ARIKEŞ' Alıntı:
ekim ayı başından beri istanbul da salgın oldu bu hastalık virüs yayıldıkça yayıldı....50-100 kadar kuşu telef olan yetiştiriciler var arkadaşlarımız arasında genç kuşları 1 gün 2 gün bile değil 1 günde öldüren bir hastalık...bu şekilde tedavi ile çaresini bulduk tam kurumamış ıslak ve ilaçlı buğday ın kuşlarda kurt yapıp kuşu kurumaya ve ölüme götürdüğünü öğrendik.hatta yurt dışında veteriner bir abimizin yazısını okudum internette bağırsak kurtlarının beyine ulaşıp sallabaşa neden olduğunu öğrenince şok oldum yani kurt olayı çok ciddi 4 ayda bir kürü uygularsak birçok hastalığı önlemiş oluruz saygılar öğrendiklerimi paylaşmak istedim..
Re: SALLABAŞ KUŞ
Mesajgönderen metkor1961 » 09 Temmuz 2012 02:21
evicap 100 cc veya 200 cc ve selenyum-6 haplarını eczaneden alın. selenyum hapını 4-5 kırıp verin. evicap-100 cc ise balık hapı gibi yumuşak kapsül. bu yumuşak kapsülleride yutturun kuşunuza. bakın 2.gün kuşlarınız yem ve su içmeyenler nasıl yem ve su içmeye başlayacaklar. 3 adet dişikuşum enseye girdiklerinde keyifleri kaçmıştı. yem ve sudan uzaklaşmışlardı. bu sitede bir üniversitenin araştırma yazısını okuduğumda e vitamini ve selenyum un kuşlarda noksanlaştığında hastalığa yakalandıklarını okumuştum. hatta resimlerinide yayınlamışlardı. ölmek üzere yatan ağır hasta kuşu bu rada söylediğim vitaminleri vererek düzeltmişler.bence denemekte fayda var. ecicap 100 cc adlı ilaç 30 adet var. 6.50 tl. selenyum-6 veya celenyum-06 gibi bir ilaç.şişede 100 adet var. buda 10 küsur Tl. hastalıksız bol yavrular dilerim.birde arada eczaneden ucuz yollu bebeklere veya çocuklara verilen vitamin şurubu alıp sularına 1 tatlı kaşığı katıyorum.suyu çalkalayıp veriyorum. arada da sularına toz şeker ve bal veya pekmez veriyorum.
Kullanıcı avatarı
metkor1961
Üye
Üye
Mesajlar: 124
Kayıt: 20 Aralık 2011 01:18
Ad Soyad: ZEKERİYA
Meslek: KARADENİZ
Yetiştirdiğim Irk: Saya
İkametgah: Ankara
Re: SALLABAŞ KUŞ
Mesajgönderen cenk1905 » 10 Temmuz 2012 03:02
metkor1961 yazdı:evicap 100 cc veya 200 cc ve selenyum-6 haplarını eczaneden alın. selenyum hapını 4-5 kırıp verin. evicap-100 cc ise balık hapı gibi yumuşak kapsül. bu yumuşak kapsülleride yutturun kuşunuza. bakın 2.gün kuşlarınız yem ve su içmeyenler nasıl yem ve su içmeye başlayacaklar. 3 adet dişikuşum enseye girdiklerinde keyifleri kaçmıştı. yem ve sudan uzaklaşmışlardı. bu sitede bir üniversitenin araştırma yazısını okuduğumda e vitamini ve selenyum un kuşlarda noksanlaştığında hastalığa yakalandıklarını okumuştum. hatta resimlerinide yayınlamışlardı. ölmek üzere yatan ağır hasta kuşu bu rada söylediğim vitaminleri vererek düzeltmişler.bence denemekte fayda var. ecicap 100 cc adlı ilaç 30 adet var. 6.50 tl. selenyum-6 veya celenyum-06 gibi bir ilaç.şişede 100 adet var. buda 10 küsur Tl. hastalıksız bol yavrular dilerim.birde arada eczaneden ucuz yollu bebeklere veya çocuklara verilen vitamin şurubu alıp sularına 1 tatlı kaşığı katıyorum.suyu çalkalayıp veriyorum. arada da sularına toz şeker ve bal veya pekmez veriyorum.
tavsiyelerin için sağol arkadaşım bunları deniyeceğim.sallabaş bulaşıcı değil derken benim dikkatimi şu çekti,salabaş oldumu birkaçtane kuş birden aynı anda oluyo bunu neye bağlayabiliriz peki
Kullanıcı avatarı
cenk1905
Üye
Üye
Mesajlar: 174
Kayıt: 23 Mayıs 2012 22:47
Yaş: 29
Ad Soyad: Cenk Taş
Meslek: Mobilya
Yetiştirdiğim Irk: Saya
İkametgah: İzmir
Re: SALLABAŞ KUŞ
Mesajgönderen ozkan1979 » 15 Temmuz 2012 20:45
bende sarı saya yakalandı hastalıga taşıyıcı kafa titremesi oluyordu yeme gaga vuramıyordu 1,5 aydır mama pmpası ile bakıyorum hala yaşıyor hafada hafif titreme devam ediyor diger kuşların yanına koymaya cesaret edemiyorum hala yem yemede güclük çekiyor ne yapsam diye düşünüyorum arada erkek oldugu için ötüyor
Kullanıcı avatarı
ozkan1979
Üye
Üye
Mesajlar: 127
Kayıt: 22 Aralık 2011 12:30
Yaş: 33
Ad Soyad: özkan sezgin
Meslek: işçi
Yetiştirdiğim Irk: Saya
İkametgah: İzmir
Re: SALLABAŞ KUŞ
Mesajgönderen metkor1961 » 15 Temmuz 2012 20:54
arkadaşlar manisa dan çok sevdiğim çok eski kuşçu ve hala da kaliteli kuş besliyen bir arkadaşım Manisa da Sallabaş hastalığı için MEGAPAR veteriner ilacını kullandıklarını iyi sonuçlar aldıklarını söyledi. yalnızca bu hapı verirken çok ufak bir parça verilmesini söyledi.büyük parça verildiğinde kuşu kaybedebilirsiniz diye de ikaz etti.Veteriner hekim dostlarınız varsa bu MEGAPAR isimli ilacı sormanızı bilgi almanızı istirham ediyorum. Benim kümesimde Allah a çok şükür bu gibi hastalık yok.Ben kuşlarıma evicap 100 ve selenyum-06 veriyorum haftada bir. çocuk vitamin şurubu veriyorum sularına koyuyorum.2-3 günde bir. adaçayı-kekik-mersin yaprağı-karanfil demleyip 1 kğ suluğa 1 1 bardak sularına katıyorum.sizlerde deneyin zararını görmez kuşlarınız.
Kullanıcı avatarı
metkor1961
Üye
Üye
Mesajlar: 124
Kayıt: 20 Aralık 2011 01:18
Ad Soyad: ZEKERİYA
Meslek: KARADENİZ
Yetiştirdiğim Irk: Saya
İkametgah: Ankara
Re: SALLABAŞ KUŞ
Mesajgönderen ozkan1979 » 19 Temmuz 2012 15:52
MEGAPAR
Oral Tablet
Veteriner Antihelmintik
BİLEŞİMİ
1 tablet’de 600 mg Oksiklozanid ve 300 mg Levamizol Hidroklorür içerir.
FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ
Megapar Oral Tablet, sığır ve koyunlarda karaciğer kelebekleri, gastrointestinal nematodlar ve akciğer kıl kurtları ile mücadelede kullanılan, geniş spektrumlu antihelmintik kombinasyondur.
Oksiklozanid, salisilanid türevi bir antihelmintik olup, parazitlerde oksidatif fosforilasyon kenetini kırarak etkili olur. Oral yolla uygulama sonrası sindirim kanalından büyük ölçüde emilir. Karaciğer, böbrek ve bağırsaklarda yüksek yoğunluklara ulaşır. Glukronid bileşiği halinde safra yolu ile vücuttan atılır.
Levamizol, imidazotiazol türevi bir antihelmintik olup, özellikle mide-bağırsak ve akciğerlerde bulunan nematodlara etkili bir antihelmintiktir. Etki şekli pirantele benzer; helmintlerin kasları ve gangliyonlarının sürekli uyarılması sonucu spastik felce neden olur. Fumarat redüktaz enzimi etkinliğini engeller. Oral yolla uygulama sonrası sindirim kanalından hızla emilerek 1-2 saat içinde en yüksek plazma yoğunluğuna ulaşır ve tüm vücut kesimlerine dağılır. İdrar ve dışkı yoluyla vücuttan atılır.
KULLANIM YERİ/ENDİKASYONLAR
Megapar Oral Tablet, geniş etki spektrumlu olup, sığır ve koyunlarda gastrointestinal nematodlar, akciğer kıl kurtları ile karaciğer kelebeklerinin ergin şekillerinin mücadelesi ve kontrolünde kullanılır.
KULLANIM ŞEKLİ VE DOZU
Veteriner hekim tarafından başka bir şekilde tavsiye edilmediği takdirde,
Farmakolojik doz: Oksiklozanid 15-20 mg/kg, Levamizol 7,5 mg/kg canlı ağırlık dozda oral yolla kullanılır.
Pratik doz: 1 tablet/40 kg canlı ağırlık
Kuzu 1/2 tablet
Koyun 1 tablet
Dana 3-4 tablet
Sığır 5 tablet
TİCARİ TAKDİM ŞEKLİ
10 adet tablet içeren blister ambalajda/kutulu olarak takdim edilmiştir