bu kuşun cinsi hakkında bilgisi olan varmı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bukalemun201
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 17
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Ebubekir GÜMÜŞ
Meslek
Satış Danışmanı
İlgi Alanı
Kediler
Bu kuş bugün indi balkonuma epey yüksek uçuyordu benim kuşlardan birkaçını kaldırdığımda kuş kelebek gibi dönerek direk çatıya indi ben direk kuş kelebektir dedim kendimce ama kuş yem attığımda balkona inince gördüm ki kelebek deil tahminimce dönek olabilir die düşünüyorum ama hiç düz beyaz dönek görmedim acaba bilgisi olan var mı bu konuda?

Uploaded with ImageShack.us

muhtemelen kelebek kırması çünkü ayaklarında tozluk var

bende öle tahmın ettim inerken kuş ama yere indiginde şok oldum :) çok güzel dönüyordu çünkü bi kelebekten farksız diemicem çünkü paçasız... tşkler yorumunuz için.

kelebektir.

squiptar' Alıntı:

o zaman güzel çunku 1 çift kelebek almak istiyordum şimdi sadece bi eş almam yeterli olacak tabi sahibi çıkmazsa.

Selamlar,

Yazılanları ilk okuduğumda kafam karıştı, hangi kuşdan söz ediyorsunuz diye, konuyu açan arkadaşımız, pacasız diye yazmış, yorumcu arkadaşımız pacalı demiş. İkinci okuduğumda ilgili kuşun beyaz kuş olduğunu anladım. Bu kuş kelebek kırması da olabilir ama saf bir kelebek dememiz mümkün değil, nedeni ise pacasız kelebek olmaz. Güvercin cinslerini birbirinden ayıran en büyük fiziksel özellik kelebek de vardır, oda pacasıdır. Bu kuşun inerken döndüğünü yazmışsınız, çıplak gözle bir kelebeğin dönerek inişini seyrettiğiniz mi bilmiyorum, kelebek geniş açılı olarak döner, bu nasıl bir dönme sergiledi yatık ve burguya yani matkap gibi dönerek mi indi bu şekilde ise dönekde olabilir. Diklemesine ve vurulmuş bir uçak gibi civileme olarak pervane misali döndüyse dolapcı da olabilir. Ama şu var bu kuş safkan bir kelebek kesinlikle olmaz.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

selamlar

kuş görüntü olarak dolapçı ama büyük ihtimalle dolapçı,kelebek eşlenmesinden çıkma.

geniş açıyla dönmedi sadece diklemesine bir dönüş yaptı çatıya doğru dolapçı tarifinize uygun bi dönüşü vardı.

dolapcıyla kelebek kırmasını andırıyo..

ŞİMDİ BU KUŞA Bİ BEYAZ KELEBEK Mİ GİDER YOKSA BU CİNS TEN Mİ BULMAM LAZIM?
bu cinsten mi bulmam lazım diyorsunuz.kuşun cinsi yok ki.neyle vursan bakıcı olur yavrusu alınmaz.uçur dicem gider yine yakalanır sen en iyisi sat besleme bunu

damarını bilmedigin kuşu besleme ne yapacagını bilmiyorsun. bişiler gördüm diyorsun ama kuş kırmaz cinsi yanii.

kuşu verdim yerine yem aldım :) içime sinmedi napim.

HOCAM BU KUŞ DOLAPÇI-KELEBEK KIRMASI. ONA UYGUN Bİ EŞ BULMAN ZOR.KELEBEKLE YA DA DOLAPÇIYLA EŞLERSEN DE O IRKLARIN DAMARINI BOZARSIN. BENCE GENE DOLAPÇIDAN KIRMA Bİ KUŞ BULMAYA ÇALIŞ. BU KUŞUDA, EŞİNİ DE, YAVRULARINI DA YAVRU BAKTIRMAK İÇİN VE HOCA OLARAK KULLANIRSIN RAHATLIKLA. SELAMLAR...

ademskl' Alıntı:
muygun' Alıntı:
muhtemelen kelebek kırması çünkü ayaklarında tozluk var
bu kuş çorum çıplağı taklacı

Kuşun çorum çıplağı taklacı olduğuna nasıl karar verdin arkadaşım bu kadar kesin konuşuyosun

kuş artık yok ayrıca taklacı da değil dönek yada kelebek yada ıkısınden bozma bi kuştu, verdim gitti ;)

bu kuşun aynısı bendede var anne baba kül kafa kuyruk bencede kül kelebektir

Geri