmedin gidipte araştırmadın gitseydin orda bara bara cinsler vitrine çıkıyo mezatlarda yani güvercin cinslerini öğrenir görürdün neyse olmuş bikere moralini bozma bence bunlara bitane bile yem verme bakıcıda yapma dediğim gibi araştır biraz ve piyasa değerlerini de öğren kazıklanma yada bu siteyi gez ırklar bölümlerini iyi incele oku.
abicim yaşından dolayı sana hürmetim var ama yaşına yakışmayacak laflar ediyosun bence Bİ TANE BİLE YEM VERME ne demektir ya.o da kuş değil mi.eger kuşcuysan kuşun değerine bakıp beslemiceksin bu işin ticaretini yapcaksın ozman.tabiki herkes güzel kuş beslemek ister ama bu kırma olan kuşlara yem bile vermeme mantığını haklı çıkaramaz.sana yakıştıramadım

3ncü fotodaki kuş bir posta baska kırmasını andırıyor 1'inci fotodaki de dönek kırmasına benziyor o kuş oyun yapabilir ama dier kuşlar düz uçacak kuşlar.

ben utanirim boyle kuslari birine verirken

KOLPAÇİNO GÜRKAN 25 YAŞINDA VE ÖĞRETMEN...yani meraklı ise kısa zamanda cinsleri, beslemeyi , alıştırmayı, uçurmayı, damızlık seçimini öğrenecektir.GÜRKAN BEY BİZLERDEN AYRILMA KISA ZAMANDA DEĞERLİ BİLGİLER EDİNECEĞİNE EMİNİM. özelikle öğretmenlere saygımız sonsuz... GÜVERCİNLERİNİ BESLE, ONLARI GÖZLEMLE,HERŞEY ADIM ADIM ÖGRENİLİR DEĞİL Mİ HOCAM..ALFABE, HECELEME, .......kümesinin fotolarını gördüm. kümesin güvercin beslemek için uygun değil. ALDIĞIN KUŞLAR KÜMESİNDEN DAHA GÜZELLER. YEMLİK OTOMATIK SULUK YUVALAR GÜNEŞİN VE HAVALANDIRMANIN DOĞRU OLMASI VS VS .ÖNCE ÖGREN SONRA İYİ KUŞ KOLAY. KÜMESİNİN İLERİDE YENİ FOTOLARINI BEKLERİM. BURSA DAN SEVGİ VE SAYGILAR H O C A M .

Ekli dosyalar

• PICT0086.webp
    PICT0086.webp
    925.9 KB · Görüntüleme: 1,961
kapalı renkde olanlar bango kırığı gibi diğeri ise kelebek kırması

Ya arkadaşlar kuşlar kırma veya bozuk bir ırk'a sahipse nolucak ki yeterki uçsun benim arkadaşımda yaklaşık 8 tane kırık kuş var onların hepsi eş ama kısır yapmışlar ondan bir zararı olmuyor tabi çoğu kişi melez cinsi bozuk kuşlara karşı tmm bende karşıyım ama olsa nolucak ki ben gerçi o kadarda karşı değilim

Canım kardeşim sana bu kuşları veren kötü niyetli ve kendi de kandırılanlardan veya kuştan anlamayan biri olduğu belli hiç moralini bozma kuşları besle yemle uçur zevkini yap hocam ilerde biraz daha sitemizde gezin bursa oynarları, taklacı güvercinler,sayalar,dönekler,bangolar,baskalara bakarak kuşlarının onlara benzeyip benzemediğini görerek öğrenir ilerki aşamalar da bizlere ihtiyaç duymassın sitemize hoş geldin selamlarımla.

Geri