Bu Kuşun ırkı Nedir acaba ? yardımlarınızı bekliyorum

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan barısesen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 28
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

barısesen

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
barış Esen
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Herkese selamlar ,bu kuşu biz saya olarak aldık ,uçuşunu görmedik ama kuşta kanat sesi falan yok satan kişide arkadaşımıza saya diye satmış ,kuş bana taklacı gibi geldi ama deneyimli kişilerden tam olarak öğrenmek istiyorum yardımcı olursanız sevinirim yorumlarınızı bekliyorum iyi forumlar,ben böle bir saya daha önce hiç görmedim açıkçası... :slm:

mavi kelebek olduğunu biliyorum ama hiç görmek nasip olmadı ama kuşun şekline bakarsak mardin kuşuna benziyor. hatta mardin de diyebilirizz xD

Resim tam deği, anlaya bildiğim kadarı ile kafayapılarına bakarak ben taklacıya benzettim bu kuşlarınızı .. selamlarŞEREF

bence mavi bi kelebek fotodan süzebildigim kadarıyla bizim balkeste bulunur bu renk kelebekler...

kuşu uçurucam 3-4 güne ama kanat sesi hiç yok acaba böle saya gören varmıdır

şeref' Alıntı:
Resim tam deği, anlaya bildiğim kadarı ile kafayapılarına bakarak ben taklacıya benzettim bu kuşlarınızı .. selamlarŞEREF
şeref abi sadece öndeki kuşu merak ediyordum diğer arkada gorunenlerden eminiz zaten ama teşekkür ederim yinede saoL;)

Açık bir taklacı mavi kanat sesi olmayabilir. Böyle taklacılarda vardır..Yumusak uçar ...

mavi kelebek olma ihtimali nedir sence mustafa

kardeşim kuş güzele benziyor biz manisada ona pal saya deriz yani arkadasların dediği gibi mavi kelebek diyenlerde var hayrını görürsün inşallaah saygılar....

hidayet bal' Alıntı:
kardeşim kuş güzele benziyor biz manisada ona pal saya deriz yani arkadasların dediği gibi mavi kelebek diyenlerde var hayrını görürsün inşallaah saygılar....
teşekkür ederim,umarım taklacı çıkmaz ama ^^

kardrşim kuyruk üstüne bakıp,kuyruk teleğini saysana.beslediğim ırk saya diyosun , saya diye sattılar demişsin bu ne çelişki!

mehmet abiye katılıyorum kardeşim kuyruk ustunde yag bezezi varmı diye bir bak ama sanmam kanat seside yok diyorsun bence pal saya .. saygılar....

kuyruk üstü war ama cok cok hafif war, telek sayısıda 12,bu arada saya besliyorum ama bu işte yeniyim yani...

kuyruk duruşu saya gibi.. belkide mardin kırığıdır..

KUŞ OYUN KUŞU, kuşu kümese saldığında kanat sesi geliyorsa ve kuyruklarını açıyorsa taklacı oyun kuşudur, kelebek olma ihtimali bana göre düşük, kelebekte kuyruk sayısı ve kuyruk üstü tutmuyor.

barısesen' Alıntı:
kuyruk üstü war ama cok cok hafif war, telek sayısıda 12,bu arada saya besliyorum ama bu işte yeniyim yani...
ufakta olsa farketmez.kuş saya değil.muhtemelen fıy fıy diye tabir edilen kanat sessiz taklacı

s.a. bu kuş %100 saya duruş ve renk olarak taklacıya çok benziyor olsada pal saya pal sayalarda bu kadar duz renk cok fazla yoktur bıraz alacalı olur ama bu kus guzel bı erkek saya oyununa gelıncede pallar genelde oynak olur ama bu kus oyuncuya benzemıyor cok fazla oyun olacagınıda sanmıyorum ucurduktan sonra oyun var mı yok mu soylersen sevınırım iyi gunler.

arkadaslar abiler yorumlarınız için teşekkür ederim,kuşu 1-2 güne uçurucam artık izlenimlerimi sizlerle paylaşıcam umarım saya çıkar

resimdeki kuş gük macır'a benziyor macır (selanik) denilen kuşlarda bel üstü bulunur. Dönüş sitili kelebeklere nazaran değişiktir. Bende bir ara böyle kuşlardan baktım. Mardin değil o kuş resime bakarak yorum yapıyorum tabiki uçuşu nasıl acaba.

slm kardeşim resimdeki kuşun duruşu, paçası ve yapısıyla taklacıya çok benziyor bence :( ama kuşun kuyruk üstüne bi bak derim,kuyruğunda kaç telek var gerçeği bunlar tam olsa dahi kırık olma ihtimalide var saf kuş bulmak imkansız.. inşallah istediğin gibi çıkar...

blueye' Alıntı:
resimdeki kuş gük macır'a benziyor macır (selanik) denilen kuşlarda bel üstü bulunur. Dönüş sitili kelebeklere nazaran değişiktir. Bende bir ara böyle kuşlardan baktım. Mardin değil o kuş resime bakarak yorum yapıyorum tabiki uçuşu nasıl acaba.

macırın gaga ve kaf ayapısı biraz farkli kuyrukları uzun olur mardın gögüsüne sahip olmazlar o macıra pek benzemiyor.

slm kuş macır selaniğidir yani dönektir sıkarak iner dönerse 10 numara

macır olma ihtimalide var ama kafa yapısı biraz sekilsizz eger adam kelebk diyorsa acıkdan donen bir macır olabilirr macırdan anlamıyorsa adam kelebek sanmıstırr xD

abi bu allahın taklacı kuşu illa patpat olması lazım değil (gök olabilir)

yorumlarınız için teşekkürler yakın zamanda uçurup durumu yazıcam inş. taklacı falan cıkmaz hehe

taklacı saya kırması olabilir

ön plandaki mavi kelebek ve cok güzel bir kuş, arkadaki ise mardin kardeş ve bu kuş tam benim aradığım gibi bir kelebek :)

Geri