BU KUSU NASIL YORUMLARSINIZ ARKADASLAR

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kuscu_marik
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 28
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Muharrem Karaderili
Meslek
kamu çalısanı
İlgi Alanı
Kediler
EKSİKLİKLER FAZLALIKLAR RENKMİ SEKİLMİ YOKSA İÇİNDEKİMİ SİZLERE LAZIM OLAN GÖRÜŞLERİNİZ LÜTFEN ARKADASLAR PAYLASALIM

[izlesene]656430[/izlesene]

http://www.izlesene.com/video/ala-percemli/656430

ALINTIDIR

Sayın marik abi rengini şeklini şemalini at bir kenara oyunu yeter (: Şahsen ben oyun kuşu beslediğim için bu yorumu yapıyorum. Ben oyun kuşunda renk şekil şemal aramam oyununu layiki ile yapıyorsa benim için yeterlidir.

Muhtemelen beyaz ve gökten kırma yada başka bir belek kuştan olabilir ,çarşıda pazarda gösek ilk anda dikkatimizi cevbet meyeceği muhakkak. Bunun dışında oyun nuna baktığımda taban taklası yok yada ben fark edemedim bu benim için çok önemli değil , kanat sesi iyi , takla aralıkları düzenli , bence en önemlilerinden sayılabilecek bir özelliğide üst taklayı mutlaka bağlıyor , üst taklayı bağlayan kuştan ben çok korkmam ama bağlamayana dikkat etmek lazım , ileride başka başka düzenleri çıkabilir üstünü bağlamadan seferini bitiren kuşun . Çıkışı çok hızlı değil ama muntazam ve düzgün seferlerini sağa sola kaydırmıyor .. Bana göre makbul bir kuş .. ( amatör bir kuşcudan amatör nacizane bir yorum ) selamlarŞEREF

Küçük bir ilave daha yapmak istiyorum bu tarz oynayan kuşlar net kuşlardır oyun düzenini kolay kolay bozmazlar istikrarlı kuşlardır süprizleri olmaz diye düşünüyorum

Rengi ala hiç önemli değil kuş hedefine çok güzel geliyor takla arası gayet muntazam,takla adeti güzel,metresi iyi,düzgün ve sesli fışkırıyor,sadece fışkırırken biraz ayak gösteriyor.Kısacası gayet güzel bir kuş yetiştiricisinin emeğine sağlık olsun.ALLAH CC kazasız belasız uçurmayı nasip etsin.Ayrıca böyle güzel bir oyun kuşunun videsunu bizlerle paylaştığı için Muharrem abimize de çok teşekkür ederim.

ben oyle usta felan sayılmam ama genelleme olarak kuşun maşallahı var (: mustafa abımım dedıgı gıbı sadece benımde fişekteki ayak açma dikkatımı çekti geri kalanına zaten ustalar konusmus bıze maşallah demek düşer diyor saygılarımı sunuyorum

Ayrıca birşey daha eklemek istedim oyun kuşunda renk pek aranmaz diye biliyorum alacalı beleceli kuşların altından da guzel renkli kuşlar gelebiliyor bunun en iyi örneği benim bir abımde vardı aynı boyle iki aladan çikolata boz gök gelebiliyordu
bazı yörelerde böyle alacalı çıksın dıye çok ugrasırlar

Maşallah demek lazım öncelikle,
Çuluna bakıp; kuşları yok sazlı, yok akbaş, yok kırık diye elemeden önce ne kuşu beslemek istediğimizi sorgulatan bir kuş...
Güçlü, hırslı, sesli,bol taklalı ve tempolu bir hayvan.
Benim videoda gözüme çarpan en büyük eksik iniş.
Keşke inişini de kayda alabilselermiş,çok daha güzel olurmuş.
Bu güzelliği bizlerle de paylaştığınız için teşekkür ederiz Muharrem Abi.

selamlar emege saygi duymaklazim ondan dolayi ucuran arkadasimizin emegine saglik cünkü bir kus teke ucana kadar baya bir zaman ve düzenli ucurmak gerekiyor. oyuna gelince seferleri cok düzensiz her aldigi bas degisik cikis ve takla sergiliyor birinci ikinci takladan sonra genelde taklari boguyor yani ara acmiyor fisegi genelde yatiriyor kadir halit arkadasimiz iniside cekseydiler iyi olur demis bana göre inisi taklali olsaydi muhahkak cekilip konurdu derim tabi kusu havadayken atmaca almamissa.

Kusun Tüyü Kuscunun Yalani Bitmez !!!

dersimli rumuzlu vatandaş güzel giriş yapmışsın emeğe sayğı falan filan.. yorum yapmışsın o da güzel, ortada kuşun sahibi yok, ticari bi kaygıda yok, kuşum 10 taklalı inişi var da demiyo, ama sen bi densizlik edip atmaca almıştır gibi dalga geçip bide sınırını aşarak kuş sahibini ve kuşçuları yalancı etmişsin, burası bi paylaşım yeri yorum yap ama sınırını bil. Sıçıp batırma. Hani baştaki emeğe saygı? Sn. Marik siz de konu yu açan kişi ve forumda yönetici olarak bu tip yorumlara müdahale ederseniz, sitenin ciddiyetini muhafaza etmiş olursunuz.. Saygılar

Merhaba,
Aslında Sidar Bey in yorumu bu kuşun hak ettiği bir yorum değil.
Ama, memlekette iyi şeyler yapıldığında ne kadar kolay kusur bulunduğunu göstermesi açısından yorumun başlık altında kalması gerektiğini düşünüyorum.
Belki onun çok güzel ve nizami sefer yapan hem de kostümü bundan çok daha iyi olan kuşları vardır.
Ama,biz gibi pek böyle kuş bulamayanlar bulduk mu maşallah diyoruz.
Emeklerinize sağlık Mustafa Bey güzel günlerde besleyip üretmeniz temennisiyle...
Khalid

Maşallah , çok hırslı ve güzel bir kuş. En beğendiğim kısmı ise videonun sonuna kadar çok sayıda fişek yapmasına rağmen 2.03 ile 2.06 arasında fişeğe gelirken kafası dimdik yukarı doğru çok iştahlı bir kuş .Yorgun olmasına rağmen fişek istifini bozmuyor.Uçuranın emeğine sağlık.

Bu kuş yıllar önce uçurulmuş bir kuş, iyidir veya kötüdür, benim bilgim dışında sitede yayınlanmasına rağmen her türlü yoruma da açık. Konuyu açan Muharrem Bey'in de iyi niyetli olduğuna inanıyorum, biliyorum. Ancak, yorum yapan sidar, kuşun yanında!!! sahibine yorum yapınca :asla: bize cevap vermek düştü. Tanımadığın kişiler ile alakalı yorum yapma hakkın yok kardeşim :sinirli:

selamlar buraya bir video konulursa herkes yorum yapmaya serbestir benim yorumum degismez kus hakinda kadir bey inisini sormus bende iyi olsaydi cekilirdi diye yazdim buda benim yorumum gene degismez tabiki öyle olacak diye bir kaydede yok atmaca almis dedim dalga olsun diye degil avrupada genelde teke kalkan ve oyun yapan kusu atmaca alma itimali yüksektir ondan dolayi tahmin yürütüm ha gelelim sahibine kesinlikle tanimam tanimadigim kisiler hakinda pozitiv yada negativ yorum hakina sahip degilimdir kimsenin öylede bir haki yok bu kaniya nerden kapildinizsa mustafa bey anlamis degilim son yaziyi kast ederek üstünüze almissaniz (Kusun Tüyü Kuscunun Yalani Bitmez) bu benim imzam genelde yazdigim yorumlarin altina imza olarak birakiyorum profilimde imza yerindede kayitlidir bende kuscuyum benim imzam sahislara karsi degil ama geneline bakarsaniz yüzdelik olarak cogunluga uyan bir terimdir. umarim aciklik getirmisimdir saygilar

Kusun Tüyü Kuacunun Yalani Bitmez !!!

