Bu Yuvaya Taklacı Kuş İnebilirmi ? [Fotoğraflı]

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan berk547
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

berk547

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Berk biliş
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Sevgili Abilerim 2 Evin Arasına Merdiven Altına Yapmış Olduğum Yuvaya Taklacı İnebilirmi ?

Ekli dosyalar

• Photo-0006+.webp
    Photo-0006+.webp
    24.7 KB · Görüntüleme: 1,330
  • Photo-0007+.webp
    Photo-0007+.webp
    58.4 KB · Görüntüleme: 1,211
  • Photo-0011(1).webp
    Photo-0011(1).webp
    51.7 KB · Görüntüleme: 1,291
  • Photo-0008+.webp
    Photo-0008+.webp
    39.9 KB · Görüntüleme: 1,352
Bencede inerde kümes sanki biraz sakat gibi kolayca çalınabilir kuşlar..

İyi oyunlu kuş zor iner hocam, iyi kuşu terasa bile yıkmak uğraş gerektiriyor.Ayrıca arkadaşın dediği gibi bu kümesi çabuk patlatırlar

ismailada' Alıntı:
İyi oyunlu kuş zor iner hocam, iyi kuşu terasa bile yıkmak uğraş gerektiriyor.Ayrıca arkadaşın dediği gibi bu kümesi çabuk patlatırlar

Aynen katılıyorum, kuşa bağlı inmeyi başarsa bile kuşun oyunu bozulur diye düşünüyorum.

çok iyi bir kus oraya ınemez ama orta sevıyede bı kus once catıya ordanda oraya ınebılır dıye dusunuyorum

bence iner kuş inmek isterse

Merhaba Berk,
Zor ama imkansız değil bence..
Muhtemelen biraz uzun oynayan kuşlar,veya sağa sola tutunmaya meyilli kuşlar burada çok hata yapacaktır.
Ama, biraz eleme yaptıktan sonra oraya oynayacak kuşları uçurur,seyredersin inşallah.
Özellikle daha önce söylediğim gibi yavrularla başla ve yavruları zemnine adapte ettikten sonra kümesin üzerindeki merdivenin üstünden etrafı seyretmelerini sağla ki kaybolmasınlar.
Kolay gelsin ;)
Khalid

Benim düşünceme göre inemez.İnme şansı yoktur demiyorum,genellikle inemez diyorum.Yani aralıkta bir yerde kalmış,kuşun görüpte inmesi zor gibi..

Uzatmanın manası yok ben arkadaşa özelden de yazdım, taklası bol olan kuş orada oyun bozar ya pencere kenarı yada bir dam ın üzerine iner, uğraşmaz yere inmek için. Arkadaşa şebab türü az takla atıp yerdeki kuşlara doğru uçum yapabilecek kuş lazım. Kardeşim sende benim dediğimi yap al dene pencerelerde çatılarda uğraş dur biraz bir aşağı bir yukarı sonra karar verirsin.

guvercin-salma-kumes-ic-ve-dis-ortamlari/yeni-balkon-kumesim-ve-guvercin-cinsleri-nedir-t18072.html
Bu bağlantıdaki ufak yapılı taklacılardan bulabilirsen onların manevra kabiliyeti yüksek olur ve cesaretli kuşlardır böyle dar yerler de bu tür kuşları beslemek ayrı bir zevk verir,fazla yükselmezler çatı mesafesinden, sokak aralarından ağaçın altından gibi kendilerine ait 2-3 değişik rotadan gelirler şaşkınlıkla izlenilecek kuşlardır. Bizzat yaşanmıştır. Tabi artık emek sarfedeceksin...

Oyun kuşunun oraya inmesi sıkıntı kardeşim bence kelebek baska gibi ırklara yönelirsen zorluk çekmezsin yinede sen bilirsin tabi :)

Saygılarımla

kardeşş iner ama catıya feln kona bilirr haberin olsunn

inmesi biraz sıkıntı olur kardeş catılardan dolayı tayı ya iner sonra yere iner ancak

Yorumları okumadan cevap yazıyorum.Eğer sağlam oyun kuşun olursa , sağlam bir seyislik yaparsan orada kuş çok güzel oynar.Uzaktan kuş o araya bir girsin 30 40 m oynasın çek video koy nete 5.000 tl aşağı satmazsın.Herşey seyise bağlı.Ben çok güzel alanlarda dahi kuş uçurmasını bilmeyen kuşların ahlakını bozan seyis gördüm

bence kuş oraya oynar ama o dar alana inmek için uğraşmaz yorulunca çatıya atar kendini

ABİLERE KATILIYORUM .... BİRDE ORDA TAKLACI BAKMA BENCE .. ÇÜNKÜ ETRAFINDA TAKLACI BESLEYEN VARSA ÜSTÜNEDE KUŞLAR GÜZELSE UÇURDUĞUNUN GECESİ ÇALINIR. YANİ ORDA TAKLACI YERİNE BASKA YADA BAŞKA TÜRLER BAK.. TABİ HERKEZİN ZEVKİ BAŞKA

Geri