BUĞDAYMI? KARIŞIK YEMMİ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan abifly
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 22
  • Görüntüleme Görüntüleme 9K

abifly

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
murat erol
Meslek
muhasebe
İlgi Alanı
Kediler
SELAMLAR BEN GÜVERCİNLERİMİ BESLERKEN GEREKLİ PROTEİN VİTAMİN ALSINLAR DİYE KARIŞIK YEM KULLANIYORUM FAKAT KUŞÇU BİR ABİM SAKIN KARIŞIK YEM KULLANMA KUŞLAR YAĞLANIR UÇMAZ ÇABUK HASTALANIR DİYOR.SADECE BUĞDAY VE BİR DE KUŞLARI KIZDIRMAK İÇİN ÇETENE YEDİR DİYOR.PEKİ SİZLER NE DERSİNİZ? KUŞLARINIZI NASIL BESLİYORSUNUZ SADECE BUĞDAYLA BESLEYENLER VAR BİR DE KARIŞIK YEM KULLANANLAR VAR BU KONU HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ PAYLAŞIRSANIZ SEVİNİRİM.....

ben hemen hemen 8 aydır karısık yemlıyorum herhangı bır zararınıda gormedım bıde dusunun kendı acınızdan hep aynı yemegi yedinizi bence karısık yem daha mantıklı yalnız karısımda hangı yemden ne kadar kullanıcagını hesaplaman lazım sıtede kusların ıhtıyaclarını gosteren tablolar var ordan yararlanıp karısım yapabılırsın

Kisin karisik yemi belirli olculerde verin yazin bugday verin. Surekli karisik kullanmayin.

SELAM ARKADAŞLAR,

BU KONUDA BENDE BİRŞEYLER EKLEMEK İSTİYORUM. ÖNCELİKLE ŞUNU BELİRTMELİYİM. KARIŞIK YADA SADE YEM İNANIN ARASINDA FAZLA BİR FARK YOK. SADECE TEK FARK FARKLI DAMAK ZEVKİ İNANIN KUŞLARA KARIŞIK YEM VERDİĞİNİZDE GÖZLEMLERİM SONUCU İLK SIRALAMA OLARAK DARI, FİĞ, AKDARI, ÇEKİRDEK, VS. EN SO BUĞDAY TÜKETİLMEKTEYDİ. BU DA BUĞDAYIN UCUZ AMA BESİN DEĞERİNİN DÜŞÜK OLMASINDAN KAYNAKLANMAKTADIR. BENİM KULLANDIĞIM YÖNTEM YAKLAŞIK 20 SENEDİR AYNI DAHA ÖNCELERİ İTHAL YEM KULLANIYORDUM. VE YEM KALİTELERİ ÇOK YÜKSEK SON DERECE TEMİZ VE 22 ÇEŞİT TAHIL VE BAKKLİYATLARIN KARIŞIMI BİR YEMDİ 25 KG PAKETLERDE ALIYOR BUĞDAYLA HARMANLAYIP KULLANACAK OLDUĞUM KADAR KARIŞIMLARLA KUŞLARIMA VERİYORDUM. SON DERECEDE MEMNUNDUM. AMA MALİYETİ ÇOK YÜKSEK YEM OLUYORDU. SON İKİ YILDIR DERNEĞİMİZİN DE KATKILARIYLA KULLANDIĞIM YEM KALİTESİ KADAR YÜKSEK OLMASADA EN AZ 15 ÇEŞİT KARIŞIMLA YİNE KENDİ HAZIRLADIĞIMIZ YEMLEME SİSTEMİNİ KULLANIYORUM. ÜRETİM YAPTIĞIM KUŞLAR GENELDE YAVRU ALIMI ZOR AMA BİR O KADARDA DEĞERLİ KUŞLAR. YAVRU AĞIRLIKLI KÜMESLERİM OLDUĞU İÇİN GENELDE TAKVİYE PROTEİNLER KULLANIYORUM HAFTADA 2 SEFER KