BU SENE HANGİ CİNS GÜVERCİN BESLEMELİYİM SİZCE?? YARDIM

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan RETUNROCK
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 25
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

RETUNROCK

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ahmet yılmaz
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
ARKADAŞLAR BEN 4. KATLI Bİ BİNADA BESLİYORUM ÇATI TERAS TÜRÜ VE AÇIK. SAKARYADA YAŞIYORUM. OTURDUĞUM YER KUŞ UÇURMAK İÇİN UYGUN. AMA NE TÜR GÜVERCİN BESLİCEĞİME KARAR VEREMİYORUM Bİ TÜRLÜ YARDIMCI OLURMUSUZ??? ŞİMDİDEN BÜTÜN ARKADAŞLARA TEŞEKKÜRLER... OTURDUĞUM YERİN FOTOLARINIDA KOYUCAM

[No message]

Ekli dosyalar

• Resim 058.webp
    Resim 058.webp
    1.3 MB · Görüntüleme: 589
[No message]

Ekli dosyalar

• Resim 065.webp
    Resim 065.webp
    1.5 MB · Görüntüleme: 555
[No message]

Ekli dosyalar

• Resim 059.webp
    Resim 059.webp
    1.1 MB · Görüntüleme: 543
Damızlık olarakmı?Yoksa uçurmak için mi ?
-Uçumak için taklacı beslerim..Cins olarak ise dumanlı alırdım.Genelde oyunlu oluyolar.Hem yavrusunu alırsın hem uçurursun.
-Damızlık olarak miski,çakmaklı gibi türler bakabilirsin.
Sakın karışık bakma.Kuşlar sapıtır...
-Benim yer bahçede olduğu için taklacılar inemiyo,senin yerine olsam taklacı beslerdim.

DUMANLI OLUMLU GİBİ ABİ. Ama hemen karar vermek istemiyorum. Ben geçen sene full karışık besledim iyi olmuyo bu sene 2 cins beslemeyi düşünüyorum. Geçen sene 2 sütüm vardı bango 1 saat uçuyorlardır. Bu senede öle beslemeyi yada bursa almayı düşünüyorum ama kararsızım. Bu arada 1 kümesimi yıkıp tuğladan yeni kümes yapmak istiyorum abi

[No message]

Ekli dosyalar

• Resim 034.webp
    Resim 034.webp
    1.3 MB · Görüntüleme: 515
[No message]

Ekli dosyalar

• Resim 062.webp
    Resim 062.webp
    3 MB · Görüntüleme: 514
Selamlar,

Bu sene hangi cins kuş beslemeliyim acaba demişsin, bu konu başlığına üyelerden cevap yazanlar olacak, şunu besle bunu besle diyecekler, sende oylamamı yapacaksında ona göre mi kuş besleyeceksin. Bak güvercin beslemek senin güvercinden ne beklediğinle ilintilidir. Güvercinin takla atmasından mı hoşlanırsın, dönmesinden mi hoşlanırsın, yüksek uçmasından mı hoşlanırsın, uzun mesafe uçmasından mı hoşlanırsın, süs kuşundan mı hoşlanırsın, bu soruları kendine sen soracaksın, bize sormayacaksın. Birde güvercin besliyorsun sanırım resimlerden anladığım kadar, bu elindeki güvercinler taklacı mı? beslediğin cins için taklacı yazmışsın oradan yola çıkarak bu kuşların taklacı olabileceğini düşündüm. Taklacıdan sıkıldın mı, alternatif kuş arayaşına giriyorsun, güvercin böyle beslenmez, elindeki güvercinlerin kıymetini bil, onlara iyi bak ve onları parmakla gösterilen adından söz edilecek seviyelere getirmek için çabala, güvercin kolay yetişmiyor, kolay, kolay oyun kuşu olmuyor bu yıllara bedeldir. Her yıl farklı kuş beslemek senin olduğun yerde saymandan başka bir işe yaramaz.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

dolapçı besle

oraya bi takım mardini yıh..uçur gardaşım, kuşun her sefere geldiğinde içinin çoşş etmesi dileğiyle.. :)

Yerin çok harika görünüyor açık alan benim düşüncem kelebek besle derim .
zevkine doyamassın (:

Bana Göre Bango ve Kelebekden Şaşmamalısın Bu Benim Görüşürüm Saygı ve Sevgilerimle :slm:

:D herkeze teşşekkürler evet yerim çok açık ve kuşların konabilecek 2 çatıdan başka yerleri yok. oraya sefere kuşlar geliyo fişeği git gide uzatıyorlar çok güzel oluyor ama fazla uçmuyorlar abicim.. bnde bango wardı kuşlar 1 saat uçuyorlardı. takla atmasalarda sinekte uçtuklarını görünce bi havam oluyodu. bnım otuduğum yerde bu arada çok kuşçu war ve benım gibi kmsenin çatısı yok

[No message]

Ekli dosyalar

• Resim 060.webp
    Resim 060.webp
    917.6 KB · Görüntüleme: 517
[No message]

Ekli dosyalar

• Resim 061.webp
    Resim 061.webp
    1.6 MB · Görüntüleme: 397
[No message]

Ekli dosyalar

• Resim 021.webp
    Resim 021.webp
    1 MB · Görüntüleme: 419
[No message]

Ekli dosyalar

• Resim 045.webp
    Resim 045.webp
    1.3 MB · Görüntüleme: 387
[No message]

Ekli dosyalar

• Resim 013.webp
    Resim 013.webp
    1.8 MB · Görüntüleme: 450
[No message]

Ekli dosyalar

• Resim 025.webp
    Resim 025.webp
    1.7 MB · Görüntüleme: 461
bence sen al iki tavuk onları besle zaten senin kuşçu olmadığından eminim bu sayede yumurtaya para vermessin

şevket16' Alıntı:
bence sen al iki tavuk onları besle zaten senin kuşçu olmadığından eminim bu sayede yumurtaya para vermessin
şevket bey siz bence önce yaşınıza yakışır şekilde konuşun.terbiyesizliğin lüzumu yok. 15 yaşında için kuş besleme hevesiyle dolu bir arkadaşımıza yaptıgınız terbiyesizliğin daniskasıdır. sizin yaptığınız kuşçuluğun başkasına yararını bıraktım size bile faydası olmamış.bu açık.insanları sevmezseniz kuşları asla sevemezsiniz.destek olmuyorsanız bile köstek olmayın ayıptır ayıp :sinirli:

BEN 2 SENEDEN BERİ KENDİM BESLEDİM. ÖNCEDEN DAYIMLARLA BESLİYODUK ONLAR TAŞINDI. SONRA BENİM TEK YAPMAM GEREKTİ. ZATEN SEN TAVUK BESLE DESENDE BESLEMEM RAHAT OL. BEN SADECE KUŞ ÇEŞİTLİLİKLERİNİ GÖRMEK İSTİYORUM. VE BÖLE YAPA YAPA SONUNDA NE CİNS GÜVERCİN BESLİCEĞİME KARAR VERİCEM.. DOĞRUDUR DAHA TOYUM AMA SEN BAŞLARKEN PROF. OLARAK MI BAŞLADIN. 2 SENEDEN BERİ BAYA ŞEY KAPTIM BU SENEDE ADAM GİBİ BESLİCEM BÜTÜN TEMELLERİ ÖĞRENDİM.

S A AHMET KARDESİM YERİN GÜVERCİN BESLEMEK İÇİN UYGUN HANGİ TÜRKUŞ BESLEMENİN KARARINI DA KENDİNVER AMA YERİN YÜKSEK GİBİ KUŞLARIN VERDİGİ HEYECANLA ORADAN DÜŞMEMEYE DİKKAT ET HER TÜRLÜ YORUMLAR YAPILACAKTIR AMA KARAR KENDİ KARARIN OLMALI PEK ÇOK KİŞİ KONUŞ MAK İÇİN KONUŞUR KİŞİLERİ ANLAYABİLMEK YARDIMCI OLABİLMEK SEVKLENDİRMEK İSE AP AYRIDIR BURALARDA YASAYACAGIN OLUMLU OLUMSUZ PEK ÇOK SEYLER OLACAKTIR AMA BU SENİN İÇİN TECRÜBE DEMEKTİR
KOLAY GELSİN SAYGILAR

Yeriniz kuş uçurmak için müsait , yörenizde daha çok tutulan ırakları beslerseniz kuş temini konusunda az sıkıntı yaşarsınız , .. Resim lerden anladığım kadarı ile taklacıya meyiliniz var taklacı uçurmakta zevklidir ..
Kafanızda başkaca ırklar yok ise sadece bir ırk üzerinde yoğunlaşın ileriye dönük deneyimiziz artar ..
Karma kümeslerde ırklar zaman zaman istem dışı kırılabiliyor , bu durum '''veledi zina '' dediğimiz ucube kuşların artmasına yol açıyor ..

Hepsinden önemlisi ilk evvela uygun kuşullarda kuş beslemeniz, kümesiniz çok sağlıklı bir kümeses gibi durmuyor, derme çatma bir havası var, ilk işiniz kuşlarınız için daha sağlıklı daha işlevsel bir barınak ortamı oluşturmak olmalı bana göre ..
Irk seçiminde ise istikrar ve kararlılık önemlidir , , Sık sık Irk değiştirmek kuş yenilemek , kuşları karışık bakmak faydalı olmaz , şıp sevdi bir yaklaşımla çok fazla yol kat edilebileceğini düşünmüyorum ..
Umarım fikirleriniz netleşir ve yolunuza daha anlamlı devam etme imkanı bulursunuz .. selamlarŞEREF

Selamlar,

Bu konuda üyelerin fikirlerini düşüncelerini okumanız için konuyu şimdilik kilitli olarak tutuyorum, 2 gün sonra siteden kaldıracağımı bilgilerinize sunarım. Ayrıca konuna yaptığım yoruma ilave olarak, son koyduğun resimleri görünce bir iki cümle yazmak istedim. Senden ricam sağlıklı, hijyenik bir kümes yapmayı küş seçiminden önce hallet olur mu? o terasa o ortama o kümes yakışmamış.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri