Bu Terasta Siz Olsanız Hangi Tür Beslersiniz?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan uetekin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 21
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

uetekin

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ümit engin tekin
Meslek
öğretim görevlisi
İlgi Alanı
Kediler
Merhaba Arkadaşlar siz olsaydınız bu terasta hangi tür beslerdiniz. fotoğrafın sağ tarafı acık alan fazla ev yok etrafımda en yakın kuş besleyen 500 metre yakınımda dönek besliyor bu kriterlere göre siz olsanız ne beslerdiniz?

Ekli dosyalar

• Teras katı 2.webp
    Teras katı 2.webp
    823.3 KB · Görüntüleme: 1,757
osman0606' Alıntı:
Oyun kuşu beslerdim

Güvercin besleme konusunda yeniyim oyun kuşu olarak taklacı biliyorum diğerleri nelerdir? Bilginiz varsa yardımcı olursanız sevinirim.

Evet taklacı dediğiniz oyun kuşudur
Diğer türler olarak kelebek saya bango filo diye türler ayrılmakdatır. Benim şahsi görüşüm taklacı beslemenizdir.

osman0606' Alıntı:
Evet taklacı dediğiniz oyun kuşudur
Diğer türler olarak kelebek saya bango filo diye türler ayrılmakdatır. Benim şahsi görüşüm taklacı beslemenizdir.

Vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkürler...

Böyle bir mekanda kesinlikle taklacı çok güzel olur.

Ben olsam taklacı beslerdim abi ama diğer insanlarında beslediği ırklara saygı göstermeliyiz yani sen hangi türe gönlünü vermişsen onu besle ümit abi (:

bu mekena taklacı,kelebek,dönek,dolapçıiyi gider derim
:tamam: :tamam: :tamam: :tamam: :tamam: :tamam: :tamam:

tetragon33' Alıntı:
Ben olsam taklacı beslerdim abi ama diğer insanlarında beslediği ırklara saygı göstermeliyiz yani sen hangi türe gönlünü vermişsen onu besle ümit abi (:

Tolunay kardeşim bu gönül verme işinde yeni olduğum için hangi türü besleyeceğim konusunda bir fikrim yok, internette taklacıdan dönege sabuniden baskaya kadar uçuşlarını izledim ama canlı olarak şahit olmadım. Bakalım taklacı çakmaklı var elimde onunla başlayacağım uçurmalara

Vermiş olduğun bilgiler için sağolasın.

ben olsam bu terasa 2 kümes yaparım çok müsait çünki, birisine dönek ve bango koyarım (yüksek uçan kuşlar) diğerine de taklacı koyarım, sabah erken saatte dönek ve bangoları buluta çıkarır yükseklik zevkimi alır, onları indirip yemledikten sonra, taklacıları çıkarır çatırtının zevkine varırım :))

FeLix_' Alıntı:
ben olsam bu terasa 2 kümes yaparım çok müsait çünki, birisine dönek ve bango koyarım (yüksek uçan kuşlar) diğerine de taklacı koyarım, sabah erken saatte dönek ve bangoları buluta çıkarır yükseklik zevkimi alır, onları indirip yemledikten sonra, taklacıları çıkarır çatırtının zevkine varırım :))

Sendeki zevkte kimsede yoktur. Ben önce bir türü yetiştirmeyi öğreneyim de sonra söylediğin gibi 2. kümesi devreye sokarım. Tavsiyelerin için teşekkürler.

ümit, nasıl başlarsan öyle gider :)

abi taklacı oyunkuşu bakmassan vallahi yazık olur kümese çatıya :))
aman ha taklacılarda bide süskuşları var şebap tepeli falan onlardan uzak dur
oyun izleyemessin

Teras ta uçum kuşu ( performans türleri ) beslenir , keyif sizin gönlünüz hangi türe akıyorsa onu seçin .. Benim için sde teras yada bodrum farketmez oyunkuşu taklacı bakardım .. selamlarŞEREF

tavsiyelerini esirgemeyen tüm arkadaşlara teşekkürler. Yorumlarınızdan oyun kuşu beslemeye karar verdim.
şu an kümesimde 3 tane çakmaklı var buraya en kısa zamanda resimlerini koyacağım dişi mi erkek mi konusunda bana yardımcı olursanız sevinirim. Tekrardan herkese teşekkürler.

uetekin' Alıntı:
tavsiyelerini esirgemeyen tüm arkadaşlara teşekkürler. Yorumlarınızdan oyun kuşu beslemeye karar verdim.
şu an kümesimde 3 tane çakmaklı var buraya en kısa zamanda resimlerini koyacağım dişi mi erkek mi konusunda bana yardımcı olursanız sevinirim. Tekrardan herkese teşekkürler.

Ederiz hocam tabi, fakat zaten 3 kuş var ise sen onları gözlemlerken farkedeceksin dişi yada erkeği. Zamanla buradaki arkadaşlar ile beraber sende çok çabuk öğreneceksin güzel forumumuz sayesinde.

Ben olsam dolapçı besslerdim tabiki zevkler ve renkler tartışılmaz ama performans olarak sizi tamin edebilecek her an süprizlerle dolu bir ırk.Ne kaddar bahsetsemde anlatılmaz yaşanır diyorlar ya bence dolapçı ırkı için geçerli bir söz.

umit81' Alıntı:
Ben olsam dolapçı besslerdim tabiki zevkler ve renkler tartışılmaz ama performans olarak sizi tamin edebilecek her an süprizlerle dolu bir ırk.Ne kaddar bahsetsemde anlatılmaz yaşanır diyorlar ya bence dolapçı ırkı için geçerli bir söz.

adaş tavsiyen üzerine dolapçı türünü araştıracağım. kümesimde şu an yer var bir çift damızlık dolapçı bulabilirsem olabilir sağolasın.

Irk seçimi tamamen kişisel zevk meselesi, tabi bu bağlamda hangi ırkın ne özellikler sergilediğini ve uçuş karakterlerini bilmek gerekli. Kişi hangi ırk güvercinin uçuş karakterinden zevk alıyorsa o ırka otomatikmen yönleniyor diye düşünüyorum.

Sizin mekanda hangi ırk konusuna gelince, (kişisel fikrim) hiç tartışmam TAKLACI derim , fakat iyi oyun kuşu olması şartı ile. Uçurur çayımı demler zevkime bakardım, başkada kimsenin sözüne bakmazdım.

Saygılar

Eğer dolapçı düşünürsen sağlam safkan dolapçı olsun.Kırmalar seni hüsrana uğratırlar.Ama istanbulda çok güzel dolapçıları olanlar var siteden takip ettiğim kadarı ile.İmkanın varsa denizli ve ısparta gidip yerinde uçurtup alman daha güzel olur.

burada her cin kuş beslenir ...oyun kuşları takalcı ve takalcı ırkaları şebap,sübuni ,gök,miski takalcı mardin,mardin vb. kuşlar

Geri