Bu senenin Bango yavruları

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hener
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 31
  • Görüntüleme Görüntüleme 9K

hener

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Hüseyin Ener
Meslek
emekli
İlgi Alanı
Eklem Bacaklılar
Bu senenin Bango yavruları. İlk 10 resim önce doğanlar; diğerleri onların kardeşleri. İlk 10 resimdeki 6 farklı kuşun 5 tanesini elle büyüttüm.

Ekli dosyalar

• P1000039.webp
    P1000039.webp
    3.4 MB · Görüntüleme: 2,960
  • P1000439.JPG
    P1000439.JPG
    0 bayt · Görüntüleme: 2,770
  • P1000440.webp
    P1000440.webp
    38.7 KB · Görüntüleme: 2,831
Resimlere devam...

Ekli dosyalar

• P1000442.webp
    P1000442.webp
    51.2 KB · Görüntüleme: 2,911
  • P1000443.webp
    P1000443.webp
    43 KB · Görüntüleme: 2,877
  • P1000445.webp
    P1000445.webp
    38.3 KB · Görüntüleme: 2,900
Resimlere devam...

Ekli dosyalar

• P1000451.webp
    P1000451.webp
    13.6 KB · Görüntüleme: 2,875
  • P1000450.webp
    P1000450.webp
    30.5 KB · Görüntüleme: 2,897
  • P1000448.webp
    P1000448.webp
    38.5 KB · Görüntüleme: 2,878
Resimlere devam...

Ekli dosyalar

• P1000453.webp
    P1000453.webp
    50.9 KB · Görüntüleme: 2,910
  • P1000458.webp
    P1000458.webp
    47.6 KB · Görüntüleme: 2,885
  • P1000459.webp
    P1000459.webp
    33 KB · Görüntüleme: 2,780
Resimlere devam...

Ekli dosyalar

• P1000462.webp
    P1000462.webp
    84.4 KB · Görüntüleme: 2,859
  • P1000464.webp
    P1000464.webp
    86.9 KB · Görüntüleme: 2,855
  • P1000465.webp
    P1000465.webp
    34.8 KB · Görüntüleme: 2,849
Resimlere devam...

Ekli dosyalar

• P1000468.webp
    P1000468.webp
    31.9 KB · Görüntüleme: 2,878
  • P1000469.webp
    P1000469.webp
    31.1 KB · Görüntüleme: 2,867
  • P1000472.webp
    P1000472.webp
    31.6 KB · Görüntüleme: 2,941
Resimlere devam...

Ekli dosyalar

• P1000475.webp
    P1000475.webp
    33.1 KB · Görüntüleme: 2,841
  • P1000470.webp
    P1000470.webp
    28.2 KB · Görüntüleme: 2,889
  • P1000471.webp
    P1000471.webp
    47.6 KB · Görüntüleme: 2,907
MAŞALLAH nazar değmesin üretime devam

Gerçekten çok güzel kuşlar, emeğinize sağlık... Balina dedikleriniz hakkında biraz bilgi verebilir misiniz? Kökeni neresidir, havada ne yaparlar? Şebabların altına yumurta çeken nadir insanlardansınızdır diye düşünüyorum. :)) Bakıcı yapmak için o kadar ucuz kuş varken niye şebablar merak ettim.

maşallah çok güzeller emeginize saglık bol yavrulu kayıpsız günler dilerim.

Tebrikler Hüseyin Bey.Maşallah kuşlarınız çok güzeller.Bu işin hakkını veriyorsunuz.Allah güle güle uçurmayıda nasip etsin.İyi günler...

ugurk81' Alıntı:
Gerçekten çok güzel kuşlar, emeğinize sağlık... Balina dedikleriniz hakkında biraz bilgi verebilir misiniz? Kökeni neresidir, havada ne yaparlar? Şebabların altına yumurta çeken nadir insanlardansınızdır diye düşünüyorum. :)) Bakıcı yapmak için o kadar ucuz kuş varken niye şebablar merak ettim.

Balinaların kökeni neresidir bilmiyorum. Kelebek soyundan geldiklerini düşünüyorum. Kelebek gibi tam dönmüyorlar ancak havada düz uçuşlu kuşlar da değiller. Çeşitli dalışlar ve tam olmasa da kesik kesik dönüşler yapıyorlar. İyi uçucu kuşlar ve çok iyi yavru bakıyorlar. Hem kendi yavrularına hem de bango yavrularına bakıyorlar.
Ben uzun gagalı kuşların yumurtalarını bango yumurtaları ile değiştiriyorum. Bangolar uzun gagalı yavruları büyütebiliyorlar. Yani gördüğünüz bazı kuşlar sadece bakıcı olarak kullanılmıyor. Bazen döllenmemiş yumurtaları tespit ettiğimde de bango yumurtaları ile değiştiriyorum.
İyi günler...

captainfree' Alıntı:
Tebrikler Hüseyin Bey.Maşallah kuşlarınız çok güzeller.Bu işin hakkını veriyorsunuz.Allah güle güle uçurmayıda nasip etsin.İyi günler...

Teşekkür ederim. Bu arada sizin neck name ilgimi çekti?

Hüseyin bey, yavrular sağlıklı büyür inşanlah.Bangoda bakıcı sorununu cözemedim hala, yavrular bir haftalıkken, palet yemi sıcak suyla ıslatıp ılık hale getirince yavrulara veriyorum, sonuç olumlu, tüm mesele zaman ayırıp, gözlemleme yapmak.

gökay' Alıntı:
Hüseyin bey, yavrular sağlıklı büyür inşanlah.Bangoda bakıcı sorununu cözemedim hala, yavrular bir haftalıkken, palet yemi sıcak suyla ıslatıp ılık hale getirince yavrulara veriyorum, sonuç olumlu, tüm mesele zaman ayırıp, gözlemleme yapmak.

Nizam Bey haklısınız devamlı gözlem gerekiyor. Ben elle beslediğim yavrulara mikserde karışık yem öğütüyorum bunu bebek büsküvisi ve muhabbet kuşu yemi ile karıştırıp yediriyorum. Yakında yedirme yöntemi ile ilgili bir video koymayı düşünüyorum. Bunun arkadaşlara yararlı olacağını düşünüyorum.

maşallah

hepside sağlıklı görünüyorlar, sezona hızlı başlamışsınız.

bol yavrular dileğiyle

merhaba hüseyin bey kuşlarınız çok sağlıklı ve güzeller bol yavrular almanızı dilerim bendee yavru ve bakıcı sorunu yaşıyorum zamanım kısıtlı fazla ilgilenemiyorum ondan yavruları öldürüyoruz karışık yemi mikserden geçirip öğütüyorum demişsiniz evde bulunan mikserimi bahsediyorsunuz acaba merak ediyorum kurumu yoksaa haşlanmışmı olarak öğütüyorsunuz miksere zarar vermiyormu acaba bi arkadaşım elektirikli kahve öğütme makinasıyla öğütüyor onu gördüm o verim alıyorrrr cevap yazarsanız sevinirimmm iyi akşamlarrrr

gercekten güzel yavrular,allah hastalıktan ve atmacalardan korusun.bol yavrulu sezon gecirmeni dilerim .
lüleburgaz'dan Ö PAPATYA

kuşlarınız ve yavrularınız çok güzel ve sağlıklı gözüküyorlar MAŞALLAH SAĞLIKLI GÜNLERDE BESLEYİN.......... :tamam:

tuncay3577' Alıntı:
merhaba hüseyin bey kuşlarınız çok sağlıklı ve güzeller bol yavrular almanızı dilerim bendee yavru ve bakıcı sorunu yaşıyorum zamanım kısıtlı fazla ilgilenemiyorum ondan yavruları öldürüyoruz karışık yemi mikserden geçirip öğütüyorum demişsiniz evde bulunan mikserimi bahsediyorsunuz acaba merak ediyorum kurumu yoksaa haşlanmışmı olarak öğütüyorsunuz miksere zarar vermiyormu acaba bi arkadaşım elektirikli kahve öğütme makinasıyla öğütüyor onu gördüm o verim alıyorrrr cevap yazarsanız sevinirimmm iyi akşamlarrrr

