BUDA BENİM KÜÇÜK SALMAM

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan selcukatasoy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 20
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
selcuk atasoy
Meslek
serbest
İlgi Alanı
Seçiniz
arkadaşlar merhaba ben selcuk atasoy Bursada oturuyorum yaşım30
bu işe merakımdan yeni başladım öncelikle evimin üzerinde şimdilik küçük bir salma yaptım
yazın insallah büyüteceğim pazardan eş dost vasıtasıyla üç beş kuş aldım
yarısını kaçırttım bir kaçını kedi yedi ve elinde kalanlar ise bunlar
yalnız daha erkegi ve dişiyi ayırt edemiyorum

9971P1010006.JPG

3571P1010007.JPG

meraklı küçük kızım
9997P1010022.JPG

746P1010016.JPG

benim için başlangıç olduğundan şimdilik bunlara bakıyorum
9318P1010001.JPG

[isikli]buna kelebek dediler erkekmiş[/isikli]
53P1010018.JPG

bunada fındık erkekmi dişimi olduğunu bilmiyorum
8480P1010019.JPG

6463P1010032.JPG

976P1010024.JPG

2827P1010026.JPG

4846P1010020.JPG

2948P1010027.JPG

burayıda yagmurlu ve karlı havalarda kuşları yemlemek için yaptım
9871P1010010.JPG

8066P1010011.JPG

[isikli]SİZ DEĞERLİ DOST VE ARKADAŞLARDAN YORUM VE ÖNERİLERİNİZİ BEKLİYORUM
SAYGILARIMLA[/isikli]

Selçuk abi samimi paylaşımın için çok teşekkür ederim.
kümesin bana çok sıcak geldi,düşüncelerin gibi.
açık gök (mavi) taklacın çok güzel ama ona sahip çık güzel bir eş bul.

Ömer ÖZKURT' Alıntı:
Selçuk abi samimi paylaşımın için çok teşekkür ederim.
kümesin bana çok sıcak geldi,düşüncelerin gibi.
açık gök (mavi) taklacın çok güzel ama ona sahip çık güzel bir eş bul.

sevgili ömer kardeşim yorumun için çok teşekkür ediyorum
allah razı olsun

Selçuk abicim öncelikle aramıza hoşgeldin.Kümesin bana göre o kadarda ufak değil ama yinede sen bilirsin fazla kuş bakcam dersen.Erkek ve dişiyi ayırmak için erkekler yem yerken yada yuvadayken öterler.Bi başka belirrtide erkekler daha cüsseli olur ve kafa yapıları büyüktür.İnşallah işine yarar bişiler söylemişimdir.Güle güle besle tüyleri kadar hayrını gör inşallah.

usher_00' Alıntı:
Selçuk abicim öncelikle aramıza hoşgeldin.Kümesin bana göre o kadarda ufak değil ama yinede sen bilirsin fazla kuş bakcam dersen.Erkek ve dişiyi ayırmak için erkekler yem yerken yada yuvadayken öterler.Bi başka belirrtide erkekler daha cüsseli olur ve kafa yapıları büyüktür.İnşallah işine yarar bişiler söylemişimdir.Güle güle besle tüyleri kadar hayrını gör inşallah.
ya siz çok süper insanlarsınız sizler oldunuz sürece bizim gibi acemi bakıcıların sırtı yere gelmez
evet dediğiniz gibi öterek kendi etrafında dönenler var sadece ötenler erkek oluyor galiba
çok teşekküe ediyorum
sizlerde beslediğiniz kuşların tüyleri kadar hayrını görün inşallah

selam değerli dostum..öncelikle aramıza hoşgeldiniz..ben de bursa ertuğrulgazi yani meskenlerden im.ama şimdi trakyada yım..hayırlı olsun kuşlarınız..şimdi bakın değerli dostum kuşçuluk sanırım yeni başlıyor..çevrenizde size yardım edcek ve kuş tan anlayan bir arkadaşınızın olması aslın da daha iyi olacaktır ama biz ler burada her sorunuza ve sorununuza yardımcı olcağız bundan emin olun..
öncelikle beslemek için sanırım kafanızda belli bir ırk oluşmamış.aslında bunu belirler iseniz her şey daha kolay olur..bakın bizler kuşları ya performansları yani uçumları yada kostüm yani dış görünüşleri için besleriz..bazı ırklar vardır ki hem kostümü hemde uçumu ile göze çarparlar..
şimdi sanırım elinizdeki kuşlar ile avunmak yani onlarla zaman geçirmek istiyorsunuz..bakın değerli dostum elinizde mardin de var kelebekte bangoda şimdi bunların rast gele eşlenmesi iyi olmaz yani karma karışık yavru alımı olacaktır..ister iseniz siz ne beslemek istediğinize şimdi den yolun başın da iken karar verin bizler de size her konuda yardım edelim saygılarım la..

