Bu duruma benzer bir durum yıllar önce yaşadım tamamen aynı olay değil . Tüyünü tamamlamış bir yavrum ekelik tüyüne girerken yeni tüy filizleri kurudu , köreldi , aynı bu kuş gibi çok az bir yerinde sağlıklı tüyü vardı boyun sırt karın vesayir yerlerinde oluşan filizler kör oluyor kuruyor du .
--- message by moderator ---
Uyarı! Hayvanlarınız hastayken de yanlarında olmayacaksanız, en başından hayvan sahiplenmeyiniz! Bunun gibi yorumlar teşvike gireceğinden, hayvan haklarını ihlal edebilmektedir. Gereği yapılmıştır, tekrarlanmasın! Bu gibi uygunsuz mesajları gördüğünüz yerde rapor edip gereğinin yapılmasını talep edebilirsiniz!
--- message by moderator ---
Öneri olarak sunulan tüm fikirleri değerlendirmek , dikkatlice incelemek gerekir diye düşünüyorum ..
..Yavru hapları dahil ... Bu durum genetik bir sıkıntı olabilir bir ihtimal .. Böyle ise çaresi zor bulunur .
Başka bir ihtimalde bakteri ve mikroplar tüy filizlerine zarar veiyor olabilir ,...
Aklıma birde uyuz geliyor !! , uyuz bulaşıcıdır size dahi bulaşabilir, uyuzu anlamanın yolu mikroskopla bakmaktır , belirtileri , aşırı kaşınma hali huzursuzluk , kaşıma sonucu oluşan kanamalar vs ..
Uyuzun çaresi var, birçok uyuz losyonu ,uyuz şampuanı var , bir süre kullanılınca geçer , şayet uyuz ise kumesin tamamının bu pislikten kurtulması için iyibir ilaçlama ve dezenfekte şarttır ..
Çamaşır suyu ile kümes yıkanmalı , , larvaları dahi ölsün diye belirli aralıklarla tekrarlanmalı bu işllem ... Pürmüzle ortamları yakılmalı köşe buçak , bu arada sizde şahsi temizliğinize dikkat edin bunları yazarken ..
Vallahi beni hadi kaşıntı tuttu .. Kolaygelsin başarılar dilerim .. selamlar.ŞEREF