Budapeste Yüksek Ucucularım ( TİPPLER )

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mcisintan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

mcisintan

Üye
Katılım
23 Eki 2012
Mesajlar
61
Tepkime puanı
0
Yaş
32
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Mehmet Can
Meslek
Öğrenci
Şehir
Bursa
İlgi Alanı
BURSADA tippler olarak bilinen budapeste yüksek ucucalarım
Bir cogunu ese dosta verdik elimde 16 tane kaldı ve sizinle paylasmak istedim
Bu arada bu ırk yetistiren abilerim kardeslerim varsa bilgiler almak farklı kuslar beslemek isterim
Tek sorum var kuslar ne zaman tüyden cıkarlar cok bilgim yok bu konu hakkında daha yeniyim (:
Saygılarımla...
 

Ekli dosyalar

  • Adsız.webp
    Adsız.webp
    17.2 KB · Görüntüleme: 1,762
  • 4.webp
    4.webp
    16 KB · Görüntüleme: 1,759
  • 1.webp
    1.webp
    14.8 KB · Görüntüleme: 1,904
  • 2.webp
    2.webp
    20.8 KB · Görüntüleme: 1,655
  • 3.webp
    3.webp
    19.9 KB · Görüntüleme: 1,891
devamı
 

Ekli dosyalar

  • 5.webp
    5.webp
    18.6 KB · Görüntüleme: 1,933
  • 6.webp
    6.webp
    18.3 KB · Görüntüleme: 1,803
  • 7.webp
    7.webp
    36.3 KB · Görüntüleme: 1,616
  • 8.webp
    8.webp
    33.7 KB · Görüntüleme: 1,809
kuşlarınız güzelmiş ama paçalı ve paçasız oalrak 2 tane ayrı tip grubunuz var paçalıalrla pacasızlardan eşleşip yavru almıssınız gördüğüm tozluklu kuşlardan bunu anladım. paçalı yada paçasız olsun kuşlarınız bazı kişiler paçalısını makbul görürü bazıalrıda paçasızını tozluklu kuş hiçbirzaman göze güzel gelmez.

tüy döneminide söyle hesaplamak lazım bir kuşun kanadı 50 günde tam yerine geldiğini bilir isek tüye giren kuş 50 günde tamamen kendini düzmüş olur diye biliriz ama tüyler aynı anda dökülmüyor onun için 2-2.5 ay sürebilir tüy zamanı eğer kuşlar yavruya bakıyorsa geç tüye girerler yada sıkıntılı bir tüy değişimi yaşarlar. yavrular tüye giremez ise genç kuş hastalıgına yakalanırlar yada ateş yaparak ölürler veya başka hastalıklara yakalanırlar tüy zamanı kuşların dirençleri düşer.
 
İlk öncelikle yorumlarınız icin tesekkür ederim faydalı bilgiler icinde ayrıca tesekkür ederim (:
2 sorum olucak yazdıklarınıza dayanarak ;
Tozluklu kus neden göze gelmez neden begenilmez ? Yanlıs anlamayın bana göre kus performansına göre degerlendirilmeli dıs görünüse göre degil bu benim fikrim tabiki sizin görüsünüz benim icinde önemli bilgi edinmek isterim belkide ben yanlıs düsünüyorumdur
İkinci sorumda normal sartlarda kuslar cok güzel ucum sergiliyordu ama bu tüy degisiminden sonra bi garip ucmalar hic konmadıkları yerlere konmalar isteksizlikler vs vs.. tüyler tamamlandıktan sonra hersey yoluna girecik mi merak icerisindeyim (:
Saygılarımla..
 
