Bu kuştaki hastalık nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan polllat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

polllat

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
sinan öztekin
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kemirgenler
Arkadaşlar geçen gün tuttuğum çikolatada değişik bi hastalık var. Ben ne olduğunu anlayamadım. Kuş devamlı bir köşede duruyo sadece yemini yemek suyunu içmek için dışarıya çıkıyo ve aşırı dik duruyo. Dik durmak kuşların bi özelliğidir ama bu çok aşırı dik acaba bi kırmalık var da cinsi mi böyle yoksa hastalık yüzünden mi böyle? Bu hastalık nedir? Tedavisi nasıl yapılır?

SİNAN ÖZTEKİN

Ekli dosyalar

• IMG0268A.webp
    IMG0268A.webp
    26.4 KB · Görüntüleme: 1,375
  • IMG0269A.webp
    IMG0269A.webp
    28.7 KB · Görüntüleme: 1,403
belkide dediğin gibi kırmalık vardır sepet kuyruklarda dewamlı böyle durur

s.a geçmiş olsun öncelıkle.bu kuş sallabaştan çıkmış olabılır sallabaştan cıkan kuslarda nadırde olsa bu belırtı oluyo kusun ucumu nasıl ucarken izle kusu sana cevabı kendısı yaratır.. eger kı ucumunda bışey yok ise kursak problemı olabılır kuşta. sen bıraz gözetim altında tut o kuşu diğrer kuuşların olduğu yere koymanı tavsiye etmem karantina da beklet biraz ..

SAYGILAR...

Kuşun uçuşu normal. Yani uçuşunda hiçbi anormallik yok, sallabaşlığa dairde bi belirti göremiyorum. Ama dediğiniz gibi kursak problemi olabilir. Acaba bi ilaç falan kullansam mı :ne:

SİNAN ÖZTEKİN

silik dumanlı' Alıntı:
belkide dediğin gibi kırmalık vardır sepet kuyruklarda dewamlı böyle durur

Aslında benimde böyle bi şüphem var ama sanmıyorum. Yani kuş sanki kursağı ağrıyomuş gibi duruyo ve halsiz...

SİNAN ÖZTEKİN

kuş yem yerken zorlanıyor, yeme eğilmede zorluk çekiyor büyük ihtimalle, acilen ORNİTAP VE RONİPLUS haplarını vermen gerek, ilk gün iki ornitap bir ronipulus kalan iki gün birer hap,

Bu iki ilaç normal eczanelerde bulunuyo mu yoksa mezata falan mı gitmek gerekiyo?

SİNAN ÖZTEKİN

Kuş yeme eğilmede zorlanıyor ve yediklerini bir süre sonra kusmaya çalışıyor... Ve halsiz. Dışkısı beyaz ama hafif bi yeşilimsilik var ve iyice sıvı...

SİNAN ÖZTEKİN

İLAÇLAR YURTDIŞINDAN İTHAL GELİYOR, AMA ECZANELERDE VS. YERLERDE BULAMAZSIN, MEZAT YAPILAN YERDELERDE ELDEN TEMİN EDEBİLİRSİN.

Arkadaşlar kuş malesef bu gün itibariyle hayatını kaybetti. :hungur: RONİPLUS çok pahalı olduğu için onu kullanmadım ama başka birisinin önerisi üzerine FLAGYL adlı ilacı kullandım ama bi faydası olmadı kuş öldü :hungur: :hungur: :hungur:

SİNAN ÖZTEKİN

:hungur: :hungur: :hungur: :hungur:

Geri