bu sevdayı öğretecek biri gerek

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kaanben
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 29
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

kaanben

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
kaan girgin
Meslek
öğretmen
İlgi Alanı
Köpekler
herkese selamlar.
lisede en son beslemiştim güvercini. sonra çaldılar en iyi döneğe taş çıkartacak beyazım gitti. hala üzülüyorum. yıllarca yer sıkıntısından besleyemedim. şimdi izmire taşındım ve güvercin besleyebileceğim bi ev tuttum. artık geri dönme zamanı :heyo: artık internet var, bazı şeyleri daha kolay öğreniyorum. yazılanları okuduğumda öğrenmem gereken çok şey olduğunu farkettim. yaş 28 ve uzun yıllar güvercin beslemeyi planlıyorum. tabii zaman neler getirir bilinmez.

bi meslek nasıl ustadan çırağa geçer sonra çırak usta olursa açıkçası bende bu işi bana öğretecek bi üstattan yardım bekliyorum.

S A KAAN KARDEŞİM HOŞ GELDİN ZATEN BU SİTEMİZDE BİLMEN ÖGRENMEN GEREKEN BİLGİLER DOLU DOLU BELKİDE OKUMAYLA BİTİREMEZSİN BİR O KADAR DA AGBİ VE KARDEŞLERİN VAR USTALAR YETİŞTİRİCİLER BİRBİRİN DEN KIYMETLİ ÜYELEREDE SAHİBİZ BİLEMEDİGİN HER NE KONU OLURSA OLSUN BİLGİENDİRECEK ÇOK ARKADAŞLAR YETİŞTİRİCİLER SANA ELLERİNDEN GELEN DESTEGİ VERECEKLERDİR
TEKRAR HOŞ GELDİN DİYOR BASARILAR İYİ SOHBET VE BİLGİ PAYLASIMI DİLİYORUM
SAYGILAR

Hocam hoşgeldin bende öğretmenim.Bende sizin gibi tayinlerden dolayı 6-7 yıl ara vermek zorunda kalmıştım tekrar başladım. Sitelerden,kuşçulardan öğrendiklerimiz tabiki bize çok şeyler katıyor ama öğretmen olarak sizde bilirsinizki en iyi öğrenme şekli yaparak-yaşayarak öğrenmedir. Her yavru çıkartığımızda,her kuş kaçırdığımızda, uçurduğumuzda,aldığımızda yeni yeni şeyler görüyoruz,öğreniyoruz. Böylece tecrübe oluşuyor.Bilmediklerimizi birbirimize sorarak,bildiklerimizi paylaşarak yeni şeyler öğrenebiliriz. Bu site bunu için çok faydalı. Kuşçulukta inşallah istediğiniz gibi olur.

kaanben' Alıntı:
herkese selamlar.
lisede en son beslemiştim güvercini. sonra çaldılar en iyi döneğe taş çıkartacak beyazım gitti. hala üzülüyorum. yıllarca yer sıkıntısından besleyemedim. şimdi izmire taşındım ve güvercin besleyebileceğim bi ev tuttum. artık geri dönme zamanı :heyo: artık internet var, bazı şeyleri daha kolay öğreniyorum. yazılanları okuduğumda öğrenmem gereken çok şey olduğunu farkettim. yaş 28 ve uzun yıllar güvercin beslemeyi planlıyorum. tabii zaman neler getirir bilinmez.

bi meslek nasıl ustadan çırağa geçer sonra çırak usta olursa açıkçası bende bu işi bana öğretecek bi üstattan yardım bekliyorum.

aleykümselam...

kaanbey hazır tekrar yeni başlamışsınız...gelin oyunkuşuna başlayın:)
bizde sizinle bildiklerimizi paylaşalım....
oyunkuşu besledinizmi bilmiyorum..ama tavsiyr ederim.....
ama uyarmadı demeyin...biraz fazla bağımlılık yapar
.
.
..............saygılarımla.....

gençosman^^' Alıntı:
kaanben' Alıntı:
herkese selamlar.

aleykümselam...

kaanbey hazır tekrar yeni başlamışsınız...gelin oyunkuşuna başlayın:)
bizde sizinle bildiklerimizi paylaşalım....
oyunkuşu besledinizmi bilmiyorum..ama tavsiyr ederim.....
ama uyarmadı demeyin...biraz fazla bağımlılık yapar
.
.
..............saygılarımla.....

OYUN KUŞU ZORU SEVENLER İÇİN, EN ZOR EN ÇOK TER DÖKTÜREN BİR HATA İLE BAŞA DÖNDÜREN BİR IRK.. YANİ ZOR,AMA BİRDE KUŞUN OYNADIMI TMM DIR DÜNYAYI SANA BAĞIŞLASALAR BU KADAR SEVİNMESSİN:) KISACASI OYUN KUŞU ZOR AMA KEYİFLİ..

oyun kuşu bir sevdadır tutkudur.
karşılıksız bir aşktır. bazen yüzüne güler dünyalar senin olur bazen yüzüne bakmaz hayatın kararır.
dediğim gibi bu karşılıksız bir sevdadır.

Aklını karıştırmayın Kaan beyin.
Dönek beslemiş Dolapçı beslemiş birisi Taklacı beslemez. :)

cevap veren herkese çok teşekkür ederim.

önceleri çeşitli kuşlar besledim. ilk kuşum şekerdi. lisede ilk aldığım zamanı hatırlıyorum. oldum olası postaları çok sevmişimdir. sonrada dönek gelir. ilk kuşlarımda bunlar olcak galiba. bi çift yavru posta ve güzel dönek. dönekler için biraz paraya kıyıp ileride üretebileceğim güzel dönekler alacam. internetten araştırmalarım devam ediyor.

Hüseyin BAŞOĞLAN' Alıntı:

.
hüseyinbey isterseniz sizde bi deneyin..
..ama uyarmadı demeyin!!!........biraz fazla bağımlılık yapar..:)
.
.
kaan bey ve sizin ilk oyun kuşlarınız benden...size hediye ..
.
...saygılar...

zvkler ve renkler tanrtısılmaz :) herzaman taklacı beslemek istemişimdir..ama yerim müsait olmadıgı için saya dönek dolapcı besliyorum...ama hiçbi zaman taklacıdan aldıgım hazı bana yasatamadılar maalesef :( kısmetse bu yaza mardine kesin dönüş yapıcam :)

Dogukan cetin' Alıntı:
zvkler ve renkler tanrtısılmaz :) herzaman taklacı beslemek istemişimdir..ama yerim müsait olmadıgı için saya dönek dolapcı besliyorum...ama hiçbi zaman taklacıdan aldıgım hazı bana yasatamadılar maalesef :( kısmetse bu yaza mardine kesin dönüş yapıcam :)
.
doğukan kardeş istersen mardine geçerken..ankaraya bi uğra:)

gençosman^^' Alıntı:
Hüseyin BAŞOĞLAN' Alıntı:

.
hüseyinbey isterseniz sizde bi deneyin..
..ama uyarmadı demeyin!!!........biraz fazla bağımlılık yapar..:)
.
.
kaan bey ve sizin ilk oyun kuşlarınız benden...size hediye ..
.
...saygılar...

Teşekkürler Osman bey sağolun. Latife bir yana bende her ırktan beslemek isterim fakat bizim bölgemiz oyun kuşu için müsait değil, dar çukur alanda etrafı yüksek çam ormanı, şahit,atmaca gibi yırtıcılar çok fazla, tabiri caizse havada paketlerler taklacıyı.

valla bazen damızlık taklacı beslesem nasıl olur diye bazen düşünmüyor değilim. hüseyin ayrıca teşekkürler ederim.

kaanben' Alıntı:
valla bazen damızlık taklacı beslesem nasıl olur diye bazen düşünmüyor değilim. hüseyin ayrıca teşekkürler ederim.

teklifim hala geçerli...başlayın kuşunuz benden...isterseniz geçici bi süredeneyin:)

Bende Gencosman beye katiliyorum, bende kücükken beslemistim fakat kustan pek anlamiyordum, asagi yukari 1 sene önce tekrar beslemeye basladigim taklaci irki gercekten bagimlilik yapan bir tutku. Size bunu söyle anlatmaya calisayim: Benim bir disi kusum var (Avatarimdaki kus) kus ucup oyun yapip yere indikten sonra yakalayip öpüp koklamadan yapamiyorum, kusu severken incitmemek icin kendime zor hakim oluyorum :-) Bu ne bicim bir sevgi yaaaa??? Kusun belki 100 belki 200 Euro degerinde olabilir fakat bana 10.000 euro verseler bile kimse onu benden alamaz. Sayin hocam, bu sevgi kelimelerle anlatilacak gibi degil, bu söylemek istediklerimi ancak yasayan bilir. Saygilarimla Kenan.

Yukarda bahsettigim benim icin paha bicilmez Kusum CILEK (Avatrimdaki kus)

Ekli dosyalar

• IMG_6899.webp
    IMG_6899.webp
    615.7 KB · Görüntüleme: 921
....diger kuslarim ve kümesim

Ekli dosyalar

• Beyaz disi.webp
    Beyaz disi.webp
    706.2 KB · Görüntüleme: 922
  • Duman_1.webp
    Duman_1.webp
    572.3 KB · Görüntüleme: 895
  • Cakmakli Erkek.webp
    Cakmakli Erkek.webp
    632.3 KB · Görüntüleme: 871
Diger kuslarim ve Kümesim

Ekli dosyalar

• Cilegin Yavrulari_1.webp
    Cilegin Yavrulari_1.webp
    626.5 KB · Görüntüleme: 933
  • Beyaz yavru.webp
    Beyaz yavru.webp
    699.2 KB · Görüntüleme: 956
  • sirin.webp
    sirin.webp
    660.3 KB · Görüntüleme: 952
Diger Kuslarim ve Kümesim (devami)

Ekli dosyalar

• Yavru.webp
    Yavru.webp
    642.6 KB · Görüntüleme: 973
  • IMG_7386.webp
    IMG_7386.webp
    796.4 KB · Görüntüleme: 934
  • Kümesim_1.webp
    Kümesim_1.webp
    713.8 KB · Görüntüleme: 870
allah nazardan saklasın güzel kuşların varmış. hepsinin keyfi başka tabii

Evet Kaan bey sizinde dediginiz gibi hepsinin keyfi baska, fakat bu benim Cilek diye adlandirdigim kus okadar cana yakinki beni gördügünde adeta bana kosuyor, yemi avucumdan hic korkmadan yiyor, kümesi terk etmek istedigim zaman sanki gitme dercesine arkamdan bana bakiyor. Bu kus bana Güvercinlerin aklli olduklari bir yana cok duygusal olduklarini ögretti. Allah sizinde gönlünüze göre verir insaallah. Saygilarimla Kenan

ben bu konuya yazmayacaktım ama kümesin resimlerini görünce (eğer sizinse ) yazmak istedim yıllardır kuş besleyen kendini usta bilen çok kişi biliyorum kuşu sadece egosu için besleyen çok kişi gördüm. ben sana şunu derim kardeşim böyle kuş kümesi olan ve böyle sağlıklı kuşları olan kuşun iyisini bilir mi bilmem ama kuş sevdası kanına kadar işlemiştir. yani sen bu sevdayı ögrenecek değil öğretecek kalitedesin he iyi kuşu bilmiyorsan ona konu aç derim. kuş beslemek bir sevda değildir yaşamın bir kısmıdır beslemezsen eksik hissediyorsan kuşçudursun yerin yok zamanın yok hayatından kısıp kendine vericen zamanı onlara veriyorsan onlara aşıktırsın aşkkın karşılığıda parayla ölcülmez kimisi sever kırık kimi sever takla ama onlara nasıl bir yer ve ne verdiğindir hayatından. yoksa herkes kuş besler. biraz farklı boyuta kaydı kusuruma bakman..