Maşallah güle güle besleyin bu tüy döneminde kuşlarımızı fazla uçurmak için sıkıştırmazsak daha iyi olur :slm: :slm:
 
Maşallah bencede performansa göre değerlendirilmeli, bu aralar Özkan kardeşimizin dediği gibi uçurmaya zorlamasan daha iyi olur,performans kayıplarını bırakın hastalığın en yoğun göründüğü dönemlerden birindeyiz. Kuşlar izlediğim kadarıyla tüy çıkarmakta değil eski tüylerini dökmekte zorlanıyor , bu mevsimde en doğru olanı dişi erkek ayırmak aslında.
 
Paylastıgınız önerileriniz icin iyi dilekleriniz icin tesekkür ederim..
Konuyu actıktan sonra bi kuslara bakalım dedik bi ucurduk ilk resimdeki erkek gelmedi bayada yükseldiler umarım geri gelir dicem ama suana kadar gelmedi sanırım ya gitti ki imkanı yok gitmez , yada atmaca saldırısı ):
 
MEHMET CAN YAN KOMŞUM ..BU KARDEŞİM ..BİR ADIM İLERİYE GİDEMİYOR .ÇÜNKÜ KAFASI YA KUMA GÖMÜLÜ ,YA DA SÖYLENENLERİ DUYMAMAKTA İSRARLI ..ZEVK İÇİN FALAN BESLEDİĞİNİ SÖYLEYEN BİR ARKADAŞ..BABA -OĞUL ..ÖNERİLERE KULAK ASMAZLAR .ÖĞRENMEYE DE KAPALIDIRLAR BOŞA VAKİT KAYBI VELHASIL.

KUŞLAR STRAFOR YERSE ÖLÜR DEDİK.

YUVALARIN İÇİ DÜZ OLUR İSE KUŞLARIN BACAKLARI ÇARPIK OLABİLİR DEDİK.

PAÇALI KIRMA BANGOYU ÇIKARIN KUŞLARINIZ YOZ OLUR DEDİK.

KÜMESİNDE HAVALANDIRMA AZ DEDİK.

GECE LAMBA YAKMAK ZARARLIDIR DEDİK..İNSANLARI MEŞGUL ETMEMELİ .ÖNERİLERİNE KULAK ASMAYACAKSANIZ.!


YAA EVLAD ; SEN BENİM KIZIM TUĞÇE İLE BAHÇEDE OYNARKEN BEN GÜVERCİN BESLİYORDUM..YA ÖĞRENMEK İÇİN ÇABA SARF ET, YA DA KİMSEYİ MEŞGUL ETME .

BEN HER ZAMAN SERT YAZMAM ..BU SERT OLDU İSE SEBEBİ VARDIR.
 
mcisintan' Alıntı:
İlk öncelikle yorumlarınız icin tesekkür ederim faydalı bilgiler icinde ayrıca tesekkür ederim (:
2 sorum olucak yazdıklarınıza dayanarak ;
Tozluklu kus neden göze gelmez neden begenilmez ? Yanlıs anlamayın bana göre kus performansına göre degerlendirilmeli dıs görünüse göre degil bu benim fikrim tabiki sizin görüsünüz benim icinde önemli bilgi edinmek isterim belkide ben yanlıs düsünüyorumdur
İkinci sorumda normal sartlarda kuslar cok güzel ucum sergiliyordu ama bu tüy degisiminden sonra bi garip ucmalar hic konmadıkları yerlere konmalar isteksizlikler vs vs.. tüyler tamamlandıktan sonra hersey yoluna girecik mi merak icerisindeyim (:
Saygılarımla..


öncelikle tipler performans kuşları oldugu kadarda süs kuşları olarakda besleyen kuşsever dostlarımız var.ben pazarda kuş alıp satarken bana söylenen sözler bunlar benimde tozluklu gözleri sarı rengarenk ufak yapılı iri yapılı kuşlarım var bunlarda kısa gagalıalr ailesine giriyor. ama benim bu kuşlarıma orig ,sırp.selanik bangosu yada cobanı.macır sleanıklerini ucurdugumuz yanlarında cobanlık görevi yapan kuşlardır .eger tiplerini böyle işler için kullanıyorsan varsın bol paçalı olsun yada tozluklu olsun hiç önemi yok senin işini görsün gerisi boştur.

birgün ustamla beraber bir kuşçu ustaya gittik ona origlerin standartlari nedir paça gaga ve göz oalrak bilgi istedim. ve onunda origleri cok güzeldir. ve bana döndü güldü benim amacım bu orig dedikelrimiz kuşların macıra cabanlık yapması dır pacası olsun olmasın gözü renkli beyaz siyah tepeli tepesiz güllü(kıravatta derler)gülsüz fark etmez benim lazım olan işimi görsün isterse 1 m paçası olsun dedi. ozaman anladım standart arıyorsan süs kuşçususundur.standart aramıyorsan sadice o ırka ait özellikleri olsun ve en önemliside performansı olsun diyorsan ozaman meraklısısındır.


velhasıl gelelim konumuza paçasız kuşlar ayak toplamada daha iyi diyebilirim ayak toplama ne alaka dersen uçaklar bile tekerleklerini toplayamadıklarında biraz sıkıntılı uçuş yapıyorlar. sonuçda yüksekde rüzgara karsı bir direnç göstererek uçuyorlar 100-150 gram agırlıgında ufak bir kuş bunlar. paçalı olmaları tüylerinin güzel olmalarıda göze hitap ediyorlar çokda uçarlar o kuşa baglı. ama paçalı ve paçasız kuşları birbirinden ayırman gerekir diye düşünüyorum. illaki paçalı ve paçasız kuşlarının arasında bir performasn farkı vardır eminimde buna onun için ayırman gerekir diye düşünüyorum.

pazar çıkarsan tip bangosu besliyen kişilerin elinde kuşlar ya paçalı yada paçasız olarak görürsün ve slm ver sohbete gir öyle kişilerle standartlar neden paçalıdır paçasızdır diye sorular sor ila cvplar bir yerde birleşir kafanda bazı parçalar oluşur.



paçasız kuşlar postalar uçun uçucu ve performans kuşları oynarlar paçasız ve performans kuşları sırplar.tahranlar.drezgaflar(bulgaristana ait yüksek uçucu bir kuş ingiliz tiplerine benzerler uzakdan bakarsan yoza benzer)van yüksek uçusuları pacalı ve pacasızdırlar ama uzun uçarlar.


malatya taklacıları oyunlu mardin kuşları kelebekler macır selanıkleri ve birsürü kuş paçalı ve paçasızdırlar ama hepsi birbirine nazaran farklı performanslara sahiptirler.
 
bendede bunlar var erkeği yaşlı dediler doğrumu sizce?
 

Ekli dosyalar

  • SAM_0127.webp
    SAM_0127.webp
    37.1 KB · Görüntüleme: 1,431
  • SAM_0135.webp
    SAM_0135.webp
    29.1 KB · Görüntüleme: 1,463
Abdurrahim_AKSAKAL' Alıntı:
bendede bunlar var erkeği yaşlı dediler doğrumu sizce?
6-7 YAŞLARINDA YANİ BENİM GİBİ GENÇ . :haha: KANAATINDAYIM.

İKİSİ DE KISA GAGA MELEZİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM.SEBEBİ DE ;GAGALARININ KISA , KÜT VE GENİŞ OLMALARI.ÇAPLARI DA DAHA BÜYÜK OLDUĞUNU GÖRMEKTEYİM. :slm: MAŞALLAH
 
Guzel kuslarmıs Abdurrahim (: umarım üretip topluca güzelce uctuklarını görürsün (:
 
Uzun zamandır girmiyorum siteye , bu eski kusum kırmızı kafalı tip Bursada pek göremedim nerede bulabilirim bilen var mı acaba
 

Ekli dosyalar

  • IMG_1451.webp
    IMG_1451.webp
    243.5 KB · Görüntüleme: 824
Geri
Üst