hidalgoo
Üye
- Ad Soyad
- Hürkan TEKİN
- Meslek
- Öğretmen
- İlgi Alanı
- Kediler
Çiçek hastalığına sebep olan en büyük etken sivrisinekler ve bu tür parazitlerdir. Hastalık bu tür parazitlerin vücudunda bulunmaktadır. Sivrisinekler güvercinleri ısırdıklarında mikroplar kuşlara geçebilmektedir. Böylece güvercinlere geçen virüs birkaç gün içerisinde kendini gösterebilir.Bu yaz başladı başlayalı yavruların 10 tanesinden 8 tanesinde bu çiçek çıkıyor.Hastalığı ilerleyenler ne yazık ki ölüyor o kadar emek ver 1 den gidince üzülmemek elde değil.Sinsi 1 hastalık anlayamıyorsun,1 hafta olmadı 2 tane tüy atacak dediğim yavru öldü ,fark edememin sebebi kuşları ele almamam arada sarılıklar göze çarpacak şekilde büyüdüğünde o zaman hastalığın farkına varıyorum .
Benim tuyguladığım tedavi şekli ise fazla büyükse az kazıdıktan sonra yarayı batikonla temizleerim.Sonrada yara kurutucu merhem sürerim.2 hafta sabah akşam CİPROFLOKSASİN kullanırım.Baya kuş iyileştirdim ama bu seferki 1-2 tane değil 7 tane yavruda var.Elimden geldiğince ilgileniyorum ....
Geçenlerde internette gezinirken gözüme çarptı.Bunu deneyecem :
Sivrisinek tuzağı
Malzemeler:
200 ml su
50 gr şeker veya bir miktar bal
1 paket maya (ekmek mayası)
1 adet 2 litrelik plastik bir cola şişesi
Yapılışı:
Plastik şişeyi aşağıdaki şekildeki(soldaki resim) gibi kesin. Sıcak su ile şekeri veya balı karıştırın. Soğumasını bekleyin. Soğuduğu zaman şişenin alt yarısına dökün. Mayayı ekleyin. Karıştırmaya gerek yoktur. Karbondioksit oluşturun. Şişenin diğer yarısı, baş aşağı, huni şeklinde yerleştirin. Siyah bir bant ile şişenin kesik yerlerini
Bunu engellemek için kümeslerinize sineklik yaptırabilirsiniz. Ya da sinek kağıdı kullanabilirsiniz.
Benim tuyguladığım tedavi şekli ise fazla büyükse az kazıdıktan sonra yarayı batikonla temizleerim.Sonrada yara kurutucu merhem sürerim.2 hafta sabah akşam CİPROFLOKSASİN kullanırım.Baya kuş iyileştirdim ama bu seferki 1-2 tane değil 7 tane yavruda var.Elimden geldiğince ilgileniyorum ....
Geçenlerde internette gezinirken gözüme çarptı.Bunu deneyecem :
Sivrisinek tuzağı
Malzemeler:
200 ml su
50 gr şeker veya bir miktar bal
1 paket maya (ekmek mayası)
1 adet 2 litrelik plastik bir cola şişesi
Yapılışı:
Plastik şişeyi aşağıdaki şekildeki(soldaki resim) gibi kesin. Sıcak su ile şekeri veya balı karıştırın. Soğumasını bekleyin. Soğuduğu zaman şişenin alt yarısına dökün. Mayayı ekleyin. Karıştırmaya gerek yoktur. Karbondioksit oluşturun. Şişenin diğer yarısı, baş aşağı, huni şeklinde yerleştirin. Siyah bir bant ile şişenin kesik yerlerini
Bunu engellemek için kümeslerinize sineklik yaptırabilirsiniz. Ya da sinek kağıdı kullanabilirsiniz.