bu ne tür bir dönek?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan afakan2006
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 18
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

afakan2006

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
nejdet öztaş
Meslek
memur
İlgi Alanı
Kediler
mrb arkadaşlar bu kuşun net olarak cinsi nedir buna bir dişi arıyorum aynısından aynı özellikte nereden bulabilriim acaba,dönüşü bi garip pervane düşünün aşağı doğru inerken hızlı bir pervane gibi dönüyor,bir gözü siyah diğeri de farklı?

Göz rengi farklılığından belki soydan geliyordur gözlerindeki farklılık biz bunlara Bursa'da bu kuşlara isim olarak Muradiye diyoruz.

valla kuş dönek ırkından gelio bazı dönek ırklarında göz faklılıgı olabilir yani bu bir akbaş saygılarımla............

Gök basralı akbaş.. Muhammed Bilgin dediği gibi çoğu bölgede Muradiye olarak adlandırılıyor. Göz farklılığı döneklere sıkça görülmekte. İyi beslemeler.

Anne veya babası Beyaz oldugundan sanırım bir gozunun oyle olması..Beyazların Gozleri genelde bu kuşun sağ gozu gibi olur..

Hangi şehirde oldugunu yazarsan sana yardımcı oluruz bu konuda kuş pazarlarında satılıyor bu döneklerden tabiki dediğim gibi her şehirde farklı isimlerle söyleniyor

Mavi Galaça. Dönek Kuşlarının Genelde gözleri birbirinden Farklı olur. dert etme. Elime Geçen Çok güzel DÖnekler oldu Hepsinin gözleri değişikti. Ama emin ol Çok güzel döner bu.

antalyada oturuyorum bu küştan besleyen varsa yardımcı olursanız sevinirim sayılar...

işte bu da videosu guruptan ayrı uçan dönüşü bi garip :
[izlesene]1465879[/izlesene]

buna ayvalıkta maces gülü derler asagıya dogru boru seklinde döner ve sayalarla ucurulması tavsiye edilir

sinekli gelinalı kavala.muhtemelen gök ile gelinalıyı(siyah) eşlendirmişler rengi bozmuşlar.dönüşü fena görünmüyor.tek uçurup veye baskayla uçurup pırıltı verirseniz daha iyi ve daha uzun döner.tek göz kavalalarda sıkça görülen bir özelliktir

size en yakın burdur ve ıspartada var bu ırk yoğun olarak.uçurtup almanızı tavsiye ederim.

bende çil dönekler var paçasız komple çilli onlarla uçuruyorum onların dönüşü boru şeklinde aşağıya kadar kesmeden,iyi olur mu acaba?

sizin çil dönek dedikleriniz muhtemelendenizli, ısparta ve burdurda yaygın olarak beslenen 14 kuyruk kuyryk üstü yağ bezesiz dolapçılar.dolapçıları dönekle kırıp oyununu döneğe benzetenler var ama maalesef bu kuşlar kırık ve anlayanlarca beslenmez.ben dolapçı besliyorum(ödemiş dolapçısı) fakat dönek besleyen arkadaşlarımın hepsi döneği ya tek uçurup döndürüyor ya da baska veya bangoyla ve çatıya değil yere pırıltı veriyorlar.kalabalık uçuşlarda dönek marifetini tam gösteremez

o kuşu tek uçur

arkadasım bu dönek pal mavi üzüm göz derler bizim orda güzel bir kusa benziyo hayrını gör

makedon kelebeğine benziyo bende 10 kadar safkan var istersen görüşürüz ben istanbulda oturuyom erkekte dişide verebilirim

Bunun gözlerine benzer bir dişim var.Yalnız dönek değil.Oyunu daha çok dolapçıya benziyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri