bu kuşu tanıyan varmı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan güvercinmen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 26
  • Görüntüleme Görüntüleme 9K
Siteyi ziyaret et
Ben susami diye bir kuş aldım .Eğer bu kuş hakkında bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim

Merhaba.

Resim koyabilirseniz daha iyi olur. Genelde sizde biliyorsunuzdru,isimler yöreden yöreye değişiklik gösteriyor..

Saygılarımla.
Hüseyin BAŞOĞLAN..

sekeri yada çakmaklı olabilir mesajzını bekliom tmm by

Bu bir kuş cinsi değil kuşun rengidir. Yani dumanlı dediğimiz rengin anadoluda ki diğer adıdır. Muhtemelen de takladır.

bak ya neler öğreniyoruz susami diye bişey duymamıştım daha önce.çok sağolun aydınlattığınız için

S.A beyler bence o kus tanidiktir ama yöreden yöreye farkli anlamlari oldugu icin kuslarin,belkide bildik bir seydir diye düsünüyorum ama genede arkadasimiz foto yollarsa dahada iyi ayirt edebiliriz. * BOZOGLU *

evet tahir abi güzel bir noktaya parmak basmış bu yöre kavramları yüzünden anlaşamadığımız çok oluyor.ve tartışmalarında çıktığı oluyor.herkes kendi bildiğinin,yöresinde kullanılan ismin gerçek ismi olduğunu savunuyor.ben konudan çok rahatsızım.kuşun gerçek bir cins adı vardır ve herkes bunu kabul edip kullanmalıdır kuş çakmaklıysa çakmaklıdır.bunun başka tabirleri olmamalı.bu anlaşmamızı dahada kolaylaştıracaktır diye düşünüyorum.bilmem bana katılıyormusunuz?

evet katiliyorum,,,,

ya bos werın su taklacıları bunlarda hayat yok ben honaz da beslıyom eyer bagıslamasına akbas atcaksanız beklerım mumkunse dısı olsun cunku benım erkek dolpacılarım bıle donuyor benım gozumde oky beklıyorum sızın dısı doneklerınızı

Dolapçı ve dönekmi dediniz. Dolapçıyla döneğin aynı şekilde döndüğünü söyler gibi bir izlenim var mesajınızda. Ama ne alaka şimdi. Her ırk kendi dalında güzeldir. Dolapçı ile dönekte birbirinden farklı dönüş stillerine sahip kuşlardır. Bağışlamasına demişsiniz eğer benim döneğin sizin dönekten daha iyi dönüyor ise ve bunu kanıtlamış isem sizi yarışta geçmiş isem zaten elimde sizin döneğinizden iyi dönekler olduğunu kanıtlamış olurum. Ve demek istediğim sizden neden kuşlarınızı isteyeyimki. Siz bağışlasanız bile ben almam çünkü daha iyisi mevcut zaten. :)

lütfen kelimelerimizi doğru şeçelim.

hüseyin kardeş döneklerinden çok emin olma elbet vardır senden güzel dönekleri olan

el elden üstündür ama bi ayrı konu var dönüş sitili ben açık alanı severim sen kafa kanat geleni seversin.
o yüzden iyisini kim bilecek bunun. bu iş zevk işiyse rekabete gerek yok ki.
ama ege bölgesinde doğanköylü hüseyinin döneklerini ben tek geçerim iddda varsa.

dumani , duman rengindeki kuşlara diyolar ,zeytini zeytin rengine
limoni , limon rengine vb. örnekleme yapabiliriz susami duymamıştım acaba susam rengine benzettikleri için olabilirmi ? ayrı ırk olduğunu zannetmiyorum bence kostum rengiyle ilgili olan bir şey.

axi44' Alıntı:
hüseyin kardeş döneklerinden çok emin olma elbet vardır senden güzel dönekleri olan

Selamlar.
Güzel kardeşim ben iddia etmedim ki.
Yukarıdaki mesajda honazlı yunus nickli üye dolapçıyla dönek karşılaştırması yapmış bende ona açıklama yaptım.
Ama yinede yarışır dönekler.. :tamam: :evet:

rakabet tatlı olduğu sürece güzeldir. yakın çevreleden bu iddialı şahıslar yarıştırırsa bizde paylaşımlarını izleriz ve bizlerde yorumlarımızı yaparız güzel olmazmı.honaz yakın muğlaya denizlide bildiğim kadarıyla.yunus kardeşim yok öyle ortaya rest çekip kaybolup gitmek cevabını bekliyorum.ayrıca taklacıda iş yok lafınıda kınıyorum o sana göre bana görede dönekte bir numara yok döndür de görelim.

ist de susami diye kuş var taklacıdır

arkadaşın dedi kuş ist bulda susami olarak söylenir eskişehirde ise donuk sarı denir başka illerde ise deyişir

Hoca' Alıntı:
Bu bir kuş cinsi değil kuşun rengidir. Yani dumanlı dediğimiz rengin anadoluda ki diğer adıdır. Muhtemelen de takladır.

Hayvanlar Aleminde de IRK olur. Cins demek kuşun erkek yada dişi olduğunu belirtir. ( Cinsiyette bu kelimeden gelir. )

honazlı yunus' Alıntı:
ya bos werın su taklacıları bunlarda hayat yok ben honaz da beslıyom eyer bagıslamasına akbas atcaksanız beklerım mumkunse dısı olsun cunku benım erkek dolpacılarım bıle donuyor benım gozumde oky beklıyorum sızın dısı doneklerınızı
sen bütün döneklerini dolapcılarını at ben bi tane saya atıcam

BİZİM ARKADAŞ GEÇENLERDE KAYSERİDEN 250 TL DEGERİNDE OYUNLU BİR TANE DİŞİ KUŞ GETİRTTİ,RENGİNİN SUSAMİ OLDUGUNU SÖYLEDİ,BU RENGİ ÇOK MERAK ETTİĞİM İÇİN KUŞA< BAKMAYA GİTTİM.GÖRDÜĞÜM KUŞA BİZİM ANTALYA YÖRESİNDE BOZ DUMANLI,DİĞER YÖRELERDEDE SARI DUMAN VEYA DUMANLI DENDİĞİNİ DUYDUM ,SAYGILAR..

Susami bildiğim kadarıyla Kayseri ve çevresinde kullanılıyor ve İstanbulda falan dumanlının karşılığıdır...

SİNAN ÖZTEKİN

arkadaşım o kuşda bir cins rengi mermeriye benzer dışıda mermeriye benzer üstündeki kostümü biraz farklıdır rengide kremle beyaz arasıdır taklacıdır mardin çeşididir yani yardımcı olabildiysem ne mutlu bana hepiniz ALLAH.A emanet olun.

Geri