Selamlar Selçuk bey,

Öncelikle sitemize hoşgeldiniz. Ali beyinde sözünü ettiği gibi farklı, farklı cinsleri bir arada beslemek ileride kırık tabir ettiğimiz güvercin camiasında makbul olmayan yavrular almamıza neden olacaktır. Bu konuda ilerisini düşünerek kendinize bir cins belirlemiz iyi olacaktır. Benim size önerim salma konusunda olacak, resimlerden gördüğüm kadarı ile salma içinde ve yuvalıklarda taban ızgarası yok, taban ızgarası salmada hijyen ve sağlıklı güvercin besleme, yetiştirme konusunda çok faydalı bir ekipmandır. Bu konu da sitemiz içinde salma yapımı ve ekipmanları bölümünden size yardımcı olacak, "görsel olarak", ışık tutacak bilgilere ulaşabilirsiniz.

Saygılarmla,

Aykut KARABULUT

Sayın selçuk abim bakın sitemiz içersinde bursalı güvercinsever arkadaşlarımız 25.01.2009 tariginde buluşuyorlar,orada hiçbir ticari amaç gütmeyen amaçları sadece dostluk olan insanlar toplanacak sizinde bu toplantıda onlara katılmanızı öneririm.Onlar size ellerinden geldiği kadar yarsdımcı olacaklardır eminim.Tabiki biz de burada sizlerin her türlü derdine yardımcı olmaya çalışacağız.aşağıyı tıklayarak bursalı kuşcuların toplanması ile ilgili detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

viewtopic.php?f=173&t=1174&hepsi=1

merhaba abi açık göğ çok hoş duruyor ona iyi bak diğerleri içinse saten yeni başlamışsın zamanla daha da iyileri gelir ama göğ çok güzelgibi dişiye benziyor dişi erkek ayrımını şimdi fazla kafana takma erkek de dişide öter ama kuyruğunu yere sürterek sırtını da kabartıp bir kuşun etrafında dönerse o dişiye kur yapan erketir:)
kuşların hayırlı olsun...

sevgili dostlar öncelikle hepinize ilgilerinizden dolayı sonsuz teşekkürlerimi bir boç biliyorum
inanınki bu kadar ilgileneceğinizi tahmin bile edemiyordum hepinizden allah razı olsun cenab_ı
allah kuşlarınıza zeval vermesin
bu işe yeni başladığım için hangi ırkı besleyeceğime karar veremedim bu bir gerçek
kafamda mardin yatıyor ama bu konudada sizin o üstün tercübelerinizdende faydalanmak isterim
hepinize sonsuz teşekkürlerimi bir borç biliyorum
allaha emanet olun

Selçuk abi öncelikle aramıza hoşgeldiniz.Bursanın neresinde besliyorsunuz kuşlarınızı?
Sitemizde ben dahil bir çok bursalı üyelerimiz bulunmakta.Güvercin sevdası,gerçektende anlatılmayacak olana yani yaşanacak bir zevktir.Ki herkezede Allah bu zevki nasip etmiyor,bizler bu konuda şanslıyız.
Mardin ırkından hoşlandığınızı yazmışsınız.Asıl mesele burdadır aslında,her kuşçunun gönlünü ve ruhunu okşayan ırklar farklıdır,eğer bu iş gönül işiyse ,kalbinizi okşayan ırkı besleyin yani taklacı.
Bende ilk yetiştiricilik hayatıma mardin taklacılaıyla başladım,Mardinden sonra az sayılarda kelebek,adana,hünkari besledim.Ancak sonradan baktım ki benim ruhumu okşayan ırk kendi yöremizin ırkları olan oynar,mülakat ve çakalmış.
Onun için kimseye kulak asmayın ve kalbinizin sesine kulak verin.Bu arada ilk başlayanlar için mardin taklacısı beslemek doğru bir tercihtir.
En güzel kuşların sizinle olması dileğiyle.

EN İYİSİ DE OLUR İNŞAALLAH BİRGÜN ÜRETİP DAHA İYİSİNİ YAPMAN DİLEĞİ İLE

o süt beyazı paçalı fındık (AZMAN cinsi) dünya güzeli görünüşe göre erkek hocam nerede besliyorsunuz ben o kuşa talibim satarsanız eğer ?

Ne güzel bir kuşunuz var maşallah paltolu şapkalı olanı ::))allah bağışlasın .diğer kuşlarda düzelir zamanla yeterki sabırlı ve istekli olun aramıza hoşgeldiniz arkadaşım . işiniz gücünüz rasrgitsin umarım .ilk evvela ırkları tanıyın ve kuşlarınızı kendi ırkına eş edin bir bango sanırım kısa burun ile bir taklacı eş olmuş resimden anladığım kadarı ile buna dikkat edin ya belli bir ırk üzerine bakın yada eş seçimini kuşlara bırakmayın daha verimli yavrular alırsınız kara kirli taklacı kuşunuzda uzaktan iyi bir kuş gibi duruyor hayırını görün kuşlarınızın ve kumesinizin bol şanslar. selamlar.ŞEREF

abi sn yeni başlamışsın mardnde bence başarılı olamassn sana tavsiyem kelebek,bango,baska,tipp gibi kuşlar besle snra yavaş yavaş dönersn taklacı ırklara önmli olan kuşu havada qörmek ;) allah yardımcın olsn...

Aramıza hoş geldiniz abi kümesinizin boyunu dert etmeyin benimkide küçücük ama maksat kuş beslemek...

saygılar...

Ekli dosyalar

• IMG0050A.webp
    IMG0050A.webp
    32.8 KB · Görüntüleme: 1,177
Öncelikle aramıza hoşgeldiniz diyelim gerçekten bu güzel hobiye başladığınız için sizi tebrik ediyorum ....kuşlarınız çok güzel ve sağlıklı görünüyor ve başlangıç olarak iyi seçimler ama tabi sizi ilerleyen zamanlarda bursada oluşunuzun avantajından dolayı bursa oynarı yetiştiriciliğinde görmek isterim tabi profesyonelleştiğiniz zaman... saygılarımla esenlikler dilerim

Selam Selcuk Bey,

Kuscular.Org ´a üye oldugunuz icin Tesekkür ederiz.

Umarizki bizimle beraber Kaliteli ve Seviyeli bir cok Konuya imza atarsiniz ve bizimle gecirdiginiz zamandan pismanlik duymazsiniz. Bütün Kuscular.Org ailesi olarak sizi saygiyla selamliyoruz.

Aramiza hosgeldiniz,hosca vakit gecirmeniz dileklerimle...

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sizlerin artis oldugu yerde,yönetmen benim

~ BOZOGLU ~

Merhaba selçuk bey paylaşım için sağol.ilk kuş besleyen birisi için kuşlarınız gayet güzel.kuş beslamekte bir insanın yetişmesi gibidir.önce emeklersin sonra yürürsün daha sonrada koşarsın.ben emeklemeden koşayım dersen düşersin canın yanar.bence en güzelini yapmışsın bu kuşlar yeni besleyen biri için ideal.sizdede kuş besleme tutkusu olduktan sonra taklacı ırkına basamak basamak bilinçli bir şekilde ulaşacağınızı düşünüyorum.saygılarÖMÜR DENİZ

abicim öncelikle hayırlı olsun ....

haddimize deil ama bir kaç öneride ben vermek istiyorum sana

öncelikle ilk başta alıştırmak için alışması kolay olan kuşlarla başla..mesela şu an senin için en ideal ırk yuvalarına çok sadık olan baskalar..

ama gördügüm kadarıyla şu an elinde 5,6 kuş var bunları alıştırmaya bakmalısın kanatlarını en az 10 gün baglı tut..iyice alışsınlar ehrgün dışarda 1 kez yemle bol bol dışarda gezsinler etrafı tanısınlar..daha sonra kamnatlarını açtıgında hepsini birden açma atıyorum yerde kanadı baglı 5 kuşun var..2 taneini aç o 2 kuş zaten diegr 5 kuşu görüp gitmek istemez.hafiften havaya kalkarlar kümes etrafında turlarlar faland erken gelip aynı yere konarlar...

erkek kuşu anlama yöntemi ise basitce eger boynunu kabartıp dönüyorsa ve ötüyorsa erkektirr

sevgili arkadaşlar öncelikle hepinize ayrı ayrı tesekkür etmek istiyorum göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı
hepinizin tek tek vermiş olduğu o değerli bilgileriniz benim işlerimi hem kolaylastıracak hemde ilerisi için cok büyük tecrübe olacak hepinize ne kadar teşekkür etsem az olur hepinizden allah razı olsun

Geri