Tuncay Bey,
Sizin de bango beslediğinizi biliyorum. Daha önce ben de kahve öğütme makinesinde öğütüyordum ancak maalesef onu yaktım şimdi evdeki normal mikserde öğütüyorum. Yemleri kuru kuru ve azar azar koyuyorum.
Bildiğiniz gibi bango yavruları yaklaşık 10 günlük olduğu zaman beslenme zorlukları başlıyor. İlk zamanlarda ılık suda erittiğim bebe büsküvisini şırınga ve ucundaki beslenme hortumu ile yavrunun kursağına veriyorum. Bu şekilde bir iki doyurmadan sonra yavru beni tanıyor ve benden yem istemeye başlıyor. Bu safhadan sonra ön tarafı kesilmiş şırıngadan kendisi yemeye başlıyor. Ben besleme biberonu ile yemin kursağa basılmasının sağlıklı olmadığını; Bu yöntemin daha kolay ve yavrunun doğal beslenmesine daha yakın olduğunu düşünüyorum. Fırsat bulduğumda bir video çekip forumda paylaşıma açacağım.
İyi günler...

kuşçu_özcan' Alıntı:
gercekten güzel yavrular,allah hastalıktan ve atmacalardan korusun.bol yavrulu sezon gecirmeni dilerim .
lüleburgaz'dan Ö PAPATYA

Özcan bey,
Teşekkür eder; Cümlemize hastalıksız, kazasız belasız, bol yavrulu sezonlar dilerim.

bursa oynar' Alıntı:
kuşlarınız ve yavrularınız çok güzel ve sağlıklı gözüküyorlar MAŞALLAH SAĞLIKLI GÜNLERDE BESLEYİN.......... :tamam:

Sizler de sağlıklı günlerde besleyin teşekkürler.

ilgin için çok sağ ol hüseyin abicimmm video yu paylaşırsan çok sevinirimmmm iyi akşamlar bol sağlıklı yavrularrrr

slm ben sakaryada besliyorm emekliyim şu andaelimde kara baska ve mardinler ve.kelebekler bulunmaktadır ama ben eski bangoclardanım.25 sene ara verdim.şimdi bulamıyorumbeno arıyorum isteyenle kşlarımdan değişebiliriz yada parasıyla alabilirim bu konuda yardımcı olursanız memnun olurum. tel.05352786136

hener' Alıntı:
tuncay3577' Alıntı:

Tuncay Bey,
Sizin de bango beslediğinizi biliyorum. Daha önce ben de kahve öğütme makinesinde öğütüyordum ancak maalesef onu yaktım şimdi evdeki normal mikserde öğütüyorum. Yemleri kuru kuru ve azar azar koyuyorum.
Bildiğiniz gibi bango yavruları yaklaşık 10 günlük olduğu zaman beslenme zorlukları başlıyor. İlk zamanlarda ılık suda erittiğim bebe büsküvisini şırınga ve ucundaki beslenme hortumu ile yavrunun kursağına veriyorum. Bu şekilde bir iki doyurmadan sonra yavru beni tanıyor ve benden yem istemeye başlıyor. Bu safhadan sonra ön tarafı kesilmiş şırıngadan kendisi yemeye başlıyor. Ben besleme biberonu ile yemin kursağa basılmasının sağlıklı olmadığını; Bu yöntemin daha kolay ve yavrunun doğal beslenmesine daha yakın olduğunu düşünüyorum. Fırsat bulduğumda bir video çekip forumda paylaşıma açacağım.
abicim video çekip foruma koyacam demişsiniz ama ben bulamadım.acaba yardımcı olur musunuz bu konuda.ya da sitede bango yavruların nasıl beslendiğiyle alakalı bir video varsa bana linki buradan atabilirler mi bilenler.teşekkürler simdiden
İyi günler...

brtysl' Alıntı:
hener' Alıntı:
tuncay3577' Alıntı:

Tuncay Bey,
abicim video çekip foruma koyacam demişsiniz ama ben bulamadım.acaba yardımcı olur musunuz bu konuda.ya da sitede bango yavruların nasıl beslendiğiyle alakalı bir video varsa bana linki buradan atabilirler mi bilenler.teşekkürler simdiden
İyi günler...
abicim videoyu paylaştınız mı ben aradım bulamadım

yavrularımı buyuteyım ısteyene gonderebılırım ınsallah sımdılık yumurtaları bakıcılarının arasında bende yenı yavru alıyorum kumesımı kuralı 1 ay oldu

Geri