Kenan.P' Alıntı:
Evet Kaan bey sizinde dediginiz gibi hepsinin keyfi baska, fakat bu benim Cilek diye adlandirdigim kus okadar cana yakinki beni gördügünde adeta bana kosuyor, yemi avucumdan hic korkmadan yiyor, kümesi terk etmek istedigim zaman sanki gitme dercesine arkamdan bana bakiyor. Bu kus bana Güvercinlerin aklli olduklari bir yana cok duygusal olduklarini ögretti. Allah sizinde gönlünüze göre verir insaallah. Saygilarimla Kenan
kenan abi sana birşey sormak istiyorum yazdıklarınla ilgili.anladığım kadarıyla güvercinlerin sana aşırı derecede alışkınlar.ben yemlesem bile senin anlattıgın kadar alıştıramadım.çok yakınlaşıyorlar ama elimden korkuyorlar.bizimle yönteminizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Merhaba kardesim, kuslarin elimden yemesi bence bu hayvanlara karsi sevgiden ileri geliyor, kuslar senin onlari cok sevdigini hissediyorlar. Ama yinede sana birkac dikkat etmen gereken seyleri yazmaya calisayim: 1. Kesinlikle onlarin yaninda disarda veya kümeste ani hareketler yapip onlari ürkütme, ucurmak icin olsa bile (kendini onlarin yerinde düsün, seni ürküten birine yaklasirmisin?) 2. Kümese yanlarina geldiginde onlarla tatli ve sakin sesle konus ( napiyorlarmis benim güzellerim falan gibi) onlar seni anlamasa bile ses tonundan onlari sevdigini ve senden bir zarar gelmeyecegini hissederler. Kuslari gereksiz yere eline alma, eger alman gerekirse yakalarken cok yavas yaklas ve elini sakin ve yavasca yaklastir aniden üzerine kapanma. 3. Yem saatleri mümkünse hep ayni zamanda olsun, yemi hep ayni sesi cikararak ver (mesela yemi kapali bir plastik bardak icine koyup sallamak gibi). Alistirmaya ilk baslamadan önce onlari ac birak ve fazla yem verme cünki fazla yemin faydasi degil zarari olur (ölcu= bir kus bir yemek kasigi) Selamlar Kenan

Kenan.P' Alıntı:
Yukarda bahsettigim benim icin paha bicilmez Kusum CILEK (Avatrimdaki kus)

bu miski gerçekten cok güzelmiş.

Kenan.P' Alıntı:
Merhaba kardesim, kuslarin elimden yemesi bence bu hayvanlara karsi sevgiden ileri geliyor, kuslar senin onlari cok sevdigini hissediyorlar. Ama yinede sana birkac dikkat etmen gereken seyleri yazmaya calisayim: 1. Kesinlikle onlarin yaninda disarda veya kümeste ani hareketler yapip onlari ürkütme, ucurmak icin olsa bile (kendini onlarin yerinde düsün, seni ürküten birine yaklasirmisin?) 2. Kümese yanlarina geldiginde onlarla tatli ve sakin sesle konus ( napiyorlarmis benim güzellerim falan gibi) onlar seni anlamasa bile ses tonundan onlari sevdigini ve senden bir zarar gelmeyecegini hissederler. Kuslari gereksiz yere eline alma, eger alman gerekirse yakalarken cok yavas yaklas ve elini sakin ve yavasca yaklastir aniden üzerine kapanma. 3. Yem saatleri mümkünse hep ayni zamanda olsun, yemi hep ayni sesi cikararak ver (mesela yemi kapali bir plastik bardak icine koyup sallamak gibi). Alistirmaya ilk baslamadan önce onlari ac birak ve fazla yem verme cünki fazla yemin faydasi degil zarari olur (ölcu= bir kus bir yemek kasigi) Selamlar Kenan
kenan abi teşekkür ediyorum bilgiler için

Arkadaslar Klavyem Almanca oldugu icin böyle yazmak zorunda kaliyorum kusura bakmayin. Cilek dedigim miski kus kesinlikle baska catiya konmuyor, hatta benim kendi evimin catisina bile, yerden kalkip yere iniyor masallah, herhalde damarindan olsa gerek. Bu yüzden ona karsi sevgim diger kuslarima nazaran daha fazla. Gösterdiginiz ilgi icin hepinize tesekkür edrim. Saygilar Kenan

bu hafta sonu bi organizasyon varmış bornovada. özellikle kelebek ve saya üzerine güzel bi etkinlik olacak gibi. hafta sonunu bekliyorum belki ilk kuşlarımıda alma şansım olur

Geri