Buda benim ilk balkon kümesim ve ilk çift kuşlarım...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan uniTS
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 21
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

uniTS

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Erhan EMİRAL
Meslek
İşletme son sınıf ögrencisi
İlgi Alanı
Kediler
Bunlarda benim ilk balkon kümesim ve ilk kuşlarım...

abi aynı benım ılk kumes gıbı çok hoş saglıklı ve dıledıgın gıbı kus yetıstırmen dılegımle saygılar...

Çok teşekkür ederim kardeşim, çok çeşitli hayvanlar baktım ama güvercin ilk defa bakıyorum ve buda ilk kafesim, çok titiz davranıyorum kuşlar hasta oldumu canım sıkılıyor açıkcası saglıklı hareketli görmek ise çok secindiriyor, o yüzden bu kafeste 1 çiftten fazla kuş bakmak istemiyorum, hem kuşların saglıgı için hem temizlik yönünden, Allah herkese güzel saglıklı ve bol yavrulu kuşlar bakmayı nasip etsin...

AZ OLSUN , TEMİZ OLSUN.

KÜMES YERDEN BİRAZ YÜKSELİRSE, RUTUBETTE OLMAYACAKTIR.

Yemlik, suluk, ızgara, el yapımı yuva da çok güzel.GÜLE GÜLE BESLE, SEVGİLERİMLE.

Merhaba Erhan Bey,
Üniversite son sınıfta ben de balkon kümesi yapmıştım, gerçi o zamanlar kuş konusunda hep arayışta olduğum için bir çiftle kanaat edememiştim.
Kümesinizin düzeni bir çift kuş için güzel Türker Abi'nin de dediği gibi yerden biraz yükseltilirse daha da iyi olur.
Güzel yavrular almanız temennisiyle.
Khalid

Çok teşekkürederim, aynen benim düşüncelerimi yansıttınız bende kümesi yerden biraz yükseltmeyi düşünüyodum 1-2 güne kalmaz yükseltecegim kümesi, siteden aldıgım bilgiler dogrultusunda kümesin iç elemanlarınıda uygun yapmaya çalıştım, sularını hergün tazeliyorum, yemlerini küflü bayat olmamasına dikkat ediyorum, inş saglıklı şekilde bir ömür geçirtebilirim kuşlarıma, keza bir hayvanın beslemesini göze alıyorsak onlara elimizden geldigince en iyi şart ve imkanları sunmalıyız diye düşünüyorum, eger bunları yapamıyorsak hayvanlara eziyet çektirmemeliyiz...

maşallah hemşerim gayet temiz kümesin var keşke çatıda baksaydın trabzonun oyunkuşları gercekten mükemmel oyun yapar değirmendere de ve beşirli de izlediğim kuşlar hala aklımda
saygılar

Yükseklik işinide hallettim şimdi işte resmi :)

Devam

KÜMESİN YERİ DEĞİŞTİ, SANKİ.

RÜZGARDA UÇMAYACAK DEĞİL Mİ? (kümes) ACABA ÜSTÜNE AĞIRLIK KONSA :hayir: :evet: :haha: :slm:

masallah erhan oldukca güzel olmus güle güle besle eger o iki kus es ise

beyaza beyaz es etmeni tavsıye ederim o iki kus es olmaları halınde anormal derecede bozuk renk ve göz sekli yavrular veririler

SAYGILAR

kuscu_marik' Alıntı:
masallah erhan oldukca güzel olmus güle güle besle eger o iki kus es ise

beyaza beyaz es etmeni tavsıye ederim o iki kus es olmaları halınde anormal derecede bozuk renk ve göz sekli yavrular veririler
Abi akrabam bu kuşları bana çift diye verdi ama eş degiller çünki erkek dişiyi kvalayıp duruyo dişi kaçıyo, bu kafeste 2 çift kuş bakılırmı ki ? ona göre bari benzer eşlerini alıp yavrulatayım...

SAYGILAR
[email protected]' Alıntı:
KÜMESİN YERİ DEĞİŞTİ, SANKİ.

RÜZGARDA UÇMAYACAK DEĞİL Mİ? (kümes) ACABA ÜSTÜNE AĞIRLIK KONSA :hayir: :evet: :haha: :slm:
Yok abi aynı yerde sadece altına kasa koydum yükseldigi için yer degişmiş gibi görünüyor olabilir, Rüzgar degil kasırga
çıksa dahi oynamaz yerinden babamla ikimiz zor kaldırıyoruz :)) o derece agır...

Abi bide renk olarak ne alayım bunlara boz,sinekli falan isim olarak hangi renklerde kuş alabilirim ?

erhan süt beyaz la sabunı ıı cok ıyı yakısmıs bu yuvaya bide yavrusunu gordukmu tmmdı bu ıs yağmurlara dıkkat Saygılarımla

kaan ozkoyuncu' Alıntı:
erhan süt beyaz la sabunı ıı cok ıyı yakısmıs bu yuvaya bide yavrusunu gordukmu tmmdı bu ıs yağmurlara dıkkat Saygılarımla
Yani bu kuşlarımı eşleştireyim, erkek basık tepe dişi normal ama ikiside taklacı, tahmini yavruları ne renk olur ?

benım tahmınım anneye ceker genelde bu tıp seyler pek anlasılmıyo cıkan yavruda oynar tabı ... ön tepe sabunı çıkarsa tadından yenmez:))

sankı sabunı erkek gıbı geldı bana sut dısı sanmıstım sen yazana kadar

Hayır basık tepe erkek, sabuni dişi :))) , çok merak ediyorum yavrularını nasıl olacak diye, erkek habire kovalıyo dişiyi eş tutmaya çalışıyo 1 hafta 10 gündür beraberler ama bi türlü dişi alışamadı erkege.

kenevir verebılırsın balkona salarsan cıftlesırler onlar guzel yavru atarlar...

hemşerim bunları eş yapma bence boz güzel bence ona karasinekli yada kızılsinekli bi eş al yavruları daha güzel olur ama bunları eş yapma

Arkadaşlar dişi olan erkegin gagasını tutmaya çalışıyo başını kaşıyo falan ama dişi erkegin gagasını tutmaya çalışırken erkek kafasını yere egiyo erkek daha küçük ondanmı kaynaklanıyo anlamadım bilgi verirmisiniz bu konuda...

merhaba yuvan güzel olmuş,büyük oranda kalem sarı yavru atarlar yada sarı tonlu ,anaçlara bağlı tabi,eş almaları ,yavru alman uzun sürebilir yeni yuva adaptasyonu zordur,yuvalığını 4 parmak yükseğe yapman yavruların için iyi olur atlarsa çıkması için,mineral taşı alırsan iyi olur,inşallah yavrularıda görürüz sağlıcakla kal:slm:

Geri