Bu Nasıl Olur ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan pckolik
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

pckolik

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ender uyar
Meslek
güvercinci :D
İlgi Alanı
Kediler
Merhaba arkadaşlar, Resimli olarak güvercinlerimi göstereceğim.
Not : Resimler internetten benzer konmuştur.
Elimde 2 adet güvercin vardı.

1. Kırmızı Posta (Yarış Postasıydı, Lisanslı Ayağında Numarası Vardı)
dsc00643v.jpg

2. Baska
siyah-baska.jpg

Bu kuşlar elimde bulunmaktaydı, Posta nın ayağında ur olduğu için sahipleri atmış sanırım her neyse. Ben öyle güvercin ırkına pek önem vermem. 1,5 senedir güvercin besliyorum bu güne kadar şu hastalandı, şu uçmuyor, şunun ırkı bozuk diye kuş atmadım. Hayvan sevdiğim için beslerim. Çatıda büyük bir kümesim var. Yani kısacası zevk için besliyorum, Kimse gelip kırma kuş yapıyorsunuz piyasayı demesin. Her neyse...

Bu kuşlar eş oldu ve 2 adet yavru aldım. Yavrulardan 1 i annesine, 1 i babasına çekti. Tabi genetik farklılıklar oldu. Örnek postaya çeken güvercin, kırmızı oldu ama kafa beyaz oldu. Baskanınki gibi. Neyse kuşların uçuşu filan çok güzeldi.

Bundan 4-5 ay önce mardin yakaladım (Kaçak güvercin, Benim kümese inmiş)
Resim :
181-150x150.jpg

Hayvanın vallahi damarı çok sağlam, Hayvanı kaldırdığım an direk fişekler ve 2-3 turda bir evin üstünde fişekleyerek 3-4 adet takla atar. Yani çok sağlam bir güvercin.

Bu güvercin, Bu posta ile, baska kırmasıyla eş olmuş (anneye çeken güvercin ile) her neyse, 2 yumurta oldu. Bu arada mardin dişi. Yumurtalardan ikisi de çıktı ama 1 tanesi öldü, Çünkü annesi hiç yem vermedi. Öbürü yaşadı. Geçenlerde baktım tüyleri tam çıkmış ve şok oldum. Çünkü güvercin ne anneye benziyor, Ne babaya. İnternette araştırdığım kadarıyla saf mardinmiş.

Onun resmi ;
karabenekli2yenirt0.jpg

Şimdi bu yavru, Ne anneye benziyor ne babaya. Bir yerlerde okumuştum, Bu şekilde güvercinin soyundan gelebiliyormuş ama genetik özellikler kalıyormuş, Babadan filan. Ama inceledim hiç bir genetik benzerlik yok. Ne gaga yapısı, Ne tüy renkleri, Ne şekillerde filan. Saf internetteki mardinlerden.

Soruma gelince ;
Bu hayvan, Annesinin oynadığı oyunu oynar mı ? Yoksa fiziksel olarak genetik bozukluk olmadığı için, Yapısal bozukluk olurmu ? (Yani babaya çekip takla vs atmama gibi durum) olabilir mi ? ve Diyelim başka güvercinle, Başka güvercini eş yaptığımızda. Güvercinin soyundan gelme ihtimali kaçtır ? Yani sık rastlanırmı bu duruma ? Teşekkürler.

Selamlar.Genler sadece fiziksel özelliği belirlemez dış görünüş sizi aldatmasın zaten uzun uzadıya anlatmışsınız nasıl türediklerini.Gelelim sorunuzun cevabına ;yavru kuş oyun yapmayacaktır çünkü kırma dediğiniz kuş ile taklacının genlerinin birleşmesiyle ortaya ne olduğu kestirilemez bir kan çıkmıştır.O yavrunun oynamasını beklemek sayısal lotodan büyük ikramiyeyi tutturmakla eş değerdir.

Size nacizane teklifim madem böyle güzel oynayan bir taklacınız var güzel bir erkek taklacı eş alın ne ile uğraştığınızı bilin aksi taktirde böyle baska kırığı oynar mı diye düşünerek ömür biter.Hemde çocuklarınıza,torunlarınıza da kırık kuş değilde cins kuş izlettirmiş olursunuz.Aksi taktirde gelecek nesiller taklacı nedir bilmeyeceklerdir. Sanırım genetikle alakalısınız.Size ricam lütfen gen havuzunu kötüye kullanmayın...

Mesut24' Alıntı:
Selamlar.Genler sadece fiziksel özelliği belirlemez dış görünüş sizi aldatmasın zaten uzun uzadıya anlatmışsınız nasıl türediklerini.Gelelim sorunuzun cevabına ;yavru kuş oyun yapmayacaktır çünkü kırma dediğiniz kuş ile taklacının genlerinin birleşmesiyle ortaya ne olduğu kestirilemez bir kan çıkmıştır.O yavrunun oynamasını beklemek sayısal lotodan büyük ikramiyeyi tutturmakla eş değerdir.

Size nacizane teklifim madem böyle güzel oynayan bir taklacınız var güzel bir erkek taklacı eş alın ne ile uğraştığınızı bilin aksi taktirde böyle baska kırığı oynar mı diye düşünerek ömür biter.Hemde çocuklarınıza,torunlarınıza da kırık kuş değilde cins kuş izlettirmiş olursunuz.Aksi taktirde gelecek nesiller taklacı nedir bilmeyeceklerdir. Sanırım genetikle alakalısınız.Size ricam lütfen gen havuzunu kötüye kullanmayın...

Sarı kafa miski eş almıştım mardine. Bizim ev 3 katlı, yan evin 1 i 5 katlı, diğeri bizimle eşit. arkadaki de 5 katlı. hayvan takladan çatıya inemiyordu. 2-3 gün yan çatıda yatıyordu. sonra açlıkdan halsiz düşüyordu öyle inebiliyordu. kanatlarını banlatladım, 3 defa aşağı atladı (Akıllı hayvandı, kanatlarıyla uçamıyorsa, uydu kablolarıyla bile tırmanıyordu). 1 ay filan böyle idare edildi, sonra kayboldu gitti. Onun için taklacı pek besleyemiyorum. Bu mardin de, Alıştı inmeye, İneceği zaman seri taklaya bağlıyor inene kadar o şekil iniyor.

BENCE O YAVRUDAN Bİ NANE OLMAZ.. POSTA KIRIĞI OYUN KUŞUMU OLURMUŞ :D

filo' Alıntı:
BENCE O YAVRUDAN Bİ NANE OLMAZ.. POSTA KIRIĞI OYUN KUŞUMU OLURMUŞ :D

Şahin görünümlü dogan diyorsun yani :) Bakalım, Hayvan uçmaya başlasın babasıyla kaldıracam. Oyunu var mı acaba...

usta uçur da gör bak en fazla göbekler büyük ihtimal bunuda yapmaz

ender abi kimse gelip de kırık kuş besliyorsun kırık kuş üretiyorsun demesin demişsin de bu denilmeyecek bi laf değilki.sen naptıgını bence bilmiyosun.kuşları kırmışsın sonra bidaha bidaha bidaha bidaha kırmışsın.yazık günahtır.sizin yaşınızdaki biri bunu yapıyorsa 14 15 yaşındaki çocuklar napsınlar.eğer dediğiniz gibi kuşları çok seviyorsanız yaparsınız kümesinizin yanına 2 3 kümes daha hepsinde farklı ırk beslersiniz.gerçek kuş sevgisi budur.her buldugu kuşu rastgele alakasız bir kuşla eş etmek değildir.

Belli bir Irkta yoğunlaşmanızı öneririm , Bu konuda bazı Fikirleriniz bazı Görüşleriniz olduğunu belirtmişsiniz , bunu da Hayvan sevgisi ile açıklamaya çalışmışsınız , sizi yargılamak yada eleştirmek olarak algılamayın .. Ancak nacizane bizler Fikir vermek adına bazı düşüncelerimizi burada paylaşıyoruz.
Fraklı Irkların Kırıklarından asla bir Orjinalin ne Fizik nede Karakteristik özelliğini Taşıyamaz hep arada derede bir şeyler olurlar. Bu bir sorun gibi görükmesede aslında çok önemli bir sorundur.. Herşeyin orjinali makbuldur .. Daha çok yaşam hakkı bulur daha çok tercih edilir .. Bende de iki çift kırık var bakıcı amaçlı ben üretmedim ama bakıcı olarak tutuyorum ..
Yarın birgün bu kuşlardan vazgeçtiğimde hediye olarak vermek istesem dahi çok güç .. Kıymet görmezler genellikle .. Farklı ırkları bir arda beslemek istiyorsanız buda mümkün ama kendi türü içinde üremelerini teşvik edin ve yönlendirin derim ben .selamlarŞEREF

Abi senin yapacağın şey şu yavruyu uçur erkek çıkarsa annesiyle vur dişi çıkarsa o dişiye tüm kuşlarını satıp güzel bi erkek al ve oyunlu besle aldığın zevk hem katlanır hemde böyle şeylerle karşılaşmamış olursun :)

Geri