Buda Benim Kümesim

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bojangles
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

bojangles

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
FARUK DOĞAN
Meslek
serbest
İlgi Alanı
Kuşlar
Öncelikle Selamlar herkesin Mubarek Kurban Bayramı Kutlu olsun Allah Kesilen Kurbanları Kabul etsin
Arkadaşlar bende kümesimi sizlerle paylaşmak istedim elimden gelen bu kadar 3-5 ay sonra çatı yapacağız çatıda daha iyi bir kümes yapacağım bu arada size birkaç sorum olacak
1_kümesimde eksikler varmı
2_kışa dayanırmı
3_kuşarım bunlar kuşarı başkasından aldım cinsini bilen varmı acaba cinsleri nedir
3_kuşlarım tüy dokuyor kümesimde baya tüy var tüydeki kuşlar uçurulurmu ben uçurulmaz diye biliyorum tüy zamanında verilecek vitamin vb ilaç isimleri yazarsanız sevinirim
4_kuşlarımın konduğu damları size resimlerde göstereceğim kuşlarım taklacı ama 2-3 tur atıp 1-2 takla atıyolar böyle taklacılar bu özelliğinin olması bu damlara gitmelerini etkilermi
5_hazır folluk almayı düşünüyorum acaba hazır folluk vitamin vb satan siteler varsa linklerini verirseniz sevinirim
6_acaba burada ne cins kuş besleyebilirim

SORULARIM BU KADAR UMARIM SIKILMAMIŞSINIZDIR BUDA BENİM KÜMESİM

Ekli dosyalar

• Fotoğraf0177.jpg
    Fotoğraf0177.jpg
    1 MB · Görüntüleme: 2,751
  • Fotoğraf0178.webp
    Fotoğraf0178.webp
    791.6 KB · Görüntüleme: 2,702
  • Fotoğraf0179.webp
    Fotoğraf0179.webp
    831.4 KB · Görüntüleme: 2,744
[No message]

Ekli dosyalar

• Fotoğraf0180.webp
    Fotoğraf0180.webp
    825.1 KB · Görüntüleme: 2,743
  • Fotoğraf0181.webp
    Fotoğraf0181.webp
    699.6 KB · Görüntüleme: 2,713
  • Fotoğraf0182.webp
    Fotoğraf0182.webp
    546.3 KB · Görüntüleme: 2,687
[No message]

Ekli dosyalar

• Fotoğraf0184.webp
    Fotoğraf0184.webp
    347.4 KB · Görüntüleme: 2,690
  • Fotoğraf0185.webp
    Fotoğraf0185.webp
    287.6 KB · Görüntüleme: 2,721
  • Fotoğraf0186.webp
    Fotoğraf0186.webp
    856 KB · Görüntüleme: 2,729
[No message]

Ekli dosyalar

• Fotoğraf0188.webp
    Fotoğraf0188.webp
    722.4 KB · Görüntüleme: 2,740
  • Fotoğraf0189.webp
    Fotoğraf0189.webp
    365.4 KB · Görüntüleme: 2,736
  • Fotoğraf0190.webp
    Fotoğraf0190.webp
    514.4 KB · Görüntüleme: 2,742
[No message]

Ekli dosyalar

• Fotoğraf0191.webp
    Fotoğraf0191.webp
    358.6 KB · Görüntüleme: 2,719
  • Fotoğraf0192.webp
    Fotoğraf0192.webp
    374.2 KB · Görüntüleme: 2,642
  • Fotoğraf0193.webp
    Fotoğraf0193.webp
    584.3 KB · Görüntüleme: 2,610
[No message]

Ekli dosyalar

• Fotoğraf0194.webp
    Fotoğraf0194.webp
    425.3 KB · Görüntüleme: 2,699
  • Fotoğraf0195.jpg
    Fotoğraf0195.jpg
    583.3 KB · Görüntüleme: 2,600
  • Fotoğraf0196.webp
    Fotoğraf0196.webp
    451 KB · Görüntüleme: 2,715
[No message]

Ekli dosyalar

• Fotoğraf0197.webp
    Fotoğraf0197.webp
    483.1 KB · Görüntüleme: 2,753
  • Fotoğraf0198.webp
    Fotoğraf0198.webp
    487.8 KB · Görüntüleme: 2,706
  • Fotoğraf0199.webp
    Fotoğraf0199.webp
    513.8 KB · Görüntüleme: 2,665
ilk başlangıca göre eh işte. kuşların cinsi bir ilginç bildiğim cinslere benzetemedim. temiz baktıgın sürece kuşlar fazla ilaç istemez hastalık kapmazlar. limon sandıkları yuvalık için yeterlıdırler. kuşlar yeni diye konuyorlardır daha tam alışkın durmuyorlar. kümes biraz gece konduyu andırıyor kümesin kapısı biraz dar. en az 50-60 cm bişi olması lazım yandan o kümes kızın baya güçlük çeker çevrende açık olması nedenıyle rüzgarı baya alacaktır dikkat et uçmasın :) kuş sayısı neakdar fazla olursa kümesin içi okadar sıcak duruyor. sorularından anladıgım kadarı ıle bir kuş yetıştirmek istiyorsun iy ibir kuş yetiştirmek istiyorsan güzel bir güvercin kümesi yapmalısın diye düşünüyorum. cevrende yapılan ınsaatlar oldugunuda görüyorum oralardan cıkma tahta gibi malzemeler bulabılırsın yada para biriktirip tahta alırsan daha güzel bir kümes yaparsan kısları zorluk çekmezsin.

İlk olarak yeni başlamış olmana rağmen aynı tür kuşları alman ve tek takım alman güzel olmuş.. Irkların korunması acısından bu güzel bir şey ancak kümesin için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Eğer imkanın varsa bunu kuşları alıştırmak için kullan daha sonra kendine güzel bir kümes yapmaya çalış.. Kümes içi o 1 takım kuş için yeterli çok fazla kirlenmez sonuçta. Havalar soğuayana kadar 1 takım yavru alman dileğiyle

İyi Denilmez O tahtaları Duzgun Bı sıraya soksan Kopuklerı Aralasan Ve Laylon ıle dısını guzel kaplasan Kapısını Guzel Yapsan
Ve yemlık Alsan Suluk Alsan Altınada Izgara Alsan 4 4 Lük Kumes olacak

Öncelikle Selamlar
Arkadaşlar yukarıda belirttiğim gibi kısa bir süre sonra çatı yapacağız ve çağıda kuşlar için bir oda ayırmayı düşünüyorum bu kümesi çok aceleye geldi ne bulduysam çaktım dediğim gibi çarı yaptığımda kuşlarım için oda yapacağım Allah izin verirse o zaman yemlik suluk vb. şeyleri alacağım bu arada kuşların cinsi ile ilgili bir fikri olan yokmu acaba?

bence kış geldi geliyor kümesin altına su girme ihtimali var onun için limon sandıklarını biraz yukarı kaldırsan iyi olur saygılar kuşların yuvalıkları ıslanmasın bakarsın kısa sürede yumurta alırsın yuvaları kaldırmazsan yumurtalarda ıslanır.

CIRIL' Alıntı:
bence kış geldi geliyor kümesin altına su girme ihtimali var onun için limon sandıklarını biraz yukarı kaldırsan iyi olur saygılar kuşların yuvalıkları ıslanmasın bakarsın kısa sürede yumurta alırsın yuvaları kaldırmazsan yumurtalarda ıslanır.

kümesin altında yollara döşenen taşlardan döşenmiş gibime geldi benim. :D

Arkadaşlar bu kümesi çok acele yaptım sabredemedim eğer sabretsem çatı yapıcağız ve oraya daha iyi kümes yapacağım şimdilik bu kümesi yaptım fakat kümes sizin dediğinizden daha iyi sadece yanları biraz olmadı şimdi herşeyi yaptım kış için daha hazırlıklı oldu kısmetse mart nisan aylarında çarı yapacağım o zamana kadar bu kümesle idare edeceğim hatta yumurta bi aldım SAYGILARIMLA

Senin bu kumesin yaninda kopegin birshey varmi ? yoksa kolay caldirirsin bence icine beyendim, kisida cikarirsin ama biraz daha ishler var havalandirmasini goremedim.

Kardeşim eline emeğine sağlık ama biraz özenin yani sonuçta bunlarda canlı ve bizim himayemizdeler...Seviyorsak bilinçli sevelim bilinçli olarak besleyelim....yazıktır.

haltbar' Alıntı:
Kardeşim eline emeğine sağlık ama biraz özenin yani sonuçta bunlarda canlı ve bizim himayemizdeler...Seviyorsak bilinçli sevelim bilinçli olarak besleyelim....yazıktır.

Hatta şimdide bakıyorum yani hani sen bence o kuşları meraklı birisine hediye et daha iyi bence yani sonuç olarak hayvanlar eziyet çekmesin kardeşim. Üşeniyorsan yapmaya bari bir güvercin severe rica et ben anlamıyorum diye sana kümesi toparlamanda yardımcı olsun...daha ne diyeyim.

Sevgiler

Geri