Buda Benim Çok Uğraştığım 3x2x2 m. kümesim...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan vantogi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 21
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

vantogi

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
tolga kömüş
Meslek
işletmeci
İlgi Alanı
Köpekler
007895f3.jpg
[/url]

Evet arkadaşlar bu görmüş olduğunuz büyük kümesin tamamı kavaktan yapılmıştır.Kuşların bitlenme ve tahtaların çürüme riskine karşılık 2 kat Pinotex(zehir)atılmıştır.Ölçüleri uzunluk 3 x genişlik 2 x yükseklik 2 metredir.Yuvalıklarımı suntalamdan yaptırıyorum.Kuşlarımla işimden ötürü çok sık ilgilenemediğim için,bu kadar büyük bir kümes yapmaya karar verdim.Yaşam alanlarını genişletmek istedimki içeride sıkılmasınlar vede havasız kalmasınlar.İzmirin Urla ilçesinde kuşlarımı beslemekteyim.Sadece Dönek ırkı besliyorum.Kümesim tamamen bittiğinde fotoğraflarımı paylaşacağım.Teşşekkür Ederim. Saygılarımla... Tolga KÖMÜŞ

KAVAK SU ALINCA KOLAY ŞİŞİP ÇÜRÜYEN BİR AGAÇ DEĞİLMİ ? BİRDE FAZLA SAĞLAM OLMUYORSANIRSAM.

kavak su almaması için pinotex vuruldu vernikli pinotex.

güzel düşünmüssün büyük yaparak izmirde soğuktan etkilenme durumu da yok güle güle kullan . bekçiside güzel bu arada

Tolga abi yeni kümesin hayırlı olsun.İnşallah sağsalim bitirirsin.Bu arada kurtun ismi ne çok güzel ckmış.Kuşlarada maşallah.

teşekkür ederim abicim.köpeğimin ismi efe.kuşlarımın ve bizim koruyucumuz :)

kümesin boş olarak iskeleti 130 TL.
Etrafının kaplaması 300 TL.
Yumurtalıkları,yer döşemesi,verniği,teliyle beraber 650 TL'yi bulacağını sanıyorum.
Düşünceleriniz için çok teşekkür ediyorum.Ama asıl bizi yoran işçiliği oldu...:)

brtysl' Alıntı:
ellerinize sağlık çok guzel olmuş ama eksikleri var tabi.tamamlayacagınıza gore soylemeye gerek de yok bence.bizimle bu kümesin maliyetini paylaşabilir misiniz acaba.
kümesin boş olarak iskeleti 130 TL.
Etrafının kaplaması 300 TL.
Yumurtalıkları,yer döşemesi,verniği,teliyle beraber 650 TL'yi bulacağını sanıyorum.
Düşünceleriniz için çok teşekkür ediyorum.Ama asıl bizi yoran işçiliği oldu...:)

abi tahmin edebiliyorum.ufacık tahta bieşy yapmaya kalksan bile malzemesini almak bi dert zaman ayırmak başka dert.düzgün yapabilmek apayrı bir dert.bence çok ama çok ucuza yapmıssın.ben bu kümesi yerim uygun olsa ve yapmaya kalksam sadece malzemesine bin lira isterler.ankarada esnafın eline düşmeyeceksin.yakıyorlar valla

brtysl' Alıntı:
abi tahmin edebiliyorum.ufacık tahta bieşy yapmaya kalksan bile malzemesini almak bi dert zaman ayırmak başka dert.düzgün yapabilmek apayrı bir dert.bence çok ama çok ucuza yapmıssın.ben bu kümesi yerim uygun olsa ve yapmaya kalksam sadece malzemesine bin lira isterler.ankarada esnafın eline düşmeyeceksin.yakıyorlar valla
o kadar çok araştırma yaptımki,bütçeme en uygun malzeme ve en sağlam malzeme buydu...

gerçekten uygun bi fiyat bu boyutlar için.ama burda osb den yaptırsam inan o fiyat çıkar.bak bir örnek vereyim.yukseklik 180 en 95 dernlik 40 cm olan bir folluk yaptırcaktım kuşlara.95 cm i ikiye bölücektim 5 katlı olcaktı boylece toplam 10 folluk koyabilcektim bu dolap tarzı şeye.osbden yaparsan kaça yaparsın dedim 4 adama gittim biri 400 artı 30 da eve getirme dedi.digeri de 400 civarı olur dedi.başka birine dedimki o zaman malzemeyi alayım siz kesin ben montaj yapayım.o zaman git al malzeme parası senden biz sadece kesimi 200e yaparız dedi.gittim aynı bouytlarda kitaplıgı 59.90 a aldım :))))

brtysl' Alıntı:
gerçekten uygun bi fiyat bu boyutlar için.ama burda osb den yaptırsam inan o fiyat çıkar.bak bir örnek vereyim.yukseklik 180 en 95 dernlik 40 cm olan bir folluk yaptırcaktım kuşlara.95 cm i ikiye bölücektim 5 katlı olcaktı boylece toplam 10 folluk koyabilcektim bu dolap tarzı şeye.osbden yaparsan kaça yaparsın dedim 4 adama gittim biri 400 artı 30 da eve getirme dedi.digeri de 400 civarı olur dedi.başka birine dedimki o zaman malzemeyi alayım siz kesin ben montaj yapayım.o zaman git al malzeme parası senden biz sadece kesimi 200e yaparız dedi.gittim aynı bouytlarda kitaplıgı 59.90 a aldım :))))
walla en güzelini yapmışsı :) esnaf her yerde aynı buradada pek farklı değiller,ama aklında olsun böle şeyler yapacaksan kavak en uygunu,uğraştırır ama ucuza getirirsin..

brtysl' Alıntı:
tamam saol aklımda bulunsun.verniği çektin mi su fln da almaz iyi olur
aynen verniksiz kesinlikle olmaz,bu arada sen ne yetştiriosun?

kümesin boyutları çok güzel ağaç olarak kavak çok iyi değildir ama vernik olduğu sürece bi sorun yaratmıyacaktır umarım kümesin ilerleyen süreçteki resimlerinide paylaşırsınız

kümese sağlamlık istiyorsanız variller olur demir varıller 1m boyunda falan onlar ıkesip acarsanız eger 3mm sac olarak kumesin cevresine vidalaya bilirsiniz XD birde uc noktalarına kaynak atarsanız süper saglam bir kümes olur xD

Güzel olmuş güzel ve sağlıklı kuşlar yetiştirmeni dilerim bu kümeste.bende yapacağım yeni kümes iskeleti ağaç kenarları OSB olacak OSB tabakası 183 x 240 cm geliyor.36 lira Komple ağaç yapmaktan daha ucuza geliyor üstelik ilaclı şişme yapmıyor. MDF suyu yiyince şişiyor ondan OSB yapacağım. Dısını da strafor ve naylonla kaplayacağım.183x160x140 olacak. içinede 45x32x40 20 tane göz yapacağım yuvalık yani.Allah nasip ederse içinede güzel on numara kuşlar koyacağım.insan bu yaşta artık her şeyin kalitelisini arıyor.

köpeğiniz çok güzelmiş maşalah diyorum.

akıllı bir hayvana benziyor

küçük kümesin ebatları ne yannındaki büyük kümesin??
bide kaç kuş sığıyo??

küçük kümesin ebatları 1.70x1.70...Ayrıca büyük kümesimde bitti yakında fotoğraflarını paylaşacağım.osb kesinlikle tavsiye etmem,iyi düşün sonradan başın çok ağrır benden size söylemesi.saygılarımla...

Gule gule besleyın bende ıkıncı kumes calışmalarıma başlayacagım hadı bakalım hepımıze kolay gelsın

Geri