BU SENE SEYRETTİĞİNİZ EN İYİ KUŞ.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tengelli
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

tengelli

Gold Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
kenan tengelli
Meslek
işçi
İlgi Alanı
SELAMLAR. herkese bu sene seyrettiğiniz en iyi kuşu anlatabilirmisiniz. örnek 20 seferli ortalama sefer metrajı 20 takla sayısı 5 ve 1,5 saat uçuyor. ama biraz daha detaylı sanki kuşu yazarken izliyormuş gibi. anlatırsanız sevinirim.

kendi kuşum...:) hava oyununa basladı; 20-25 takla ıle havayı dovuyo derken tuye gırınce yatırdık...tesekrler kardes guzel konu...

merhaba
kuş seyretmek sadece uçmasından ibaret degil benim gördügüm en güzel kuş kırmızı boyun kelebek araba çarpmış kanadının biri kırılmış açık yara olmuş kangiren olmuş arkadaş veterinere götürmüş hemen kanadını kesmişler o kuş o haliyle yumurtlayıp yawruyu çıkartmış yumurtadan ve yawrusunu yavaş yavaş uçurmaya başladı benim için unutulmaz bir anı halinde dir anne olmak böyle olmalı heralde yada hayvan olmak ne olursa olsun yawrunu korumak şimdi görüyoruz insanlar dogurdugu gün sokaga atıyor bebegini neymiş maddi durum neyse kararmasın içimiz

Bu sene seyrettiğim en iyi kuş ( taklacı ) Kayseri de Ağırbakım Tamir Fabrikasının arkasındaki Gecekondu mahallesinde ,..
Yaklaşık iki hafta önce izledim kuşu , takriben 500 mt uzaktan izledim , kuş iki saat civarı havada kaldı ben seyretmeye başladığımda kuş uçuyordu, yerden kalkışını göremedim .. Tesadüfi bir durum bu kuş izlemeye falan gitmemiştim , yakın civarında işim vardı .. Kuşu havada görünce ister iztemez beni cezbetti, ve işi gücü bırakıp kuşu izledim.. Amatör bir kümeste uçurulduğu belli ama ortalamanın üzerine bir kuş bana göre muhtemelende yetiştirici dahi kuşnun kalitesi hakkında çok haberdar değil .. Çok açık uçmamakla beraber belli noktalardan evine aynı noktaya sefere geliyordu , birmetre civarı belki aşağı indiriyordu , ..Taban taklasız fışkırıp her birkaç metrede taklavuruyordu , .. Ortalam üç beş takla vuryordu .. Bazen sadece yukarıda tepede son taklayı vuruyordu .. Uçuş süresi oldukça uzundu iki saat civarı benm izledim daha öncesini de bilmiyorum .. Çok yorgun olduğu fazla uçmaktan yılgın olduğuda kuşun uçuşuna yansıyordu .. Etraftanda bol miktarda kuş kaldıran parlak veren lüzumsuzda vardı .. Karmaşalı bir ortamdı sürekli yeni kuş kalkıyor sürekli farklı yerlerden pırıltı veriliyordu .. Hatta kuş bir ara aynı mahallede başka bir yerede oynadı .. Serefer ler arası zamanları düzenli sayılabilir 5 8 dakak gibi belki aralıklı sefere geliyordu .. Zaman zaman da inmeye hücum edip sürekli sefere geliyor üçbeş sefer inmeye zorluyor inemiyor , bunalıyor yorulunca biraz dinlendiriyordu uzaktan boş dolaşıyordu gözden kaybolmadan .. Oyun şekli aşırı hırslı olmasada kuşu izlettirecek kadar da idare ederdi .. Ben 20 civarı seferini saydım daha fazlasıda vardı .. Bu yıl tesadüfi de olsa yabancıda olsa seyrettiğim yegane kuştu .. selamlarŞEREF

Anlatımları için Şeref beye teşekkür ederim.. Kendimde dahil, ben bu sene tam oturtmuş seri seferli bir kuş rastlamadım..

Üstatlar belki güleceksiniz belki dalga geçeceksiniz ama bende birşey paylaşayım :) 2 ay önce başladım güvercin beslemeye, 5-6 sene önce de girişimde bulundum ama bu seferki gibi tutkulu değil tabi. Birinden 4 tane güvercin aldım cinsi mechul :) kimse bilmiyor, maksat kümesi tanısınlar alacağım iyi güvercinleri alıştırsınlar diye, sonra bir çift muzlu aldım birinden yanına bir arap hediye etti basık perçemli, tabi ilk haftadan muzluların dişiyi kediye kaptırdım ( bahçede beslemek zorundayım, acemilik ettim), erkeği de kaçtı gitti kediden korkucuğuna. Elimde kaldı bir arap cinsini bildiğim, sonra bir çift de beyaz basık perçem aldım. Neyse Bilecikliyim, pek kuş uçuran yok burda, izleyebildiğim en iyi kuş kendi arabım :D daha bir haftaya kadar çatıya inip çıkıyordu başka da bir nanesi yoktu, bir haftadır tek tük takla atmaya başladı garibim. Bu gün ne hikmetse show yaptı bana :D Kiremitleri tamir için çatıya çıktım, bizim arap her zzamanki gibi çatıdaydı, elimde 40 cm lik bi çıta vardı, kovaladım, çapı 60 metre olan daireler çizmeye başladı ve her dairenin aynı noktasında bizim evin bahçesinin üstünde duraklayıp 3-4 takla atıyor ve daireye devam ediyordu, çizdiği daire sayısı da 15-20 arası falandır herhalde.. Gülmeyin ha ben acemiyim sizin gibi fışkırmak, sineğe çıkmak taban taklası falan gibi terimleri bilmiyorum daha acemice anlatıyorum kurusa bakmayın :)

Bu sezon izlediginiz en iyi kuşu sizlerde anlatabilirmisiniz?

Geri