BU NE HASTALIĞI?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan gfbilker58
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

gfbilker58

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
İlker Ucar
Meslek
Grafik Tasarım
İlgi Alanı
Kediler
ARKADAŞLAR KÜMESTE BİR KAÇ KUŞTA Bİ HASTALIK VAR AMA ÇÖZEMEDİM YEM YİYİP KUSUYORLAR ÇOK SU İÇİYORLAR NE İLAÇ VERMEM GEREKİR? MONODOX VERİYORUM AMA HEMEN KUSUYORLAR BURUNLARINDA SÜMÜK VAR NE YAPMAM LAZIM?

Merhaba,
Öncelikle geçmiş olsun.Ben de aynı hastalıktan 4 kuş kaybettim.(Yavruları saymıyorum dahi) :hungur:
8 kuş hastalığı atlattı gibi inşallah.
Hasta olanları ayırabiliyorsan ayır, sonra nidazol 250mg (eczanelerde 1.75 tl) tedavisine ve vitamin takviyesine başla.Nidazol'ü de her kuşa tabetin yarısını vererek uygula.Sağlıklı görünen kuşların bulunduğu kısımda da 2 litreye 4 tableti ezerek sularına karıştır(suyun tadı çok acılaşıyor ama alışıyorlar)
Tedavi süresince dışarı dahi çıkarmamanı öneririm çünkü uçan kuş çok halsiz düşüyor.
Bir de çok sinsi seyreden bir rahatsızlık en sağlam dediğin kuşun ölüsünü bulabilirsin.
İnşallah en az zayiatla atlatırsın. Hastalık yavrulara anaçlardan kursak sütüyle, eşlere de birbirlerinden bulaşıyor.
Sırf eşi hasta diye iki iyi dişimi kaybettim (Hastalık dişilerde daha ölümcül oluyor).
Ayrıntılı bilgi için bu hastalıkla ilgili daha önceden açılmış iki başlık:
ust-solunum-yollari-hastaliklari/guvercinlerde-bol-bol-su-icme-ve-halsizlik-t1412-10.html
guvercinlerde-gorulen-diger-hastaliklar-salginlar/guvercinlerde-kursak-sismesi-kusma-ishal-t9428.html#p81753
Sağlıklı kümesler dileklerimle...
Khalid

KUŞUN RESMİ BU ERİYİP GİTTİ KUŞ

Ekli dosyalar

• gvrcnP2220040.webp
    gvrcnP2220040.webp
    202.4 KB · Görüntüleme: 1,726
ilacın hiçbir faydası olmadı başka önerileri olan varmı.

YEŞİL İSHALE SÜLFAMEZATİN KULLANMAKTAYIM.. 3- 5 GÜN.(tifo , kolera dizanteri)

benim kuşlarımda sizin söylediğiniz gibi oluyordu iki damla enjektorla zeytin yağı içir

kuşun ayağı ıslak! kuşun ayağını bastıgı yer ıslak olmamalı kardeşim. nem kuşlara iyi gelmiyor bilesin. ayrıca aykut abi saolsun bana bi ilaç tavsiye etti bahsettiğin gibiydi benim kuşlarımda ama suan gayet iyiler baytiril % 10 oral bu ilacı al sularına karıştır, 3-5 gune toparlıyorlar bende işe yaradı çunku.

tetra 250 mg. içerisinde 16 adet kapsül var. bu kapsüllerden 4 tanesini açıp 1 litre suya koyun iyice karıştırın ve kuşlara bu ilacı sabah verin .
akşamları saf su . sabahları ilaçlı su. bunun yanında yemliğinize birazcık iyi yıkanmış kıvırcık koyun.

5 gün boyunca tekrarlayın. görüceksiniz kesinlikle iyileşeceklerdir.
aynı şekilde kızıl nudim vardı ve şuan düzeldi.

eğerki suyu içemeyen kuşlarınız varsa 5ml. şırınga alın en küçüğünden 4 ml. verin şırınga ile ilacı.

SeLamLar ,

Söylenmiş o yüzden tekrar etmiyim ama bnde üzerinde duriyim gursaklarına bak kuşların eğer yumuşak şişik ve içi sırf su dolu gibiyse ki öyle olma ihtimali yüksek 'baytril ' senin tek çaren . tabi belki başka hastalığıda vardır kuşların ama bu ilaç kusmaya yani kusmayı sağlayan gursaktaki kurtları öldürmeye de birebir .. hiç vakit kaybetmeden bu ilacı al ilk olarak çok ağır olanlara ağızdan şırıngayla ver ama çok etkili bi ilaç olduğu için dozajını öğren öyle ver fazlası kuşu öldürür daha sonra suluktanda verebilirsin bütün kuşlara acil şifalar diliyorum ..

SaygıLarımLa ..

arkadaşım benim kuşumdada (karalı dişi) yumurtaladıktan sonra kıuda bi halsizlik var. ne hastalığı olduğunu biliyor ve ne ilaç kullanılması gerekiyor ise bana cevap yazarmısınız şimdiden tşkler (:

kuşun masalef veba olmuş.bunun çaresi kuşlarını aşılamandır.hasta olduktan sonra iş işten geçmiştir.kuşlarına verdiğin hiç bir ilaç fayda etmez tedavisi yok çünkü.yalnız vebayla birlikte kuşun bağışıklığı zayıfladığından gelişecek başka hastalıklar olabilir sümük var diyorsun mesela onun gibi başka hastalıklarda vardır yani bir kaç hastalık görülür sonrasında hepsi için geniş spektrumlu bir antibiyotik ver bytril gibi..başka bişey verme 5- 6 gün.güçlü olan kuşlar bu ilaçla diğer hastalıkları bertaraf eder.bağışıklık sistemi güçlü olan kuşlar vebayı bir ihtimal yenerler.ama sonrasında taşıyıcı olurlar.kümesin bu yöntemle yüzde 50 si kurtulur.ama o kümese başka kuş koyma dışardan iyileşmiş görünsede sonra hastalık bulaşır yine.bu arada bazı kuşlarda da boyun dönmesiyle ölmekten kurtulur.böyle yani..geçmiş olsun.en iyisi senede bir kez aşılama çıkan yavrularıda hemen aşılama...

Ali KARA beyin dediği doğrudur bendede aynısı oldu maalesef veterınere otopsi yaptırıldı veba belirtiler aynı

Geri