bu kuşun ırkını bilen varmı ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan arslanmashadow
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
arslan
Meslek
memur
İlgi Alanı
bu kışın ırkı ne ? erkekğin ırkı ne dişinin ırkı ne arkdaşlar ? ustalarımın cevabını bekliyorum. kimseden bişey öğrenemdim. ?

Ekli dosyalar

• fotoğraf0512.webp
    fotoğraf0512.webp
    159.8 KB · Görüntüleme: 2,362
  • fotoğraf0517.webp
    fotoğraf0517.webp
    192.3 KB · Görüntüleme: 2,391
  • fotoğraf0516.jpg
    fotoğraf0516.jpg
    460.7 KB · Görüntüleme: 2,394
  • fotoğraf0523.webp
    fotoğraf0523.webp
    167.9 KB · Görüntüleme: 2,392
gfbilker58' Alıntı:
İkiside mardin kırması.
mardin kımrası derken ustam. dişi bana melez gibi geldi zaten. ama erkeği çözmedim. mardin kırması nasıl oluyo? biraz açarmıısnzı ustam

erkek çakmaklı veya kırması dişiyi bilmiyorum

Bunlar Mutasyon . Bu şekilde güvercin besliyorum deyip ırkları çürütenleri kınıyorum

arslanmashadow' Alıntı:
gfbilker58' Alıntı:
İkiside mardin kırması.
mardin kımrası derken ustam. dişi bana melez gibi geldi zaten. ama erkeği çözmedim. mardin kırması nasıl oluyo? biraz açarmıısnzı ustam

Mardin kırması var, dönek kırmaları var, saya kelebek kırmaları var, posta kırmaları var.

Günümüzde her çeşit ırkın mutasyonları mevcut dostum. Çok sağlam yetiştiricilerimiz var.

Mardin kırması; Mardine has taklacı ırkı ile gidip postayı, azmanı veya başka bir ırkı eşlersen senin erkek gibi kırma kuşlar piyasaya çıkar. Ve o kuşlardan medet bekler insanlar. Böyle insanlarımızda var işte.

birisi çakmaklıdır fakat kırması var, diğeri ise yoz derler burda yada yaboz :)

ak baş olan erkek kirli büyük ihtimalle beyala kırılmız dişiyede diyeck bişe yok buyuk ihtimalle yabani

pacalı olan bızım burda Sivas Mardın dedgmız kuşa benzıyor

biri çakmaklı kırması diğri ise yaboz

paçalı olan mardin kırması diğeride paçasız bişey çorum gibi bizim buralara nedense çok melez güvercin geliyor hepde mardin kırması ve çorum oluyor :)

Geri