Bu senede kuş oynatamıyacagım Yardım !

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan 06alper16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 979

06alper16

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Alperen BOZKURT
Meslek
Ögrenci
İlgi Alanı
Kediler
Sa abilerim kardeşlerim 6 adet beyaz perçem uçuruyorum hepside tek soy 12-13 takla ile baş kaldıran kuşlar daha önce izledik fakat kuşları kızgınlık tüy vb şeyler çok etkiliyor oyuna geç giriyor yani tam tıkırdamaya başladılar sinekte bayagı hızlanmışlardı 1 haftaya teke düşürmeyi düşnüyordum bu hafta iiçinde sabah 11 gibi 1 tane verdm akşam 7.30 civarı 1 tane daha bu sabah 6.30 da kuyruklarını aldı 1 tanesinin hafifte yaraladı kıçından bu atmacalar hangi saatlerde gelir hangi saatlerde kuş uçurmak daha iydir ama akşama dogru fazla gelmiyor kap kara kılıç kuyruk mu ne denniliyor o geliyor alıştılar kuş başlatamıcam bunlar yüzünden şimdiden teşekkürler

S.a hayırlı cumalar , o bahsettiğiniz kuş gökdoğan ve herkezin belası.Ona ben geçen sonbahardan ilkbakara kadar 9-10tane kuş verdim.Şu 1 ay içindede 5 tane daha götürdü.
Genelde sabahları avlandıkları için sabah kuşlara dalma olasılıkları daha fazla.
Akşam saatlerinde ise tok olabilme ihtimallerinden dolayı sabaha nazaran daha az dalabilirler.
Fakat bir kere bir yerden kuş aldıktan sonra ileriki günlerde de gelip orayı yoklarlar.
Sizin sabah ve akşamda kuşlarınızı almış ve belliki sizin orayı iyi bellemiş.Öğlen sıcağında da kuş uçurmak mantıksız olacağı için en güzeli siz günde bir kere veya 1 hafta uçurmayıp doğanın başka yerlere gitmesini sağlayabilirsiniz.

yerin müsaitse yanına 8-10 kuşluk bir kümes daha yapıp içine mavi renkli posta kuşlarından koy (bursa da tanesi 5 ila 20 tl arasında) yırtıcı hayvanı yerdeki kuşlardan hemen anlarsın, kuşlar kafalarını yan çevirip sürekli o noktaya bakarlar, ama havadaki kuş bunu hemen anlayamaz, yerdeki kuşları takip edip yırtıcı kuş geldiğini anlayınca, postaları uçurursun, postalar sürü halinde uçtuklarından yırtıcılara hedef şaşırtırlar, senin taklacına da inmesi için zaman kazandırırlar. (kesin çözüm mü? tabiki hayır, aç bir yırtıcı gözünü karartınca posta sürüsüne bile dalar, ama kayıp oranın 10 taneden 2 taneye kadar düşer)

aynı dert bendede var hakandan almıs oldugum 2 takım damızlıklarından 8-9 yavru aldım tam oyun a başladılar taklayı cevirmeye başladılar derken tuy e girdiler arka arkaya şimdide atmaca kılıçkanat sahin doğan hatta rengi aynı leylek rengi gagası uzun olsa bacagıda uzun olsa leylek ama gaga cengel ayaklar pence ne oldugunuda bilmiyorum onlarda var varda var. nasıl yapcam bilmiyorum tufek care degil atıyorsun tufegi kuşlarla beraber gidip geliyor. bende ucurmuyorum tavuk gibi oldular oyun kuşları hakan görse kahrolur (alger)

bu benimde basımın belası bizim buradaki kus besleyenler her kus ucurmaya cıktıklarında bizim cevreden muhakkak birimizin kusunu alıp gidiyor her gün sabah öglen aksam farketmiyor geliyor geldigini anlıyamıyoruz bile dalıyor ve alıp götürdügünü görüyoruz kuslar sinektede ucmuyorlar fazla ama alısınca kolay kolay gitmiyor

kuşu kırmızıya boya kanat altlarını biryerde okumuştum renkli olana saldırmazmış

Geri