BU KUŞU BİLEN VAR MI

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yuşa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

yuşa

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
yuşa burak
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
SA ARKADAŞLAR İSTANBUL VEYA ÜSKÜDARDA YAŞAYAN VARSA BİLİRLER ŞU 4-5 AYLAR İÇİNDE HAVADA COK GARİP BİR KUŞ UÇUYOR BİDE GRUB HALİNDE UÇUYORLAR 2 SENDEDİR FUL GÖK YÜZÜNE BAKIYOM GÖRMEDİM BÖYLE KUŞ
KUŞ YEŞİL VE KUYRUGU BAYAA UZUN AYNEN PAPAGAN AMA HEP BERABER UÇUYORLAR 4 AYDIR DÜŞÜNÜYOM BULAMADIM NE KUŞU PAPAGAN GALİBA AMA İSTANBULDA DOGAL PAPAGAN OLUR MU KUŞUN RESMİNİ ÇEKEMEDİM ÇEKSEN GÖSTERCEM SİZZE AMA

BEN ÜSKÜDARDA YAŞIYOM ORADA GÖRDÜM DAHA COK BULUNDUKLARI YERLER DOGANCILAR VE ÇİÇEKCİ BAZEN AGAÇ DALARINA KONUYOR YAKINDAN GÖRÜRSÜNÜZ

COK TA SESİ VAR

Evet arkadaşım onlar papağan haberlerde izledim kaçak olarak giriş yapıp yakalanacaklarını anlayınca doğaya bırakılan kuşlar. 2-3 sene oluyor.

ben şimdi nevsehirdeyim fakat mayıs haziran aylarında istanbul maltepede aynısı vardı papağan bunlar yasal yollarla ülkeye sokulmayıp sonrada ortaya cıkınca ispatlanmaması için doğaya bırakılmışlar internet haberinde okumuştum

kaza sonuca kaçtıklarını duydum ben..Aslında evcil hayvanlarmış tasınırken kaza olmus ve yayılmıslar yavas yavas doğaya ayak uydurmuslar.. Veterinerler ve dedem söyledi baya oluyormuş.. Yaklasık bi 15sene oncesı belki daha fazla

Yabani papağan onlar Sadece üsküdar da Yok istanbulun her yerinde var bu aralar.

bunlar evcil iken doğaya salınan papağanlar değiller.Zaten tropikal iklimde yaşayan evcilleştirilmiş papağanların evcilleştirilmesini de hesaba katarsak İstanbul'da yaşamaları çok zor.Fakat Türkiye'de yabani olarak yaşayan 2 tür papağan var.Biri Yeşil papağan / Psittacula krameri diğeri İskender papağanı / Psittacula eupatria.Grup halinde gezmeleri İskender papağanı olma olasılığını arttırıyor.Aşağıda resimler var.Bakınız...

Nckm7Loz5Ho32o7T9ayGBYX83jkSpcD3eNebotAi1.jpg

26548.jpg

İskender Papağanı

tOD4Fa4VBcYt7hrHDDYWYw09sccMmSwGv0z10sMqv.jpg

@Oy4GEHTjsp071kA90DO6TcZhZ7fp1ipEHiaaQUj8.jpg

Yeşil Papağan

ONLAR SIĞIRCIK KARDES

HMM... BENCEDE YAŞAMALARI ZOR GEÇENGÜN KARGA KOVALIYORDU BELKİ KARGA YARALARDA YEREDÜŞERDİYE BEKLEDİM AMA ÇATIDALARDI KARGA COK PİS VURUYOR

S:A İstanbuldaki gemi kazasında bogaza yayılan daha dogrusu kacan kuslar onlar.. bogazın her yerınde görmek mumkun..

gülhane parkında çok var bunlardan

Geri