Bu Şekilde Civciv Çıkarmı ..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan simsek123
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 22
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K

simsek123

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Umut Şimşek
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Diğer
Arakdaşlar bugun bi foto buldum sizce bu şekilde civciv çıkarmı ?

Bu şekilde cıkarmı yada havalandırma için napmalıyım bu benim yaptıgım bişiy değil sadece fotoğrafını buldum . sizce cıakrmı ek bişiler lazımmı yapmayı düşünüyorum ? :)

Ekli dosyalar

• asdasdas.webp
    asdasdas.webp
    75.7 KB · Görüntüleme: 1,660
Ayrıca Bu FOTO bana ait değil tavukların yumurtaları beyaz ziraat yumurtası olmuyucak benim tavuklarmın yumurtasından olucak çıkarmı :D

tam bılgım yokta bu cıvcıvlerede anneleri kusmuyorlar mı anneleri olmadan nasıl büyüyecek hayvanlar

Hayır anneleri kusmuyor :)) kendileri yem yiyor .:) yanlız cıkarmı cıkmazmı o konuda tereddütlüyüm ona göre yapıcagım ..

yumurtaları belirli sürelerde döndürmen lazım o zaman çıkabilir. araştır bunu googledan

öncelikle kardeşim 37 derece lik sabit sıcaklık gerekli, ayrıca %50 oranında ortamın nemlı olması şarttır. son 3-4 gun kala bu nem oranı % 70 olmalıdır ... 1 yumurta gunde en az hafif çevrimlerle (45 derecelık açılarla) 6-7 defa çevrilmelidir. ayrıca son 3 gün kala çevrilme yapılmaz ...küçük yumurtalar önce çıkar 19 gun 20 ..22 gun e kadar yavru çıkabilir bu şartları sağlaman elindeki imkanlarla pek kolay olmıyabilir.. ama olay bundan ibaret ... insa yardımım olmuştur

Tm yumurta çevirme kolay . Nem oranı bardaktaki suya göremi ayarlasam su cok olunca nem cokmu olur ?

termometre,higrometre,nem,yumurta döndürücü mekanizma,hava sırkulasyon fanı, havalandırma (tahlıye göz (deliği ...vs olursa ollluuur.. :haha: :slm: :haha: :slm: :heyo: :evet: :hayir: :evet: :hayir:

SICAKLIK DA 37,1-37,5 oC OLMASI STANDARTTIR.. :slm:

ELEKTRİK BİLGİSİ YETERLİ OLMAYANLARIN ; UĞRAŞMALARI TEHLİKE ARZ EDECEĞİNDEN RİSKTİR..KOLAY GELSİİN..!

Türker abi nem işi - yumurta döndürmeyi ben hallederim :D bidonu uzun alıcam öle yapıcam sence cıkma ihtimali varmıdır ?

bence ucuz bi tane hobi amaçlı olan kuluçka makinesi al hem eğlencesi olur hemde bu kadar uğraşmazsın adamlar yavru garantisi veriyor tabi horozlu kümesten geliyorsa yumurta ziraat yumurtalarından pek çıkacağını sanmıyorum

umut sen ole anca :D suda yumurta haslarsın ampul sıcaklıgıyla :D :D D :D

Evet acele yazmam gerekti o sebebten yazdim.aman ha aman ha sakin.

ben civciv yollarim bu sekilde tehlikeye girip kendini ve aileni tehlikeye atmani istemeyiz

vede
Umudunu kaybetme tamam o bidonla olmaz o lamba ve o ortam idael degil

ama baska yolu yokmu yani olmaz yerine akliniza gelecek bir secenek varsa paylasinda yardimimiz olsun.

kendi yaptigi veya ugrasan kisilerin elinde gördügü bir cihaz bir malzemede olur

bilgiye acik olalim bilelim bilgilendirelim

ya benim tavuk tam 2 tane civcivi katletti ya yumurtanın üstüne basarmı bi anne tavuk ya nalet olsn :S 6 7 tane cıkardıda allaha şükür yani yazıktır .s sultan tavuğu yumurtasını kırdı öldürdü . :((

Öyle Çıkması Bence İmkansız Gibi Birşey,İnternete Yaz Araştır.Kuluçka Makineleri Yap.Sen Onların Küçüğünü.Bir Dolaba Veya Bir Fırnın İçerisine Belirli Sıcaklıklarda Olacak şekilde Yerleştirirseniz Olabilir.GoogLeye Kuluçka Makinesi Yapımı Diye Yazarsanız YeterLi Bilgiye Ulaşabilirsiniz.Bu Yöntemde Çıkması Zor Gibi Gözüküyor.

REVİR (TERMOSTATLI ÇİFTHANE TÜRKER ÖDEN) BAŞLIĞINA DA GÖZ ATMANI TAVSİYE EDERİM..KOLAY GELSİN..

Ekrem kardesimize burdan tesekkür ediyorum.

zamani harciyaraktan konuya bagliyacak link atmis.

Tmama konu kilit tavuğumdan 8 tane yavru civciv aldım 2 tanesi Tepeli 1 tanesi paçalı sultan tavuğu:))

eğer kendiniz kuluçka makinası yapmak istiyor iseniz. yapmanız gereken kulucka makinası hakkında ayrıntılı bir bilg iedinmek toplamak sahip olmaktır eğer bir işi iy ibilirseniz iy iyaparsınız. bilginiz kadar beceriniz =bilginiz kadar elde ettiğiniz olur....

150 tl gibi bir ucret vererek 60-100 yumurtalık kulucka makınası alabılırısınız yada 2. el bulursanız daha uygun fıyata olur. ve yazın cıvcıv bıldırcın gibi kanatlıların pazarda tıcaretını yapabilirsiniz.
bıldırcın 1 tl den gidiyor 75 kurusdan ver hepsını satmak ıcın
sultan tavugu cıvcıvı 5-10 t larasında 7 tl den ver
tokat 10 tl 7 t lden ver eline yapısmaz makına 25 gunde 20 tl lık elektırık harcasa 5-6 cıvcıv sattıgınızda elektırık faturası cıkıyor ve gerı kalan cıvcvılerıde sattıgınızda paranız cebınıze kalır ve baska cıns kanatlı alalrak cıvcvı turlerını yada makına alakrak kapazıtenızı arttırabılırsınız.. kısın yavru alarak buyutup ıster kendınız yersınız yada yazın buyuk olarak yada toptan alanlar varsa onlar asatabılırsınız. 5-10 metrelık bir arazım olsa bu işe ilk girecek kişiler arasında 1. sırada yer alırım. ama evde olmuyor hayvanlarada yazık sonucda.

Geri