BU YAZIN BELASI ÇİÇEK NASIL 1 YOL İZLEMELİ????

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hidalgoo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 23
  • Görüntüleme Görüntüleme 8K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

hidalgoo

Üye
www.kuscular.org
Ad Soyad
Hürkan TEKİN
Meslek
Öğretmen
İlgi Alanı
Kediler
Çiçek hastalığına sebep olan en büyük etken sivrisinekler ve bu tür parazitlerdir. Hastalık bu tür parazitlerin vücudunda bulunmaktadır. Sivrisinekler güvercinleri ısırdıklarında mikroplar kuşlara geçebilmektedir. Böylece güvercinlere geçen virüs birkaç gün içerisinde kendini gösterebilir.Bu yaz başladı başlayalı yavruların 10 tanesinden 8 tanesinde bu çiçek çıkıyor.Hastalığı ilerleyenler ne yazık ki ölüyor o kadar emek ver 1 den gidince üzülmemek elde değil.Sinsi 1 hastalık anlayamıyorsun,1 hafta olmadı 2 tane tüy atacak dediğim yavru öldü ,fark edememin sebebi kuşları ele almamam arada sarılıklar göze çarpacak şekilde büyüdüğünde o zaman hastalığın farkına varıyorum .

Benim tuyguladığım tedavi şekli ise fazla büyükse az kazıdıktan sonra yarayı batikonla temizleerim.Sonrada yara kurutucu merhem sürerim.2 hafta sabah akşam CİPROFLOKSASİN kullanırım.Baya kuş iyileştirdim ama bu seferki 1-2 tane değil 7 tane yavruda var.Elimden geldiğince ilgileniyorum ....

Geçenlerde internette gezinirken gözüme çarptı.Bunu deneyecem :

Sivrisinek tuzağı

Malzemeler:

200 ml su

50 gr şeker veya bir miktar bal

1 paket maya (ekmek mayası)

1 adet 2 litrelik plastik bir cola şişesi

Yapılışı:
Plastik şişeyi aşağıdaki şekildeki(soldaki resim) gibi kesin. Sıcak su ile şekeri veya balı karıştırın. Soğumasını bekleyin. Soğuduğu zaman şişenin alt yarısına dökün. Mayayı ekleyin. Karıştırmaya gerek yoktur. Karbondioksit oluşturun. Şişenin diğer yarısı, baş aşağı, huni şeklinde yerleştirin. Siyah bir bant ile şişenin kesik yerlerini

Bunu engellemek için kümeslerinize sineklik yaptırabilirsiniz. Ya da sinek kağıdı kullanabilirsiniz.

Ekli dosyalar

Teşekkürler ilk fırsatta deneyeceğim. :tamam:

Zaman zaman hastalık olurda çik çik yavruda olunca kurtulma ihtimali olmuyor hayvan ölüyor.Hayvana iaç versen ayrı 1 dert.Vermesen zaten ayrı bir dert...Neyse düzelen düzeliyor ama uzun zaman alıyor o konuda sabırlıyım 2 ay 2 tane sallabaş kuşu elimle besledim hayvanlar iyileşti ama bu çiçek öyle böyle değil baya daralttı beni yaaw her yavruda da çıkmaz ki ....
Arkadaşlar sizden ricam varsa uygulayıp kesin çözüm aldığınız tedavi yöntemlerini ve önerilerinizi yazarsanız sevinirim...
Herkese kazasız belasız beslemeler....

lone.wolf' Alıntı:
Teşekkürler ilk fırsatta deneyeceğim. :tamam:
Bir kaç tane Üstat dediğim abimize danıştım bana dediki çok sivrisinek vardır bende ona göre araştırma yaptım karşıma sivrisinek tuzagı çıktı.Yardımcı olur diye ekstradan yazdım iyi 1 önleme benziyor ...

Bu kremde yurtdışında satılıyor.İnternetten satan varda kullanmadığım için bir şey diyemiyecem....

Ekli dosyalar

• poxcream-500x500.webp
    poxcream-500x500.webp
    74.7 KB · Görüntüleme: 1,377
Birde gezinirken gördüm ama nedir ne değildir etkili olur mu? bilmem.

Ekli dosyalar

• PoXClinn.webp
    PoXClinn.webp
    62.4 KB · Görüntüleme: 1,386
Paylaşım için teşekkürler Hürkan abi.Eline sağlık.
En kısa sürede kurtulursun inşallah bu seferki çiçek hastalığından da.Geçmiş olsun.
SAYGILAR.

Kerim TÜRK' Alıntı:
Paylaşım için teşekkürler Hürkan abi.Eline sağlık.
En kısa sürede kurtulursun inşallah bu seferki çiçek hastalığından da.Geçmiş olsun.
SAYGILAR.

Sağolasın Kerim benim uyguladığım tedavide biraz uzun vade de olsa da iyi sonuç veriyor ama bu sefer iş biraz da inada bindi. Bu hastalığı yok edemem ama bazı önlemler alırsam hastalığın görülme durumunu azaltırım gibime geliyor sivrisinek tuzağından başlıçam iyi fikir :heyo: ...Hastalıkalr hep varolagelmiştir olmaya da devam edecektir.Dediğim gibi önlem alırsam hiç olmazsa binde bir görülür.O kadar ugraş,emek ver gelsin bi sivri :sinirli: ısırısın hayvanı sonra hayvan ölsün sende neye üzülesin belli değil .Kuşa mı? yanam zamana mı? emeğe mi?....

merhaba,
evet malesef bu yaz önce griple başladı, peşine iç-dış çiçekler, peşine de salmonellalar eklendi. yabanilerde liste tamamlandı resmen! bizim iç ve dış çiçekte kullandığımız yöntemlere ait güncellenebilen notlar şurada: http://goo.gl/v29el
dökümanı güncellenebileceğinden sadece linkiyle paylaşınız ve bilgisayar üzerinden açınız. haşere, bit, sinek vs. korunmanın defne yaprakları vs. gibi etkili doğal ve zararsız yöntemi de var inceleyebilirsiniz. imkan varsa kanatlı uzmanı veterinerden yardım alınız. mutlaka önceden dışkıya tahlil yaptırabilirseniz, doğrudan duyarlı olduğu etken maddeye göre kısa sürede iyleşmesini sağlarsınız. geçmiş olsun..

Devir abla teşekkürler katkılarından dolayı...Birde vitamin takviyesi şart özellikle A vitami ama biz bulabilirsek süpervit olmadı eczanelerde çocuklar için satılan vitamin+mineral tabletler var 20 lli olup fiyatıda 15 tl olması lazım.

Hastalıkla ilgili gözüme çarpan ve her yerde karşıma çıkan bir yazıdan alıntdır.

Çiçek Hastalığının Tedavisi:
Çiçek hastalığı kuşlarınıza bulaşmış ise mutlaka diğer hastalıklarda kuşlarınıza bulaşabilir. Özellikle de pamuk hastalığı bunların başında gelir. Çiçek hastalığına yakalandığı görülen kuşlarınıza carnidazole ilacını bir hafta boyunca her gün 1 tablet olmak şartı ile verebilirsiniz. Ayrıca Pox Dry ilacını da pamukçuk ve çiçek hastalıklarında kullanabileceğiniz krem şeklinde bir ilaçtır. Bu ilacı da hasta kuşların yaralarına günlük olarak sürebilirsiniz.

Bu bahsedilen ilaç Pox Dry ilacı ne yazik ki yurtdışında satılmaktadır :hmm:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=iSb95ixjfsQ&feature=player_embedded[/youtube]

Birkaç ingilizce makale buldum çevirisiyle ugraşıyorum....
İngilizceden çevirdiğim bir makaleden :
Tedavi:

Bu nedenle anti-viral tedavi yok, ama bir veteriner herhangi bir ikincil enfeksiyonlar mücadele için bir antibiyotik reçete olabilir
A vitamini cilt lezyonlari iyileşmesine katkıda bulunmak için yardımcı olabilir
Lezyonlar ağız içinde kaldırmak çalışmayın - thiey vardır aslında outgrowths deri - bu şiddetli kanama neden olabilir gibi

Önleme:

Güvercinler pox karşı aşı olmak - bu PMV karşı aşı ile birlikte yapılabilir. Su çiçeği aşısı erken gelen altı haftalık mümkündür
Herhangi bir kesik ve sıyrıklar bir kuş gördüm tedavi
Sıkı hijyen
Sivrisinekler bir sorun nerede iklimlerde, güvercin yaşayan üç aylık dışlanabilir sağlamak

rica ederim,
A vitamini ağırlıklı bir multivitamin de kullanılabilir. carnidazole de Nitroimidazol grubu antibiotiklerden olup ronidazole alternatifi bir veteriner ilacıdır. not: hasta kuşlara aşı yapmayınız, sonuç ölümcül olabilmektedir! sağlıkla kalınız..

İNGİLİZCE öğretmeni olan bir arkadaşım sağolsun beni kırmadı bulduğum 20 ye takın makaleyi üstünkörü çevirdi.Hep aynı konular etrafında dönüp durmuşlar.Üstünde durdukları tek ortak nokta ise korunmak için hastalanmadan önce AŞILAMANIN şart olması bulabilirsek çiçek aşısı vurcaz...
Gözüme çarpan aşılar:
Nobilis AE+Pox Aşısı
POXVAC

Gambamix tablet daha çok iç çiçek ve sindirim sorunlarına iyi gelmektedir.Deri üzerinde siğil şeklinde çıkan hastalığa iyi gelirmi bilmem...

Ekli dosyalar

• gambamix.webp
    gambamix.webp
    8.9 KB · Görüntüleme: 2,489
GÜZEL PAYLAŞIM ...DEVAMI HOŞ NETİCELER VERİR..

BU TARZ BİLGİLENDİRMELER FAYDALIDIR..

http://www.youtube.com/watch?v=gPM3rYhSagI

Sağolasın Türker abi gelişmeler neticesinde ne sonuçları yazacam...

Kümesteki kuş sayısı, oksijen ortamı,yanlış antibiyotik kullanımı , bu tür rahatsızların başlagıcında ateş vardır, aşırı ateş sonucu kuşun derisinde oluşan lezyon.agız içinde cıkan teklikeli, dıştaki yaralar göze vurmadıkca endişelenmeye gerek yok, kuşları temiz ve havadar ortama ayır beklemekten başka yapacak birşey yok.

yukarıdaki cevaba ilaveten biz sarmısak ve bazende sirke kullanıyoruz bircok yavru güvercinde ve yetişkinlerde faydasını gördük şuanda bir posta güvercininin solumunda ve gagasının üst kısmında problem var biraz sarımsak verdik ama bir faydası görülmedi bakalım umarım işe yarar.!

gökay' Alıntı:
Kümesteki kuş sayısı, oksijen ortamı,yanlış antibiyotik kullanımı , bu tür rahatsızların başlagıcında ateş vardır, aşırı ateş sonucu kuşun derisinde oluşan lezyon.agız içinde cıkan teklikeli, dıştaki yaralar göze vurmadıkca endişelenmeye gerek yok, kuşları temiz ve havadar ortama ayır beklemekten başka yapacak birşey yok.

Nizam abi yorumların için teşekkürler....(10 gündür bu hastalıkla ilgili araştırma yapıyorum o derece inada bindi)
Göze vurması 1 yana çiban gibi şişiyor yayılıyor , küçük küçük olsa amenna çok çabuk yayılıyor yazdığım gibi bela oluyor. Misal : gagada çıktımı büyüdü mü müdaledede geç kaldın mı gaga kopuyor hayvanda yem yiyemiyor sonra ölüyor o yuzden dikkatli olmak lazım ben elime kuş almazdım günlük kontrol etmeye başladım ....

sevimsonmez' Alıntı:
yukarıdaki cevaba ilaveten biz sarmısak ve bazende sirke kullanıyoruz bircok yavru güvercinde ve yetişkinlerde faydasını gördük şuanda bir posta güvercininin solumunda ve gagasının üst kısmında problem var biraz sarımsak verdik ama bir faydası görülmedi bakalım umarım işe yarar.!

Yorumunuz için teşekkürler bildiğim kadarıyla sirke iç parazitlerde kullanılır da ,sarımsak dogal antibiyyotiktir çoğu hastalığa iyi gelir...Hastalık öyle sarımsak+sirkeyle geçeçek çinsten değil. Neticede herkesin tedavi şekli farklıdır ...
Şuda var ki:diğer kuşcu arkadaşlarımız bir sorunla karşılaşmadıkca , başlarına 1şey gelmedikce yorumda yazmıyor. Yorum yazanlarda duyarlılığı fazla olan aynı kişiler diyebiliriz.Bu konunun açılış amaçı herkesin yararlanabileceği bir bilgi havuzu oluşturmak,bununla beraber bir yandanda birbirimize yardımcı olmaktır.Birnevi ortak 1 görüş alanı oluşturmak neyse kendi tedavi yöntemimi uygulayıp 2 hafta beklicem gececek mi? Öncekilerde %99 başarı sağladım ama bu seferkinda hasta olan kuş sayısı fazla belciem aşama aşama durum değerlendirmesi yapcam...
HERKESE KAZASIZ BELASIZ BESLEMELER....

DEZENFEKTAN OLARAK ; ZEFİRAN İLE OKSİJENLİ SU BİREBİR KARIŞIMI FAYDA SAĞLAR.KÜMES İÇİNE FISFISLA..
KUŞUN BİR TAKIM YERLERİNİ ''PERMASOL '' İLE TEMİZLEMEK İYİ OLACAKTIR.(GAGA ,AYAK..)
ECZANE ÜRÜNÜ '' KARA MERHEM ''DEDİKLERİ..AYAKLARINDA OLUŞAN ÇİÇEKLERİ KURUTMADA FAYDA VERİR.
kanaatındayım.

Yarayı dezenfekte etmek dediğin gibi önemli, merhem kullanmakta lazım.Hastalık tedavisinde kara merhem kullandım.Diğer Dediklerinede aynen katılıyorum.POX Nasıl oldu nasıl kadar hızlı yayıldı ? Hiçbirşey anlamadım.Birdenbire bu hastalık çıktı. 1 bilemedin 2 tanesinde hastalık çıkar da orasını anlarsın ama yavruların %80 ninde çıktı.Çoğu baktım ki hasta yavaş yavaş ölüyor, baya moralim bozuldu.Onu yap bunu yap hastalık gitmiyor, iyleşmede yok.
Olacak gibi de değil.Türker abi bende geçen ay kümesi komple taşıdım.15 çift kuşu başka künmese götürdüm..Bu ara kümesi komle dezenfektanla temizleyecem ,eski kasa folluk hepsini değiştiricem .birazda halşere ilacı dökcem.Besleyecekte çok kuş yok en eski kuşları bıraktım.kaç çift kuş kaldı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri