BU YILIN SALGIN HASTALIĞINA SON

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kocamustafapaşa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 20
  • Görüntüleme Görüntüleme 8K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
mustafa arıkeş
Meslek
tekstil
İlgi Alanı
Köpekler
BU SEZON YETİŞEN YAVRULARIN HEPSİNİ ÖLDÜREN HASTALIĞI ÇOK KAYIP VERMEMİZE RAĞMEN ATLATTIK... TEDAVİ ŞÖYLE ÖNCE 3 GÜN E-COLİ TOZ KÜRÜNDEN SONRA MİNTİVERM KURT İLACI VE SONRASINDA 5 GÜN AVİT-K TAKVİYESİ OLMAZSA OLMAZ ...AVİT K KURT İLACININ BAĞIRSAKLARDA YARATTIĞI KANAMAYI DURDURAN BİR VİTAMİN KESİNLİKLE KULLANMAK GEREKİYOR.... HASTALIĞI BİTİRDİK HAMDOLSUN....HERKESİN İLLAHLAH DEDİĞİ BU SONBAHARIN MODA HASTALIĞININ TEDAVİSİ BÖYLE.... DAHA SONRADA KORUYUCU TEDBİR OLARAK AYDA 1-2 DEFA NİFURAMİCYN VERİRSEK KÜMESLERİMİZDE HASTALIKTAN KORUNMUŞ OLURUZ HERKESE SAYGILAR VE SEVGİLER HASTALIKSIZ SAĞLIKLI KÜMESLER İNŞALLAH.........

ARIKEŞ' Alıntı:
BU SEZON YETİŞEN YAVRULARIN HEPSİNİ ÖLDÜREN HASTALIĞI ÇOK KAYIP VERMEMİZE RAĞMEN ATLATTIK... TEDAVİ ŞÖYLE ÖNCE 3 GÜN E-COLİ TOZ KÜRÜNDEN SONRA MİNTİVERM KURT İLACI VE SONRASINDA 5 GÜN AVİT-K TAKVİYESİ OLMAZSA OLMAZ ...AVİT K KURT İLACININ BAĞIRSAKLARDA YARATTIĞI KANAMAYI DURDURAN BİR VİTAMİN KESİNLİKLE KULLANMAK GEREKİYOR.... HASTALIĞI BİTİRDİK HAMDOLSUN....HERKESİN İLLAHLAH DEDİĞİ BU SONBAHARIN MODA HASTALIĞININ TEDAVİSİ BÖYLE.... DAHA SONRADA KORUYUCU TEDBİR OLARAK AYDA 1-2 DEFA NİFURAMİCYN VERİRSEK KÜMESLERİMİZDE HASTALIKTAN KORUNMUŞ OLURUZ HERKESE SAYGILAR VE SEVGİLER HASTALIKSIZ SAĞLIKLI KÜMESLER İNŞALLAH.........

Hocam teşekkürler bilgi için ama hastalığın adı nedir? Kışa giriş hastalığı mı?

valla herkes bi ilac yazıyor bu ıyı gelıyor su ıyı gelıyor dıye ama bence hıc bırıde bu hastalıklara dert degıl, kendım acısından bana gore boyle. cunku sıtede takıp ettıgım herkesın tavsıye ettıgı gecırıyor dedıgı ılacları kullanmama ragmen hıc bır duzelme soz konusu degıldır. bence bu ılacları verdıkce kuslar dahada kotuye gıdıyor. bu benım dusuncem tabı bana gore ılac tedavısı ıyı bısey degıl. eski yontemler daha ıyı gıbı bence. tabı herkesın dusuncesıne saygı duyuyorum

albasansefa' Alıntı:
valla herkes bi ilac yazıyor bu ıyı gelıyor su ıyı gelıyor dıye ama bence hıc bırıde bu hastalıklara dert degıl, kendım acısından bana gore boyle. cunku sıtede takıp ettıgım herkesın tavsıye ettıgı gecırıyor dedıgı ılacları kullanmama ragmen hıc bır duzelme soz konusu degıldır. bence bu ılacları verdıkce kuslar dahada kotuye gıdıyor. bu benım dusuncem tabı bana gore ılac tedavısı ıyı bısey degıl. eski yontemler daha ıyı gıbı bence. tabı herkesın dusuncesıne saygı duyuyorum

abi yanlıs anlama ama katılmıyorum gorusune :) ..cunku hastalıgın tam ne oldugunu kestıremeyıp yanlıs ılac uygulayan cok o yuzden tabıkı tedavı yerını bulmaz...sen gripken agrı kesici kkullanırsan bı faydası olmaz bunun gıbı :)..gecenlerde arkadasın bırının yuvasına gıttık kusun ayakları felç olmus arkadasta gıtmıs sallabas ılaclarını kusa vermıs kus öldu olecek gıbı bırseydı...ama tabı ınsanın kuslarının en ıyı doktoru sahıbıdır bence kendı formuller uretmeye bak :))..

saygılar abi

ekim ayı başından beri istanbul da salgın oldu bu hastalık virüs yayıldıkça yayıldı....50-100 kadar kuşu telef olan yetiştiriciler var arkadaşlarımız arasında genç kuşları 1 gün 2 gün bile değil 1 günde öldüren bir hastalık...bu şekilde tedavi ile çaresini bulduk tam kurumamış ıslak ve ilaçlı buğday ın kuşlarda kurt yapıp kuşu kurumaya ve ölüme götürdüğünü öğrendik.hatta yurt dışında veteriner bir abimizin yazısını okudum internette bağırsak kurtlarının beyine ulaşıp sallabaşa neden olduğunu öğrenince şok oldum yani kurt olayı çok ciddi 4 ayda bir kürü uygularsak birçok hastalığı önlemiş oluruz saygılar öğrendiklerimi paylaşmak istedim..

ARIKEŞ' Alıntı:
ekim ayı başından beri istanbul da salgın oldu bu hastalık virüs yayıldıkça yayıldı....50-100 kadar kuşu telef olan yetiştiriciler var arkadaşlarımız arasında genç kuşları 1 gün 2 gün bile değil 1 günde öldüren bir hastalık...bu şekilde tedavi ile çaresini bulduk tam kurumamış ıslak ve ilaçlı buğday ın kuşlarda kurt yapıp kuşu kurumaya ve ölüme götürdüğünü öğrendik.hatta yurt dışında veteriner bir abimizin yazısını okudum internette bağırsak kurtlarının beyine ulaşıp sallabaşa neden olduğunu öğrenince şok oldum yani kurt olayı çok ciddi 4 ayda bir kürü uygularsak birçok hastalığı önlemiş oluruz saygılar öğrendiklerimi paylaşmak istedim..

cok tesekkurler abı bunuda ogrenmıs olduk :)

ARIKEŞ' Alıntı:

Re: SALLABAŞ KUŞ

Mesajgönderen metkor1961 » 09 Temmuz 2012 02:21
evicap 100 cc veya 200 cc ve selenyum-6 haplarını eczaneden alın. selenyum hapını 4-5 kırıp verin. evicap-100 cc ise balık hapı gibi yumuşak kapsül. bu yumuşak kapsülleride yutturun kuşunuza. bakın 2.gün kuşlarınız yem ve su içmeyenler nasıl yem ve su içmeye başlayacaklar. 3 adet dişikuşum enseye girdiklerinde keyifleri kaçmıştı. yem ve sudan uzaklaşmışlardı. bu sitede bir üniversitenin araştırma yazısını okuduğumda e vitamini ve selenyum un kuşlarda noksanlaştığında hastalığa yakalandıklarını okumuştum. hatta resimlerinide yayınlamışlardı. ölmek üzere yatan ağır hasta kuşu bu rada söylediğim vitaminleri vererek düzeltmişler.bence denemekte fayda var. ecicap 100 cc adlı ilaç 30 adet var. 6.50 tl. selenyum-6 veya celenyum-06 gibi bir ilaç.şişede 100 adet var. buda 10 küsur Tl. hastalıksız bol yavrular dilerim.birde arada eczaneden ucuz yollu bebeklere veya çocuklara verilen vitamin şurubu alıp sularına 1 tatlı kaşığı katıyorum.suyu çalkalayıp veriyorum. arada da sularına toz şeker ve bal veya pekmez veriyorum.

Kullanıcı avatarı
metkor1961
Üye
Üye

Ad Soyad: ZEKERİYA
Meslek: KARADENİZ
Yetiştirdiğim Irk: Saya
İkametgah: Ankara

Mesajgönderen cenk1905 » 10 Temmuz 2012 03:02

metkor1961 yazdı:evicap 100 cc veya 200 cc ve selenyum-6 haplarını eczaneden alın. selenyum hapını 4-5 kırıp verin. evicap-100 cc ise balık hapı gibi yumuşak kapsül. bu yumuşak kapsülleride yutturun kuşunuza. bakın 2.gün kuşlarınız yem ve su içmeyenler nasıl yem ve su içmeye başlayacaklar. 3 adet dişikuşum enseye girdiklerinde keyifleri kaçmıştı. yem ve sudan uzaklaşmışlardı. bu sitede bir üniversitenin araştırma yazısını okuduğumda e vitamini ve selenyum un kuşlarda noksanlaştığında hastalığa yakalandıklarını okumuştum. hatta resimlerinide yayınlamışlardı. ölmek üzere yatan ağır hasta kuşu bu rada söylediğim vitaminleri vererek düzeltmişler.bence denemekte fayda var. ecicap 100 cc adlı ilaç 30 adet var. 6.50 tl. selenyum-6 veya celenyum-06 gibi bir ilaç.şişede 100 adet var. buda 10 küsur Tl. hastalıksız bol yavrular dilerim.birde arada eczaneden ucuz yollu bebeklere veya çocuklara verilen vitamin şurubu alıp sularına 1 tatlı kaşığı katıyorum.suyu çalkalayıp veriyorum. arada da sularına toz şeker ve bal veya pekmez veriyorum.

tavsiyelerin için sağol arkadaşım bunları deniyeceğim.sallabaş bulaşıcı değil derken benim dikkatimi şu çekti,salabaş oldumu birkaçtane kuş birden aynı anda oluyo bunu neye bağlayabiliriz peki

Kullanıcı avatarı
cenk1905
Üye
Üye

Ad Soyad: Cenk Taş
Meslek: Mobilya
İkametgah: İzmir

Mesajgönderen ozkan1979 » 15 Temmuz 2012 20:45
bende sarı saya yakalandı hastalıga taşıyıcı kafa titremesi oluyordu yeme gaga vuramıyordu 1,5 aydır mama pmpası ile bakıyorum hala yaşıyor hafada hafif titreme devam ediyor diger kuşların yanına koymaya cesaret edemiyorum hala yem yemede güclük çekiyor ne yapsam diye düşünüyorum arada erkek oldugu için ötüyor

Kullanıcı avatarı
ozkan1979
Üye
Üye

Ad Soyad: özkan sezgin
Meslek: işçi
İkametgah: İzmir

Mesajgönderen metkor1961 » 15 Temmuz 2012 20:54
arkadaşlar manisa dan çok sevdiğim çok eski kuşçu ve hala da kaliteli kuş besliyen bir arkadaşım Manisa da Sallabaş hastalığı için MEGAPAR veteriner ilacını kullandıklarını iyi sonuçlar aldıklarını söyledi. yalnızca bu hapı verirken çok ufak bir parça verilmesini söyledi.büyük parça verildiğinde kuşu kaybedebilirsiniz diye de ikaz etti.Veteriner hekim dostlarınız varsa bu MEGAPAR isimli ilacı sormanızı bilgi almanızı istirham ediyorum. Benim kümesimde Allah a çok şükür bu gibi hastalık yok.Ben kuşlarıma evicap 100 ve selenyum-06 veriyorum haftada bir. çocuk vitamin şurubu veriyorum sularına koyuyorum.2-3 günde bir. adaçayı-kekik-mersin yaprağı-karanfil demleyip 1 kğ suluğa 1 1 bardak sularına katıyorum.sizlerde deneyin zararını görmez kuşlarınız.

Kullanıcı avatarı
metkor1961
Üye
Üye

Ad Soyad: ZEKERİYA
Meslek: KARADENİZ
İkametgah: Ankara

Mesajgönderen ozkan1979 » 19 Temmuz 2012 15:52
MEGAPAR

Oral Tablet
Veteriner Antihelmintik

BİLEŞİMİ
1 tablet’de 600 mg Oksiklozanid ve 300 mg Levamizol Hidroklorür içerir.

FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ
Megapar Oral Tablet, sığır ve koyunlarda karaciğer kelebekleri, gastrointestinal nematodlar ve akciğer kıl kurtları ile mücadelede kullanılan, geniş spektrumlu antihelmintik kombinasyondur.
Oksiklozanid, salisilanid türevi bir antihelmintik olup, parazitlerde oksidatif fosforilasyon kenetini kırarak etkili olur. Oral yolla uygulama sonrası sindirim kanalından büyük ölçüde emilir. Karaciğer, böbrek ve bağırsaklarda yüksek yoğunluklara ulaşır. Glukronid bileşiği halinde safra yolu ile vücuttan atılır.
Levamizol, imidazotiazol türevi bir antihelmintik olup, özellikle mide-bağırsak ve akciğerlerde bulunan nematodlara etkili bir antihelmintiktir. Etki şekli pirantele benzer; helmintlerin kasları ve gangliyonlarının sürekli uyarılması sonucu spastik felce neden olur. Fumarat redüktaz enzimi etkinliğini engeller. Oral yolla uygulama sonrası sindirim kanalından hızla emilerek 1-2 saat içinde en yüksek plazma yoğunluğuna ulaşır ve tüm vücut kesimlerine dağılır. İdrar ve dışkı yoluyla vücuttan atılır.

KULLANIM YERİ/ENDİKASYONLAR
Megapar Oral Tablet, geniş etki spektrumlu olup, sığır ve koyunlarda gastrointestinal nematodlar, akciğer kıl kurtları ile karaciğer kelebeklerinin ergin şekillerinin mücadelesi ve kontrolünde kullanılır.

KULLANIM ŞEKLİ VE DOZU
Veteriner hekim tarafından başka bir şekilde tavsiye edilmediği takdirde,
Farmakolojik doz: Oksiklozanid 15-20 mg/kg, Levamizol 7,5 mg/kg canlı ağırlık dozda oral yolla kullanılır.
Pratik doz: 1 tablet/40 kg canlı ağırlık
Kuzu 1/2 tablet
Koyun 1 tablet
Dana 3-4 tablet
Sığır 5 tablet

TİCARİ TAKDİM ŞEKLİ
10 adet tablet içeren blister ambalajda/kutulu olarak takdim edilmiştir

albasansefa' Alıntı:

katılıyorum buradan bende tavsiye salmonella tedavi yöntemlerini uyguladım rivayet uygulamalarla 2 aydır kus daha beter oldu çok sagolsun şenol tunc kardeşimiz ağzına sarımsak atmamı söyledi ciddi düzelmeler var suan keramet milyonluk ilaçlarda değilde 5 kurusluk sarımsaktaymış

valla kimse kusura bakmasın da, benim kullandığım 1 tane ilaç var o da vitaform, onu da 4-5 suda bir suluğa karıştırıyorum, (su bazen kirleniyor, dezenfekte görevi görsün diye) onun haricinde nezlemi olmuş bilmemne mi olmuş asla ve asla ilaç vermiyorum, tamamen 15 sene önceki doğal yöntemler( sarımsak, maydonoz, sirke, limon, bal vs.) ile tedavi ediyorum, ölen ölür kalan sağlar bizimdir diyorum.

Neden mi?

Ben medikalciyim, yani sağlık malzemeleri, tıbbi malzemeler ve kimyevi ürünler satıyorum, Son 2 senedir, astım hastalığı yeni bebeklere kadar düştü, 1 aylık bebek için dükkana gelip nebülizatör (ilaç hazneli soğuk hava cihazı) alıyorlar, anneye soruyorum sizde astım varmıydı, hayır diyor, babaya soruyorum hayır diyor, anneanne babanne ıdısı bıdısı, kimse de yok, nereden geldi bu hastalık?!!! hamile anne nin doğumdan önce kullandığı ilaçlardan geldi..

insan da görülen bu tarz hastalık, güvercin de daha çabuk çıkmaz mı? yayılmaz mı?, profesyonel yetiştirici arkadaşlara sesleniyorum, aynı şekilde ilaç verdiğiniz kuşlarınızı ve ondan gelen kuşları gözlemlemeye 5 sene daha devam edin,ne demek istediğimi çok daha net anlayacaksınız..

Şayet ilaçlar çok faydalı oluyor olsaydı, her köşe başına bitkisel ilaççı açılırmıydı? insan lar normal ilaçlardan daha zarar gördüklerini anladıkları için bitkisel ilaca yönelirken sizler hala daha, ona bunu karıştır buna bu ilacı diyebiliyorsanız, kusura bakmayın da bu profesyonellik değil, tuzağa düşmüş avın çırpınışıdır.

(Dipnot: Sağlık bakanlığı, yeni başlattığı çalışma ile, bitkisel ilaç satışlarılarını da eczaneler kanalı ile yapmayı planlıyor, yani sağlık bakanlığı bile normal ilaç değil bitkisel ilaçların daha faydalı olduğu kanaatinde)

(yine de kuşlara o ilacı bu ilacı verip denek gibi kullanarak, sonunda tedavi çözümünü bulan arkadaşlara, teşekkürler, ama plaket beklemeyin, sadece eyvallah..)

FeLix_' Alıntı:
valla kimse kusura bakmasın da, benim kullandığım 1 tane ilaç var o da vitaform, onu da 4-5 suda bir suluğa karıştırıyorum, (su bazen kirleniyor, dezenfekte görevi görsün diye) onun haricinde nezlemi olmuş bilmemne mi olmuş asla ve asla ilaç vermiyorum, tamamen 15 sene önceki doğal yöntemler( sarımsak, maydonoz, sirke, limon, bal vs.) ile tedavi ediyorum, ölen ölür kalan sağlar bizimdir diyorum.

Neden mi?

Ben medikalciyim, yani sağlık malzemeleri, tıbbi malzemeler ve kimyevi ürünler satıyorum, Son 2 senedir, astım hastalığı yeni bebeklere kadar düştü, 1 aylık bebek için dükkana gelip nebülizatör (ilaç hazneli soğuk hava cihazı) alıyorlar, anneye soruyorum sizde astım varmıydı, hayır diyor, babaya soruyorum hayır diyor, anneanne babanne ıdısı bıdısı, kimse de yok, nereden geldi bu hastalık?!!! hamile anne nin doğumdan önce kullandığı ilaçlardan geldi..

insan da görülen bu tarz hastalık, güvercin de daha çabuk çıkmaz mı? yayılmaz mı?, profesyonel yetiştirici arkadaşlara sesleniyorum, aynı şekilde ilaç verdiğiniz kuşlarınızı ve ondan gelen kuşları gözlemlemeye 5 sene daha devam edin,ne demek istediğimi çok daha net anlayacaksınız..

Şayet ilaçlar çok faydalı oluyor olsaydı, her köşe başına bitkisel ilaççı açılırmıydı? insan lar normal ilaçlardan daha zarar gördüklerini anladıkları için bitkisel ilaca yönelirken sizler hala daha, ona bunu karıştır buna bu ilacı diyebiliyorsanız, kusura bakmayın da bu profesyonellik değil, tuzağa düşmüş avın çırpınışıdır.

(Dipnot: Sağlık bakanlığı, yeni başlattığı çalışma ile, bitkisel ilaç satışlarılarını da eczaneler kanalı ile yapmayı planlıyor, yani sağlık bakanlığı bile normal ilaç değil bitkisel ilaçların daha faydalı olduğu kanaatinde)

(yine de kuşlara o ilacı bu ilacı verip denek gibi kullanarak, sonunda tedavi çözümünü bulan arkadaşlara, teşekkürler, ama plaket beklemeyin, sadece eyvallah..)
:heyo: :heyo: :heyo: çok haklısın abi

Hastalıktan korunmanın tek yolu karantina, damızlık besleyenler için söylüyorum kapalı alanda kuş besleyenler ucurmayanlar, dışardan kuş sokmayanlar, bunun yanında kuşcu arkadaşınız dahi olsa kümesinize sokmayın.Cok arkadaşımızın kuşları öldü.bence en büyük sebeb mevsimsel hava değişimi, İstanbulda besleyenler için özellikle boğaz hattında göçmen kuş geçiş hattı, kurban bayramı dolasıyla şehre dışardan hayvan sokulması en büyük faktördür.Her sene bu zamanlarda büyük hastalıklar hortluyor, bu aylara girmeden dişi erkek ayırmak lazım yavru alımıda hastalıkların
oluşmasında büyük risk.

BAYAT GIDALARDAN VS.. AĞIZ İÇİNDE PAMUCUK OLUR ÇARESİ RONIDOZOL TUREVLERİ
BARSAK KURDU ÇOK SIK GÖRÜLÜR GÜVERCİNLERDE ... LEVASOL OLSA GEREK ETKENİ
KOLI BASILI (GENÇ KUŞ HASTALIĞI) I DE VAR. TELEF EDİCİ..
SALMONELLA VAR
VEBA VAR
ÇİÇEK VAR.

BU HASTALIKLARA BİTKİSEL ÇÖZÜM YOK.BİTKİSEL ÜRÜNLERİ ELBETTE KULLANMAKTAYIZ.BU GÜN BENDE ; NAR KABUĞU KAYNATIP SULARINA KOYDUM..BİTKİ ÇAYI ,KANTARON YAĞI,...KULLANIYORUM..

ÖLEN -ÖLSÜN KALANLAR BİZİMDİR..HİÇ KALMAZSA PAZARDAN YENİSİNİ ALIRIM ..DÜŞÜNCESİ ; PAZAR KUŞÇULARI İÇİNDİR. O KADAR BASİT DEĞİL

valla türker abi, sana saygım sonsuz, sen de eski kuşçulardansın, ama ben de yeni sayılmam 31 yaşındayım doğduğumdan beri evin tepesinden kuş eksik olmadı, 14-15 yaşlarımda da rahmetli babam bana bıraktı kuşları tamamen o günden beridir de bir fiil bakıyorum, demek ki bu işte 16-17 senelik geçmişim var, bu zamana kadar ne komple kümesimi çürüttüm, ne de dediğiniz kadar çok hastalıkları yaşadım, ortam ve seyislik işidir bu, (insanlar için) grip aşısını her sene vurul, 3-4. seneden sonra vurulma gör bakalım nasıl daha beter yorgan döşek yatıyorsun, ben bu işlerin içinde yetişmeyim, ve verilen her ilacın bir sonraki nesilde sıkıntılar doğuracağı kanaatindeyim, kuşçuluğa devam ettiğim sürece de mizacımı değiştireceğimi sanmıyorum, hapşurdumu, sümüklümü oldu, suya limon sirke, ağıza da 2 diş sarımsak, boğazda hırıltımı var, suya bal ile limon, suyun içine de bir paslı çivi, doğum mu yaklaştı, yumurta kabuğu mineralli taş, maydonoz vs. vs. vs., eski köyüme yeni adet getirmem... (herkesin kümesi kendine sonuçta) :)

(Ps: pazara anca kümesim dolarsa 2 sezon da bir kuş satmaya çıkarım, pazardan bir tane bile kuş aldığımı hatırlamam, çok eksiğim varsa mezata gider, referansı olan, sahibini tanıdığım abilerden birisinden elden alır eksiğimi tamamlarım.) (ölen ölsün, kalan sağlar bizimdir kısmı mecazi anlamdadır, yoksa kümesimdeki her kuş çocuğum gibidir, vebali de banadır.)

Karadeniz yaylalarında yetişen insanlar 90-100 yaşına kadar yaşıyor hatta geçiyor da , canım bursam da niye ömrü hayat bu kadar yaşanmıyor?, doğallıktan uzakta olduğumuz için olabilir mi? :) (bak bu da betimleme, mecaz olarak)

FeLix_' Alıntı:
valla türker abi, sana saygım sonsuz, sen de eski kuşçulardansın, ama ben de yeni sayılmam 31 yaşındayım doğduğumdan beri evin tepesinden kuş eksik olmadı, 14-15 yaşlarımda da rahmetli babam bana bıraktı kuşları tamamen o günden beridir de bir fiil bakıyorum, demek ki bu işte 16-17 senelik geçmişim var, bu zamana kadar ne komple kümesimi çürüttüm, ne de dediğiniz kadar çok hastalıkları yaşadım, ortam ve seyislik işidir bu, (insanlar için) grip aşısını her sene vurul, 3-4. seneden sonra vurulma gör bakalım nasıl daha beter yorgan döşek yatıyorsun, ben bu işlerin içinde yetişmeyim, ve verilen her ilacın bir sonraki nesilde sıkıntılar doğuracağı kanaatindeyim, kuşçuluğa devam ettiğim sürece de mizacımı değiştireceğimi sanmıyorum, hapşurdumu, sümüklümü oldu, suya limon sirke, ağıza da 2 diş sarımsak, boğazda hırıltımı var, suya bal ile limon, suyun içine de bir paslı çivi, doğum mu yaklaştı, yumurta kabuğu mineralli taş, maydonoz vs. vs. vs., eski köyüme yeni adet getirmem... (herkesin kümesi kendine sonuçta) :)

(Ps: pazara anca kümesim dolarsa 2 sezon da bir kuş satmaya çıkarım, pazardan bir tane bile kuş aldığımı hatırlamam, çok eksiğim varsa mezata gider, referansı olan, sahibini tanıdığım abilerden birisinden elden alır eksiğimi tamamlarım.) (ölen ölsün, kalan sağlar bizimdir kısmı mecazi anlamdadır, yoksa kümesimdeki her kuş çocuğum gibidir, vebali de banadır.)

+1
Karadeniz yaylalarında yetişen insanlar 90-100 yaşına kadar yaşıyor hatta geçiyor da , canım bursam da niye ömrü hayat bu kadar yaşanmıyor?, doğallıktan uzakta olduğumuz için olabilir mi? :) (bak bu da betimleme, mecaz olarak)

ARIKEŞ' Alıntı:
Teşekkürler Mustafa ..

kimyasalın bitkiselden her zaman bir adım geri kalmasını düşünenlerdenim ama mecbur kalırsamda veririm..

kümese dışarıdan kuş sokmayarak ve nifuramcyn denen ilaçtan haftada bir kez koruma amaçlı kullanarak hastalıklardan kurtuldum maaşallah herkese tavsiye ederim...tüm yetiştirici dostlara sağlıklı bol yavrulu kümeslar dilerim inşallah...

ARIKEŞ' Alıntı:
kümese dışarıdan kuş sokmayarak ve nifuramcyn denen ilaçtan haftada bir kez koruma amaçlı kullanarak hastalıklardan kurtuldum maaşallah herkese tavsiye ederim...tüm yetiştirici dostlara sağlıklı bol yavrulu kümeslar dilerim inşallah...
İYİ BİR HABER MUSTAFA DAİM OLSUN .. :slm:

çok teşekkürler allah razı olsun ,geçen yıl tam bu zamanlar illallah demiştim hastalıklardan kurban bayramından itibaren 8-12 aylık yavruların hepsi ölmüştü yani 2 sezon neredeyse ama nifuramcyn den çok fayda gördüm.kuşların ateşini aldığı için yavruların ergenlik ve genç kuşların tüy atma dönemlerini rahatça geçirmelerini ve sağlıklı kalmalarını sağladığını gözlemledim inşallah sizin temenni ettiğiniz gibi daim olur...şahsınızda tüm yetiştirici dostlara sağlıklı bol yavrulu hastalıksız kümesler dilerim selamlar saygılar.....

HERKESTEN BU VE BENZERİ FAYDALI PAYLAŞIMLARI GÖRMEK DİLEKLERİMLE.TEŞEKKÜRLER MUSTAFA .

GÖNLÜNCE OLSUN. :slm: sevgiler.

SAYGI VE SEVGİ BİZDEN...AMA NİFURAMİCYN VERİP HERŞEYİN BİTTİĞİ SANILMASIN...4 AYDA BİR MİNTİVERM VE AVİT K İLE KURT SORUNNUNU ÇÖZÜYORUZ YAVRU KUŞLAR KURTLARDAN KURTULUP HIZLA BÜYÜMELERİNİ TAMAMLIYORLAR,BLOTİC LE BİTLERDEN ARINDIRIYORUZ VE SARIMSAK ,ELMA SİRKESİ ,LİMON VE ÇÖREKOTU YAĞINI 5-6 GÜN ŞİŞEDE BEKLETİP SUYUN İÇİNDE TABİİKİ BU KARIŞIMI AYDA 1-2 KEZ SULARINA KATIYORUZ...İŞTE GERÇEK İKSİR BU KUŞLAR ZIMBA GİBİ OLUYOR EVVELALLAH...

Geri