MERZEY' Alıntı:
dersimli rumuzlu vatandaş güzel giriş yapmışsın emeğe sayğı falan filan.. yorum yapmışsın o da güzel, ortada kuşun sahibi yok, ticari bi kaygıda yok, kuşum 10 taklalı inişi var da demiyo, ama sen bi densizlik edip atmaca almıştır gibi dalga geçip bide sınırını aşarak kuş sahibini ve kuşçuları yalancı etmişsin, burası bi paylaşım yeri yorum yap ama sınırını bil. Sıçıp batırma. Hani baştaki emeğe saygı? Sn. Marik siz de konu yu açan kişi ve forumda yönetici olarak bu tip yorumlara müdahale ederseniz, sitenin ciddiyetini muhafaza etmiş olursunuz.. Saygılar

mustafa kardesim bizim sitemiz her daim ciddi ve tarafsız bir site gençler bir seyler ögrensin nerede neler var görsün nasıl kuslar edinsinler diye zaman zaman bu sekil paylasımlarda çogu yetiştiricilerle beraber katkılar sunmak istiyoruz lakin bizlerin işi sadece burada kişilerin basında bekleyip kimin ne diyecegini takip etmek degil

koca koca insanların agızlarından ne zaman ne çıkacagınıda zaten bilemeyiz insanların duymak istedikleri gibi konusmaları gerek hem begenirler begenmezler herkesin begenisi farklı begenmeyen daha iyisini koyar bizlerde bakarız bu ve benzeri tartısmalar her daim olmus olacakdır ama karsılıklı hakarete varmadan kimseleri kırmadan olmalıdır

kime neyin müdahelesini yapalım çocuk degillerki hadi burda yaptık baska formlarda yine aynısı oluyor kişilerde düşünce ve asıl olan bizlerin müdahelesine gerek kalmadan konusmalarına dikkat etmeliler ben kendim olarak yönetici degilim ben idareciyim yani İDARE eden baska türlü birlik beraberligimizi böyle bir ortamda saglamak güç koca koca yasını almıs kimseleri yönetmek ne haddimize onun için mecburen idare eden olmalıyız bu hepimiz için gecerli hem sidar kardesimiz bir hakarettede bulunmamıs sadece begenmedigi taraflarını belirtmiş olabilir biz çok begeniriz bir baskası begenmez elestiri en mükemmelede yapılıyor AYRICA BU VİDEODAKİ KUS EN BEGENDİGİM KUSLARDAN BİR TANESİ PEK ÇOK ARKADAS BAZI ÖZELLİKLERİNİDE GÖREMEMİS BAKMAKLA GÖRMEK FARKI BU OLSA GEREK GÖRÜNEMEYENLER İÇİN ELESTİRİLER DEGİŞEBİLİYOR MASALLAH GÜLE GÜLE UÇUR BESLE MUSTAFA KARDESİM

alıntıdır diye belirttim sizi rahatsız etti razı degilsenizde videoyu kaldırırım mustafa kardesim

saygılar

Ben bu kuştan çok daha geri seviye deki kuşları kümesimde tutuyorum . Kuşun iyisinin sonu yok , bu hayvanlar makina de değil . Bu günün koşullarında bu kuş kadar ( kötüyse de bu hayvan ) oyun yapan en az bu kadar oynayan kuş çok fazla yoktur .. Yazılı tüm eleştirileri okudum ve tekrardan izledim , haklı sayıla bilecek bazı eleştiriler de varmış iniş gözükmüyor mesela ve ilk birkaç takladan sonra takla aralıkları daha darlaşıyor, yine hafif ayak sallama sıda var ,seferi kaydırıyor mu ? biraz olabilir belkide, video çekimi ile de bağlantılı bu durum internet te izlediğim çoğu kuşta bunu görüyorum çekim anındaki kameranın konumu bu konuda sanırım etkili yanlış bir kanaat doğura biliyor .. Hiç bir zaman çıplak gözle izlendiği kadar net bir algı, net bir değerlendirme olanağı yok .. Tüm kusurlarına rağmen ben olsa bakarım böyle kuşa..

ayaklarını çekmemesi ve inişinin bulunmaması haricinde benim diyen yetiştiricide çıkması zor bir hayvan, gelmesi hızı sesi mesafesi takla sayısı ve özellikle bağlama taklaları... yetiştiricinin emeğine sağlık genel itibariyle güzel hayvan

Lütfen herkes sınırlarını aşmadan yazsın yazılarını.
Elbette yorum kötü de olmalı ki hobimiz gelişsin.
Kuş sahibi de alınmasın bu yorumlara kişiliğinize yorum yapılmamışsa ,size argo,hakaret olmamışsa her türlü olumsuz yorum yapılabilir.
Bütün yorumlar süper,harika,olağanüstü şeklinde olmayacak elbette.
Ama kuş sahibinin kalbini kırmadan maşallahların arasına gizlenmiş şekilde eleştiriler yorumlar daha güzel olmazmı sizcede.

Bu yorumların sınırlarını da sizler bizlerden daha iyi biliyorsunuz lütfen bu sınırları aşmayınız.

şeref' Alıntı:
Küçük bir ilave daha yapmak istiyorum bu tarz oynayan kuşlar net kuşlardır oyun düzenini kolay kolay bozmazlar istikrarlı kuşlardır süprizleri olmaz diye düşünüyorum

ARKADASIM ANLAMADIGIM NOKTA YUKARIDAKI YAZINIZDA AMATOR KUSCUYUM DEMISSINIZ PESINDENDE BU ILAVE BIRAZ FAZLA OLMAMIMI SIZCE.

mrb arkadaslar.yorumların hepsini okudum kimisi begenmiş kimiside begenmemiş.şahsi görüşümse bu kuş videodaki oyununu uzun vadeli yapıyorsa bence iyi kuş.millet 15gün oynayan uzun fişekli bol taklalı kuşlara alıştığındanmıdır yoksa fazla hayaller aleminde yaşamaktanmıdır nedir kuş beğenmiyor.benim damızlık kuşlarımda bu tarz kuşlardır iyi kuşta böyle standart kuşlardan çıkar.elinizde böyle oynayan ekeliginde de görevini yapan yapışmayan kanat açmayan akıllı kuşlarınız varsa sahip çıkın boşverin 10gün oynayan 100mtlikleri

KODEC' Alıntı:
şeref' Alıntı:

ARKADASIM ANLAMADIGIM NOKTA YUKARIDAKI YAZINIZDA AMATOR KUSCUYUM DEMISSINIZ PESINDENDE BU ILAVE BIRAZ FAZLA OLMAMIMI SIZCE.

seref kardesimiz her daim alçak gönüllü tevazu göstermişler sagolsunlar (:

KODEC' Alıntı:
şeref' Alıntı:

Merhabalar cidden amatör bir insanım aranızda , Büyük laf ettim gibi algılandı ise affınıza sığınıyorum .
Ancak herkez gibi bende fikirlerimi paylaşmak istedim, katılmamak yada eleştirmek herkezin hakkı .. Yada amatör birisi olmam hasabi ile ciddiye almayarak okuyup geçmekte hepimizin hakkı ..
Sadece belli bir seviye üstü için fikir beyan etmek gibi bir bağlayıcığı yok konu başlıklarımızın diliyen herkez dilediği düşüncesini nezaketle paylaşmak hürriyetine sahip ..
Eksik yada yanlış aktarılan hususları bir diğeri kendi anlayışını bildiğini sunmak sureti ile düzeltmeyi deneye bilir .
Benim şahsi görüşüme göre bu kuş makbul bir kuş Bu videodaki performansını tüm kompozisyonu bütün olarak ele aldığımda eksik yanları benim için olumlu yanların yanında göze batmıyor . Satandart bir kompozisyon sergilemesi ve özellikle her seferin de mutlaka seferinin üstünü bağlaması benim için çok manidar ... Kıymetli bir hayvan olduğunu düşünüyorum acizace .. Affınıza mahsuben .. selamlarŞEREF

Maşallah çok güzel bir kuş,her yetiştiricinin kümesinde görmek isteyeceği ayarda.İnişini bilemememiz dışında rahatsızlık veren bir yönü yok.Taban taklası,ip gibi çıkması,inişinin taklalı olması gibi özellikler bu kuşu kusursuz yapardı.Ala olması benim özellikle hoşuma gitti.Yetiştiricisine saygılar.

maşallah güzel kuş kümesimde olmasını isterdim öle söyleyim en çok hoşuma giden tarafı takla aralarındaki kanat dövümünün hemen hemen aynı olması standarta çok yakın . eksiklerine gelince bi uşta eksik bulmaya kalkarsak say say bitmez bir örnek vereyim son taklalarında bazen irtifa kaybediyor ya da yerinde sayıyor videoda fazla belli olmaz ama canlı çok göze batar. son olarak izleyene keyif verirecek bir kuş yetiştiricisinin emeğine sağlık

maasallah diyorum emeginize saglık oyun kusu besleyenlerin kostüm gibi şekilii kuslarr aramasından çıkan sonuc genellikle hüsranlaa bitmiştir.buda göstergesi diye düşünüyorum yanlış anlasılmasın dedigim sadece kendi yorumum oyun kusu besliyorsak önce oyunu derim ben aynı kus rengi şeklii güzel olsun tabiki isterim. ama benen önce oyunu gelir.bence kus adam gibi oynuyor eksikleri varmı tabiki olurr canlı sonucta ama konusmayım diyorum dayanamıyorum çünkü bende cok emek verip kuç ucuruyorum ama kusu havaya atmadan kusu emegi körleyenleri kınıyorum madem begenmiyorsaa daha iyisi elinde vardırgöstersinde bizde onu begenelim bence güzel kıuş emegine saglık yetiştiricinin tüyü kadar ömrü olsun [masada 100 metre gidecegine havada 10 metre gitsiin adam gibi bence tebrik ediyorum yetiştiricisini
saygılarımla..

ben kuşu beğendim oyun kuşunda her rengin kendine has güzelliği özelliği ve meraklısı var sadece ala besleyen arkadaşlarımız bile var.bu gönül işi zevk işi.kuşun mavi beyaz bi ala olduğunu gördük masa kuşu süs kuşu beslemiyosak oyun kuşu besliyosak hayvancağız daha ne yapsın işte zımba gibi oynuyo maşallah dedirten cinsten bi kuş yani.varsın ala olsun bence çok önemli deyil..kuşa gelince bana biraz kilolu gibi geldi yada idmansızmı desem bence bu kuş biraz diyetle biraz idmanla çok daha güzel şahane oynar.sonlara doğru yığılması var.ama genel olarak güzel sesli zıplıyor çıkışları falan da düzgün.ben beğendim.sahibini tbrk ediyorum güle güle beslesin özetle ben evet diyorum bu kuş her zaman eşe dosta uçurulur..(bu kuşun yaşı ne kadar acaba yavrusu falan alınmışmı onlarıda bilseydik kuşu daha iyi anlardık)

Performans olarak kuşu beğendim araları açıp güzel oynuyor oyun kuşunda renk aranmaz bu benim kendi düşüncem ala kuşunda oynayanı iyi oynar bende bir ara ketumdum bu konuda ala kuşu hiç sevmezdim ama kendi damızlıklarımın altından çıkınca şimdi gözümün nuru oldular :))

Geri