Bu kusun türkce ismi nedir (Almanya´da Tümmler)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan KuscuYasar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 26
  • Görüntüleme Görüntüleme 8K

KuscuYasar

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Yasar Kasim
Meslek
Partymenecer
İlgi Alanı
Kemirgenler
S.a Arkadaslar

Benim sorularim olacakti ben 2 aydir kusculuk yapiyorum ve ilk kusum pacali taklaci oldu zor buldum zaten benim oturdugum yerde kus besleyen (Güvercinci) nadir
Sorum: bu resimdeki kusun türkce adi nedir Almanyada Tümmler diye geciyormus ve bu kusun özelligi ne? daha 2 hafta oldugu icin ucuramadim ve cok yagmurlu disarisi yagmurda ucurursam zarari olur mu veya ucurursam geri gelir mi bunlari cift olarak aldim zaten 3 gün oldugunda kümese koyali hemen yumurtladilar 2 yumurta sahibi oldular ;) sevincli ve gururlu oldum birden ;);)

Cevaplariniz icin simdiden tesekkürler herkese saglikli kus beslemeler dilerim

( Bir kus ucup gittikten sonra senin degildir geri geldikten sonra senin dir ) Benim düsüncem ;)

Ekli dosyalar

• tümmler 0.1.webp
    tümmler 0.1.webp
    504.6 KB · Görüntüleme: 2,292
  • Tümmler0.2.webp
    Tümmler0.2.webp
    389.3 KB · Görüntüleme: 2,176
  • Tümmler0.3.webp
    Tümmler0.3.webp
    569.6 KB · Görüntüleme: 2,188
hayatımda ilk defa böyle bir kuş görüyorum gözleri çok fena çok enteresan

fotorafmakinasi öyle cikardi gözü normal kus gibi dir
sadece gözünün etrafi kirmizi

israil postası deniyor.

bu kuş pek postaya benzemiyor ama hoşuma gitti güzel uçar :) tip de gitsin :)

benim bildiyim posta güvercini eski sahibine geri döner kolay kolay yeni kümesine alismas simdi ben bunu salarsam eski sahibine geri döner mi ? iki hafta oldu alali yumurta da yapdilar beslediyim bir kusun IrkInI bilmedigim zaman ne kötü oluyormus ya...

bu kuş durmaz tipinden belli yavru alıp üreticeksin bu kuşun eşi nedir?

Pacali taklaci kus ile ciftlesdirsem olurmu aynisi var bende sadece gri beyaz onun cifti yok su an hic postaci beslemek istemiyordum bula bula bunu bulmusum vardir bundada bir hayir ;)

keske daha baska bir cins kus alsaydin bu kus safkan bir irk degil bunun safkan olaninin adi tummler bu ise elsterpurzler diye adlandirilir almanlarin calismalarindan ortaya cikan tummler e dayanan bir cins takla attigi bilinir ucucudur ama emeginin karsiligini vericegini zannetmiyorum... almanyanin neresindensin

Saarland (Saarbrücken) dediyim gibi burlarda gercekten güzel kus yok yada ben bulamadim bende taklaci hayraniyim

iki hafta once orlarda ilzach sanirim sana yakin cok buyuk bir taklaci salon yarismasi ile ihalesi seyar kumesten kelebek donek gibi kuslarda ucuruldu yani buyuk bir organizasyon oldu ( http://acrobates.free.fr/) bu siteden takip edip ulasabilirsin

Ben en iyisi yarin bir ucurayim bu kusu kacarsa nasip deyilmis deriz geceriz eger geri gelirse üretime devam hehe
simdi den bütün üyelerin bayramini kutlarim

Saygilar : Kasim yasar

Bu güvercin hamburski lere benziyor, bango besleyenler bakıcı olarak kullanır.

Du kusun bir özeliyi var mi yani oyun yaparmi ? ve ucurursam geri gelir mi

abi yumurtasıda var diyorsun ve kustan pek memnun gibi gözükmüyorsun....ben ucur derim...Ama erkegini ucurki yerde pırıltı olarak dişisi kalsın kanatları bantlı olarak...

S.a
Cetin kardesim yumurta var da ama enüst yerde oldugu icin disi kusun ucmasi lazim yumurtanin üstüne oturmasi icin bantlarsam yumurtanin yanina varamaz

iskenderunla fındık kırması olabilr çünkü arkadaşımda bunun bi değişiği var almanlar kırmışlar kostum aynı iskenderun ama kafa yapısı almana benziyo buda fındıkla kırılmış iskenderun bence

KuscuYasar' Alıntı:
Du kusun bir özeliyi var mi yani oyun yaparmi ? ve ucurursam geri gelir mi
S A YAŞAR KARDEŞİM TAKLACI KUŞLARIN GELİŞİGÜZEL KIRILARAK YOK EDİLMEYE ÇALIŞILMASINA KATKIDA BULUNMAYINIZ TAKLACILARIN KIRILMASI ARAYIŞLARIN ARANILANIN BULUNAMAYIŞI SİZ GİBİ BİLİNÇSİZCE EŞ YAPILMASINDAN DOLAYI ZATEN SEKTEYE UGRAMIŞTIR PİŞİRİLEN ÇORBADA SİZİN DE TUZUNUZ OLMASIN KUŞUNUZU CİNSİNE YADA YAKIN BİR KUŞLA EŞ EDİNİZ DEMEK İSTEDİGİMİDE YANLIŞ ANLAMAYINIZ SAYGILAR

merhaba gosterdigin kus buyuk bir ihtimal taklaci,ben almanca anlamiyorum ama cok iyi ingilizcem var [takla] ingilizceyle [tumbler] almancada [tummler] taklaci demek saniyorum

allah allah israil postası yaz googlede araştır bi istersen

bu kuşu bizlerde bilmiyorduk fakat biz bangoculara çok iyi bir bakıcı olarak tanıttılar ve besledik uçurduk düz uçuyor gitmez rhat ol adınada gökay beyin dediği gibi hamburski diyorlar israil lerin boyunları bunlarınkine nazaran daha uzun israil değil . saygılar

ben bunun ne oldugunu solım bunun bulundugu sehırde yasıyorum nasılsa bango ısraıl krıgıdır. bunları daha uzun ve daha yuksek ucmaları ıcın bırbırlerıyle kırıyolar ama orjınallerını bozuyolar ama ıstenılenı alamıyolar bakıcı olarak bulundruyolar. cok ıı bakıcılardır .. :))

Merhaba sitede cinslerle ilgili cok ilginc seyler var .Bu kustan basliyalim Almanyada bu kus bazi bölgelerde var bölgeye göre isimlendirimis olanida var .Köln taklacisi ,bunlarda gaga daha kisa Takla atanlarida var . Danimarkada bu kusun cinsinden var biraz ayakli ,kafa tümsek , asagilara inelim ayni cinsten Italyan olanida Akdeniz karsiya gecin Göz halkalari genis ve kirmizidir , Bizdeki Türkiyedeki Saraylardaki hali bir gözü kara digeri alaca olanidir .Kusun kökeni Hindistan ve Irandan gelir. Efenim Saygilar-

Geri