Bu rengin adı ne?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan makturk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 32
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

makturk

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Mahmut AKTÜRK
Meslek
Kamu Personeli
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaşlar resim alıntıdır lütfen bu kuşun rengini bilenler yazsın.

Ekli dosyalar

• 484331_10150931782018874_646888873_9737440_300411276_n.webp
    484331_10150931782018874_646888873_9737440_300411276_n.webp
    85.3 KB · Görüntüleme: 951

Ekli dosyalar

• mis.webp
    mis.webp
    41.9 KB · Görüntüleme: 1,061
güneş vurmuş ondan olabilir açık renk çıkmış olabilir abi

ATLASİ diye kafadan atma bir isim takmışlar ama bunun rengi kapalı Çakmaklı, Urfalı hallo ya sorun 20 sene evvel Ankaraya çok getirdi bunlardan.

danube' Alıntı:
ATLASİ diye kafadan atma bir isim takmışlar ama bunun rengi kapalı Çakmaklı, Urfalı hallo ya sorun 20 sene evvel Ankaraya çok getirdi bunlardan.

Evet abi bende ATLASİ ismini duydum ama galiba Diyarbakır'ın yerli kuşlarına da Atlasi diyorlar bence de çakmaklının kaplamalı olanı ama değişik isimler duyuyoruz,peki sitede veya çevrenizde bu kuşlardan temin edebileceğimiz birileri var mı?

Silopiden Hüseyin ALKIŞ ta var.Telefon numarasını güvercin forum 2007 den bulabilirsin.

danube' Alıntı:
Silopiden Hüseyin ALKIŞ ta var.Telefon numarasını güvercin forum 2007 den bulabilirsin.

Eyvallah abi teşekkürler bakarım oyun beklemiyorum zaten göz zevkimi okşasın yeter

danube' Alıntı:
Oyun bekleme,oyunlusunu bulabilirsen diyecek bir şey yok..
Abi 1. foto değilde 2. sindeki kuşun eli ayağı oynamıyacakmış gibi değil.Ben diyorum ki besleme ve uçurmayla alakalı dikkat edilirse o kuşta oynar sence ?

Adını buldum Karakanat Çakmaklı,inşallah kendisini de bulurum :heyo: :heyo:

Karakanat doğru ama çakmaklı yanlış. Çakmakları nerede? Bence Karakanat Miski illa göğsü bal rengi olacak diye bir kaide yok ki.

kuşun oyunu elinden ayağından anlaşılmaz,bu kuş oyun kuşu değil,bu kuş en fazla bir şebab kadar oynar.Ben bunlardan 25 sene evvel besledim uçurdum......İstediğin kadar uçur damarında oyun yoksa olmaz bu iş...

danube' Alıntı:
kuşun oyunu elinden ayağından anlaşılmaz,bu kuş oyun kuşu değil,bu kuş en fazla bir şebab kadar oynar.Ben bunlardan 25 sene evvel besledim uçurdum......İstediğin kadar uçur damarında oyun yoksa olmaz bu iş...

Doğru söze ne denir? Saygılar abi.

"

Teşekkürler tuna abi. Damarında yoksa oynamaz,ama bunu her kez söylüyor. O kuşta zaten bir şebab bende hiç beslemediğim için sormuştum.Kuşa bakarken veyada tercih ederken de eline ayağına kanadına kuyruğuna gözüne gagasına bakıyorsunuz o neden.Kimse yanlış anlamasın sevgili kardeşlerim saygı değer abilerim kuşçuyum diyen kuş havada belli olur diyorlar. Bakıyorsun kuşlarına sülün gibi ok gibi duruyorlar çıkarın havayada belli olsun bizde takdir edelim. saygılar.

koyu çakmaklı- kara kanat çakmaklı

alger' Alıntı:
Karakanat doğru ama çakmaklı yanlış. Çakmakları nerede? Bence Karakanat Miski illa göğsü bal rengi olacak diye bir kaide yok ki.

Miskinin de bir sürü tonajı var ama hepsine miski deniyor.
Örneğin 1.resim karakanat miski diğeri düz miski;ama benim sorduğum kuşun gaga tırnak ve kanatları siyah yani miskide asla bulunmayan renkler bence isim doğru Karakanat Çakmaklı.

Ekli dosyalar

• sa.webp
    sa.webp
    57.9 KB · Görüntüleme: 854
  • hh.webp
    hh.webp
    22.4 KB · Görüntüleme: 860
bu kuşa samsunda palsinekli derler
eğer kafası koyu olsaydı yani kanatları kadar koyu olsaydı
karasinekli denir

danube' Alıntı:
EVET HALLOYU TANIRIM CEBECİ DÖRTYOLDA DÜKKANIDA VARDI GETİRDİKLERİNİN YERİNE ÇOK ÇOK KALİTELİ KUSLAR DA GÖTÜRDÜ OYUN KUSUNUN KIRILMASINDA RENKDİ SEKİLDİ HALLO NUN GETİRDİKLERİ KUSLAR ÇOK ETKİ ETTİ ANALSILDI AMA ÇOK GEÇ KALINDI

SAYGILAR

Hallo Ankaradan 3 adet kuş götürdü , Bunlardan bir çifti Araptı ,Bir taneside Satılmışın dükkanın en üst katında kuş besleyen Polis Osmandan kendi getirdiği Miro dişiyi(Miro dişi burada çok güzel bir performans göştermişti) götürdü, ben başka bilmiyorum.Araplarda Ankaradan bir arkadaşın kuşlarından soyu hala o arkadaşta duruyor.
Kuşların kırılmasında sanırım oyun kuşu sahiplerindeydi hata.

BİLGİLENDİRMEN İÇİN TESEKKÜRLER TUNA ARAPLAR PEK EMİN DEGİLİM DUYUMA GÖRE DELİ AVNİ AGBİNİN ARAPLARI OLSA GEREK ODA SU AN HASTANEDE FELÇ GECİRDİ SATILMIS AGBİDE NAMI KÖR SATILMIS VEFAAT ETTİ

EVET HAKLILIGINDA VAR TABİ İYİYE SAHİP OLUNMALIYDI TEKRAR TEEKKÜRLER

SAYGILAR

danube' Alıntı:
Hallo Ankaradan 3 adet kuş götürdü , Bunlardan bir çifti Araptı ,Bir taneside Satılmışın dükkanın en üst katında kuş besleyen Polis Osmandan kendi getirdiği Miro dişiyi(Miro dişi burada çok güzel bir performans göştermişti) götürdü, ben başka bilmiyorum.Araplarda Ankaradan bir arkadaşın kuşlarından soyu hala o arkadaşta duruyor.
Kuşların kırılmasında sanırım oyun kuşu sahiplerindeydi hata.

BİLGİLENDİRMEN İÇİN TESEKKÜRLER TUNA ARAPLAR PEK EMİN DEGİLİM DUYUMA GÖRE DELİ AVNİ AGBİNİN ARAPLARI OLSA GEREK ODA SU AN HASTANEDE FELÇ GECİRDİ SATILMIS AGBİDE NAMI KÖR SATILMIS VEFAAT ETTİ

EVET HAKLILIGINDA VAR TABİ İYİYE SAHİP OLUNMALIYDI TEKRAR TEEKKÜRLER

SAYGILAR
*

Evet Avninin Arapları,Avni evinde yatıyor ,Satılmış 3 sene oldu rahmetli olalı.
İkisinide tanırım.

Hayırlı Ramazanlar.

s.a.

abiler bu kuş KAPLAMA...bizim burada çok var...yani ilk iki fotodakiler aynı ırk fakat ilk resimdeki muhtemelen urfa çakmaklıları ile kırılmış ki gagası koyudur..eğer gagası beyaz olsa bulunmaz türden bir kuş olurdu..rengin ismi KAPLAMA ve ırak kökenli bir kuştur..

mehmet21' Alıntı:
s.a.

abiler bu kuş KAPLAMA...bizim burada çok var...yani ilk iki fotodakiler aynı ırk fakat ilk resimdeki muhtemelen urfa çakmaklıları ile kırılmış ki gagası koyudur..eğer gagası beyaz olsa bulunmaz türden bir kuş olurdu..rengin ismi KAPLAMA ve ırak kökenli bir kuştur..

Evet hocam doğru ben de biraz araştırdım kuş musul kökenli farklı kombinasyonları var gümüş kafa karakanat çakmaklı olarak geçiyor bakalım ayarlayabilirsem bir çift almayı düşünüyorum.

GÜMÜŞ KARAKANAT ÇAKMAKLI DA KESIN KARAR VERILDI MI?

alger' Alıntı:
danube' Alıntı:

"
Hakan gardaş burda tuna abinin yorumu tasdiklemişsin. Bu yorum 2 konuyu acığa çıkarıyor, ben seni ilgilendirenini söyleyim Kuşların eline ayağına bakarak fiziksel durumları genel olarak kuş hakkında bilgi verir.Buradaki tasdikleyici düşüncen le , o sayfadaki yorumun çelişki yaratıyor anladın mı !

soylemez18' Alıntı:
alger' Alıntı:
danube' Alıntı:

"
Hakan gardaş burda tuna abinin yorumu tasdiklemişsin. Bu yorum 2 konuyu acığa çıkarıyor, ben seni ilgilendirenini söyleyim Kuşların eline ayağına bakarak fiziksel durumları genel olarak kuş hakkında bilgi verir.Buradaki tasdikleyici düşüncen le , o sayfadaki yorumun çelişki yaratıyor anladın mı !

Anladım, anladım anladım da sen konuyu biraz farklı tarzda yorumlamışsın kendine göre. Şimdi ben bu kuşların havadaki icraatlarından haberli değilim ve seçim yapmam gerekiyor diye düşünelim, seçimim hangisi olurdu? Tabiki diğer resimlerde gördüklerim, sebebi de belli ben bu tarz renkte kuşlardan pek hoşlanmıyorum. Benim kuşlarda ilk aradığım özellik duruşu, ayakları, bacak, kanat ve kuyruk orantısı, göz rengi kafa yapısıdır. Sonrasında rengine bakarım olması gerekenin dışında leke var mı? kuyruk rengi yada renkleri (ak kuyruk ise) düzenlimi? Daha sonra taklası gelir ve 2 yaş büyük olmama rağmen senden belki daha az zamandır kuş besliyor olabilirim ama Cebeci Dörtyol da büyüyüp İltekin İlkokulu, Cebeci Ortaokulu gibi civar okullarda okurken satışlar ilkokulumun biraz önünde, kuşçular kahvesinde hafta sonu yapılan toplantılarda cebeci ortaokulunun yanındaki ziraat bankasının karşında yapılırdı. VEE ben bugüne kadar ne kadar usta kuşçuların şu an mükemmel diye tabir edebileceğimiz çiftlerinin altındaki yavruların oynamadığına şahit olmuşumdur. Sen benden daha iyisindir lafım yok ama emin ol buradaki olay da çelişkili yorum değil, senin yanlış anlamandır. Fazla da uzatmak istemiyorum, konuyu tatlı bir şekilde kapatmış olalım, Sana iyi uçurmalar dilerim, yanlış anlama sebebinden dolayı da yine ben özür dilerim. Herşey gönlünce olsun.

soylemez18' Alıntı:
alger' Alıntı:
danube' Alıntı:

"

YAVUZ SİNAN KARDESİM KONULARI TARTISMALARA GÖTÜRMEYE GEREK YOK HER KES KENDİNCE GÖRDÜGÜ İNANDIGI DOGRU BİLDİKLERİ KADAR YORUMDA BULUNURLAR HER KES SİZLERİN SÖYLEMLERİNEDE KATILMAK ZORUNDA DEGİLDİRLER HER KESİN DOGRULARI FARKLI FARKLI OLDUGUNDAN OLMASI GEREKEN TEK DOGRUDA BULUSAMIYORUZ KİSİ KARSININ SÖYLEMİNE İNANIR DOGRU SANIR TASDİK EDER YADA ETMEZ İLLAKİ SİZİN SÖYLEMİNİZEMİ İNANMALIDIR BU ORTAMDA KİŞİLERE YAPTIRIM UYGULAR GİBİ DAVRANISLAR SIK DEGİL VAR İSE OLAN TECRÜBELERİNİZİ SAYGI SEVGİ CERCEVESİNDE PAYLASIRSINIZ KİŞİNİN KENDİSİNİ İLGİLENDİRECEK TARAFIN KARARINI VERMEYİ KENDİNİZDE NASIL BULUYORSUNUZ KİŞİ İLGİLENECEGİ TARAFI SİZİN İSTEGİNİZE GÖREMİ YAPACAK BÖYLE BİR SEY VARMI BİRBİRİMİZİN DÜŞÜNCELERİNE HEPİMİZ OLARAK YAPICI DAVRANALIM Kİ KAZANAN OLALIM

SAYGILAR

mazidenbiri' Alıntı:
bu kuşa samsunda palsinekli derler
eğer kafası koyu olsaydı yani kanatları kadar koyu olsaydı
karasinekli denir
Tartışmalar bir yana, Dursun kardeşime bir katkıyla katılmak istiyorum.
Samsun'da bu renge rastlasaydık herhalde "Palsinekli Kaplama"derdik.
Aynen karakanat miskilere"Kızılsinekli Kaplama" dediğimiz gibi.
Çakmaklı denilince tam karşılamıyor ve karışabiliyor.
Parlak çakmalılara Samsun'da Palsinekli deriz, koyu(kara) çakmaklılara da Karasinekli.
Dolayısıyla çakmaklı denilince ortaya çıkabilecek karmaşaların önüne geçilmiş olur.
Bu arada kuşun miski(kızılsinekli) olması konusunda telek renginin siyahlığına ve gaga rengine bakarak renginin Palsinekli olduğunu anlayabiliriz.
Selamlar.
Khalid

aman kadir kardeşim bunlar samsuna gelmesin ALLAH uzak tutsun
sarı kafa kaplama miskiler geldide ne oldu (bafra için söylüyorum)
coğu sattı elindeki güzelim oyunkuşlarını süse döndüler
şuanda süste para etmiyor millet bin pişman süse döndükleri için
şimdi yana yana oyunkuşu tutturmaya çalışıyolar
tutmaya tutuyoda malum zamane kuşları 3 ay oynuyorlar
istemez süs bizim neyimize içraat lazım
saygılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri