Şeref abi aynısı alt komşumuzda vardı öldüğünde 20 yaşına yakınmış. Dehşet sesi vardı apartmandan çıkarken gelene geçene havlıyordu, hani köpeği bilmesek diyecez doberman falan o kadar gür sesi var. İlerde ortaboy bekçi köpeği almak istersen safkan boxer tavsiye ederim yanlız şımarığı çok şımarık olur iyi yetiştirmek lazım. Bende beyaz boxer besliyorum benim yanımdayken çok uysal herkezle dost olabilir fakat sürekli gözümün içine bakar komut bekler, ben varken dövseler kim kızım o demeden atak yapmaz kafasını eğer, ama nezaman yanlız kalırsa yada komut alırsa deliriyor. Evdeki diğer hayvanlarıda çok çabuk kabullenip mükemmel şekilde savunuyor bırak güvercinlerimden yumurta kaçırmayı mümkün değil kumru,yabani 2 metre yaklaşamaz,evde kim yüksek sesle konuşursa hırlar susturmaya çalışır,geceleri uyumaz kapının önünde yatar 2 dakikada bir kalkar devriye atar. Yanlız çok dominant bir ırk ipleri bir kez kaçırırsan bir daha söz dinletemezsin ister kız ister döv yapacağını yapar hiç korkusu yok. Ama şunuda diyim ilk köpeğim değil fakat boxer farklı bir ırk,sahibi afedersin wc ye girdiğinde kapıda nöbet tutan çıkana kadar ağlayan başka ırk görmedim. Kimi köpek sadece kendi evini benimser evinden dışarı çıktığı zaman efeleği biter koruma güdüsü kaybolur bu ırk öyle değil sahibi neredeyse orası onun evi . Güçlü bir ırk olsada bir pitbull,dogo,kangal kadar güçlü değilller fakat yanında sahibi varsa 10 tane kangalın arasına girer ölmek kalmak onun için problem değil.