Bu Yavrumun Gelişimi Sizce Normal Mi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sipikopat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 24
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Sipikopat

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Halil Öner
Meslek
Öğrenci Muhasebeci Adayı :)
İlgi Alanı
Kediler
Selam arkadaşlar yavrumun tüyleri fazla cıkmadı yani cıplak sırt kısmı sizce normalmidir bilgilerinize ihtiyacım var

Teşekkürler şimdiden...

6178.jpg

7.jpg

15.jpg

Selamlar Halil bey,

Bu durum normal değil, bu konuda bir yorum yapamayacağım ilk defa böyle bir yavru gördüm. Sanki tuylerini yolmuşlar gibi birazda bakımsız bir hali var. Bakalım site üyeleri bu konu hakkında ne gibi yorumlar yapacaklar, bende sizin kadar merakla bekleyip, okuyacağım.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

Bakımı gayet iyi tek yavru zaten hem annesı hem babası beslıyor ama tüyleri neden böyle oldu tam anlıyamadım yavas yavas uzuyorlar gibi.

Merhabalar Halil bey sanki yavrunun tüyleri yenmis gibi kümesinizde baska kuslar varmi ?? kümesinizi gözlemenizi tavsiye ederim benim görüsüm yavrunun tüylerini baska kuslar yolmus

Merhaba
Bana yeni tüğlenmeye başlamış iken diğer güvercinler tarafından eşlenmiş gibi bir intiba uyandırdı...Tabi bunu en sağlıklı siz gözlemleyebilirsiniz,bizlerin ki sadece yorum.
Damızlık veya performans açısından ebeveynleri seviyesine gelebilmesi bana göre çok zor,ama bir nebzede olsa daha hızlı gelişmesini istiyorsanız temin edebilirseniz bira mayası hapı ve kavrulmamış tuzsuz fıstık ile günde birer tane olmak üzere takviye yapmanızı öneririm.

Sağlıklı görünüyor ama tüyler sanki ufakken yolunmuş gibi.tüy gelişimi çok zayıf olur ve performansı düşük olur bence

Bence biraz geç olsada tüyleri diğer kuşlar gibi normalleşir..

Arkadaşlar tartaklanma gib bir olay söz konusu değil çünkü bütün kuslarımın yavruları var otekı yavrularımın tüy gelişimi normal bunda var bi anormallik inşallah düzelir ümidindeyim inşallah sağlıklı büyürde buraya büyümüş halinide koyarım. Kuşum daha 2 haftalık felan.

Bazı anne-baba kuşlar yavrularının sarı tüylerini yermiş.. Acaba bununda ebeveynleri sarı tüylerini yemiş o yüzden tüylenmesinde sorun olmuş olabilir mi? İlerde mutlaka düzelecektir ama... İsterseniz birkaç gün yavru hapı verin...

.......SİNAN ÖZTEKİN.......

Yavru hapının etkisi ney ne işe yarıyor yaani bide ismi ney nasıl veriliyor iyice bilgilendırırsenız sevinirim sinan kardeşim

Sipikopat' Alıntı:
Yavru hapının etkisi ney ne işe yarıyor yaani bide ismi ney nasıl veriliyor iyice bilgilendırırsenız sevinirim sinan kardeşim

yavru hapı yavru kuşların gelişimini hızlandırır, daha canlı olmasını sağlar... Piyasada birkaç marka var mesela: baby tabs bird... 1 hafta gün aşırı kullanmanızı tavsiye ederim...
--- message by moderator ---
Uyarı!
İlaçları sahtekarlıklara önlem olarak eczanelerden veya resmi veteriner ilacı satan yerlerden temin ediniz (orijinal olduğundan, üzerinde etken maddelerinin belirtildiğinden ve doğrudan resmi üretici firmadan tedarik edildiğinden, emin olmadığınız ürünleri kullanmayınız!). Bunları ihlal eden mesajları gördüğünüz yerde rapor edip gereğinin yapılmasını talep edebilirsiniz!

Bu duruma benzer bir durum yıllar önce yaşadım tamamen aynı olay değil . Tüyünü tamamlamış bir yavrum ekelik tüyüne girerken yeni tüy filizleri kurudu , köreldi , aynı bu kuş gibi çok az bir yerinde sağlıklı tüyü vardı boyun sırt karın vesayir yerlerinde oluşan filizler kör oluyor kuruyor du .
Uyarı!
Hayvanlarınız hastayken de yanlarında olmayacaksanız, en başından hayvan sahiplenmeyiniz! Bunun gibi yorumlar teşvike gireceğinden, hayvan haklarını ihlal edebilmektedir. Gereği yapılmıştır, tekrarlanmasın! Bu gibi uygunsuz mesajları gördüğünüz yerde rapor edip gereğinin yapılmasını talep edebilirsiniz!

Öneri olarak sunulan tüm fikirleri değerlendirmek , dikkatlice incelemek gerekir diye düşünüyorum ..
..Yavru hapları dahil ... Bu durum genetik bir sıkıntı olabilir bir ihtimal .. Böyle ise çaresi zor bulunur .
Başka bir ihtimalde bakteri ve mikroplar tüy filizlerine zarar veiyor olabilir ,...
Aklıma birde uyuz geliyor !! , uyuz bulaşıcıdır size dahi bulaşabilir, uyuzu anlamanın yolu mikroskopla bakmaktır , belirtileri , aşırı kaşınma hali huzursuzluk , kaşıma sonucu oluşan kanamalar vs ..
Uyuzun çaresi var, birçok uyuz losyonu ,uyuz şampuanı var , bir süre kullanılınca geçer , şayet uyuz ise kumesin tamamının bu pislikten kurtulması için iyibir ilaçlama ve dezenfekte şarttır ..
Çamaşır suyu ile kümes yıkanmalı , , larvaları dahi ölsün diye belirli aralıklarla tekrarlanmalı bu işllem ... Pürmüzle ortamları yakılmalı köşe buçak , bu arada sizde şahsi temizliğinize dikkat edin bunları yazarken ..
Vallahi beni hadi kaşıntı tuttu .. Kolaygelsin başarılar dilerim .. selamlar.ŞEREF

Bence merak edilcek bi durum değil.Çünkü benimde şuanda 4 aylık olan yavrularımdan birtanesi sizinkinin tamtersi yani üst kısımlarında tüy var aşağılarında yoktu çok şaşırmıştım ilkdefa böyle birşey görmüştüm.Ama daha sonra yavaş yavaş diğer tüylerde yerine geldi.Şimdi uçuyor bile ama normal yavrular gibi tüyleri tam gür değil.Gittikçe dahada iyi oluyor.Merak etmeyin 1 ay sonra çıplak yeri kalmayacaktır.İyi günler...

merhaba usta.yavru susuz kalmis olabilirmi acaba tüyleri yeni gelistigi icin böyle kuslarin vitamine ve suya ihtiyaclari var.istersen agzina su enjekte et enjektör ile anasi babasi ii su veremiyorsa bi gözlemle onuda istersen..saygilar.

Anne babası her yemlediğim zaman hemen koşup yavrusunu beslıyorlar ama bi ara komple yıkıyacam kumesımı hatta ilk ilaçlıyacam ertesı gun komple yıkıyacam ama suan yavrular var ufak onların biraz buyumesını bekliyecem bugun cıplak kısmını zeytınyağladım iyice bakalım belki bir faydası olur.

Şerafettin abi hem genetik olabilir demiş hem de uyuz olabilir demiş.Bence genetik bir bozukluk olma ihtimali daha yüksek.Zira uyuz kendisinin de dediği gibi çok bulaşıcı , uyuz olsa diğerlerine de bulaşmalıydı.İnşallah kuş düzelir.Belki sarı tüylerini atıp normal tüyleri çıkarırken tüye girmiştir.Bende de bir yavru var gırtlak ve boğaz bölümü çıplak , tüye girdiği için.inşallah büyür bu yavru.İyi bir kuş olacak gibi.Çift tepe :)

Şeref Bey,
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Ancak ben, bir cümlenizde takıldım. Size özel den de yazabilirdim ancak yazınızı okuyan ve hiçbir tepki vermeyen diğer arkadaşların da okumasını ve bu yanlışlığı yapmamasını sağlamak için buradan yazıyorum.
Kuşun acı çekmesini önlemek için bile olsa kesinlikle çok büyük bir hata yapmışsınız. O esnada duyulan acıyı tasavvur edebilir misiniz acaba? Kuşun yaşamasının çok büyük ızdırap verdiği durumlar olabilir. Bu gibi durumlarda kanatlı uzmanı bir veterinere başvurunuz. Bilimsel ve tıbbi dayanağı ıspatlanabilirse, veterineriniz size daha uygar bir yöntem olan uyutma ile hayvanın acı çekmesini önlemeyi belki önerebilir!
Hüseyin Ener

Bence kUs tüye girememiş.

kuşarın tüy dökme dönemlerine rastlanmış olabilir tuyleri ondan dokuluyordur bide kumesinizi temiz leyin ondanda kaynaklanabilir...

İlqinç bende dövülmüş havasındayım... MineraL Witamin takviyeleri felan yapın isterseniz.

öncelikle tum guvecın sevenlere saygılar ve selamlar. bu yavrudakı sankı bendekı sorunlardan bir tanesı gibi geldı bence yavrunun kene taramasını yap kene geliştirmez ve yuva cok sıcak ıse budan olabılır.bu yavru ayını doldurmuş ama gelişmemiş saygılarımla sen elle yemlemeye bak bakıcı tam yemlemıyor ola bilir

selam

bu kuşunuzun başka kuşlar tarafından eşelendiğini sanmıyorum çünkü benimde başıma geldi genelde anne ve babanın düzgün bakmamasından kaynaklanıyor çelimsiz kalıyor. Ben bu sorunu söyle çözdüm polvit denen bir çocuk vitamin şurubu var 4 gün verdim günde 4 damla verdim ve yavrular düzeldi ben gelişmeyen tüm yavrularıma o şurubu veriyorum faydasını çok gördüm isterseniz sizde deneyin 5 tl filan olması lazım. saygılarımla fehmi ateş

selamın aleyküm

halil kardeşim buna benzer bi olay bi arkadaşımın başından geçmişti gözlemle neticesinde yavrunun ebeveynleri tarafından tüyleri yenildigene rastlamıştı senin kuşlarında aynı şekilde yavrunun tüylerini yeme ihtimali olabilecegini düşünüyorum
daha önceden bu yavrunun ana ve babasından yavru aldınmı yada ana ve babadan diger kuşlarınla yavru aldınmı.
dövülme ihtimali oldugunuda düşnmüyorum çünkü dövülen yavruda gözle görülür bi tarp ve yara izleri görülür bu yavruda bu tarz bi durumda görünmüyor

saygılar
murat

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri