Bu kuşunu problemi ne olabilir? (Videolu)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan makturk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

makturk

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Mahmut AKTÜRK
Meslek
Kamu Personeli
İlgi Alanı
Kediler
Videoyu izlerken sesi biraz açarsanız iyi olur.
Tedavide nasıl bir yol izlenmeli?
Kuşun boğazında veya burnunda herhangi bir akıntı yok nefes alırken garip bir ses çıkarıyor.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=pqvoTyJnJ1E&feature=plcp[/youtube]

Bana hırıltı var gibi geldi. Umarım doğru duymuşumdur. GENTA 40 lık ampül var eczanede. Ben ondan kullanıyorum 2-3 güne düzeliyor. Kuşun ağzına şırınga yardımı ile döküyorum. Birşeyi kalmıyor.

Pessimiste' Alıntı:
Bana hırıltı var gibi geldi. Umarım doğru duymuşumdur. GENTA 40 lık ampül var eczanede. Ben ondan kullanıyorum 2-3 güne düzeliyor. Kuşun ağzına şırınga yardımı ile döküyorum. Birşeyi kalmıyor.

Evet hocam hırıltı var sesi sonuna kadar açarsanız net duyuluyor peki bu ampulü kaç gr vermeliyiz?

40 lık bir ampül zaten. Ağız yoluyla verildiğinden emilimi az oluyor. Zaten çocuk antibiyotiği. Ben hepsini veriyorum hiç bir problem olmuyor. 40 lık olsun yeter çünkü 60 ve 80 liği de var.

Pessimiste' Alıntı:
40 lık bir ampül zaten. Ağız yoluyla verildiğinden emilimi az oluyor. Zaten çocuk antibiyotiği. Ben hepsini veriyorum hiç bir problem olmuyor. 40 lık olsun yeter çünkü 60 ve 80 liği de var.

Teşekkürler hocam yalnız kuş şu an yavruya kusuyor 20 günlük yavrusu var acaba yavruya bir zararı olur mu?

Onun için bir şey söyleyemem de. Şöyle yapabilir sin. Çünkü bu üst solunum hastalığı yavruyada geçebilir. Yavrulara kustuktan sonra verirsin en azından aradan zaman geçmiş olur. Direk yavruya gitmez ilaç.

muhtemelen solunum enfeksiyonu zeytin yağı limon suyu ve tuz karışımı hazırla şırıngayla sabah akşam içir arada bir sarımsakta yuttur bi kaç güne güzelir ilaç ismi verecektim ama doğal tedavi en iyisi

kardes kusta hirilti var sen ilac verme cevap gec oldu biraz ama aklinda olsun arkadasin dedigi gibi agirlikli sarmisak ve limon olmak sartiyla z.yagi tuz maydanoz sapini kucuk kucuk dograyip imkanin varsa eger ve zamanin yogurdu dovulmus sarmisakla ve limonlu olarak karistir siringayla 5 mililitre bas agzindan. antibiyotikler hayvandaki yararli bakteriyide olduruyor

Enrofloxin hap verirsen Buda geçirir ilk gun 2adet sonra 1 tane olmak üzere 5 gun devam sonra temiz olur birde Depovit ver....selamlar

Geri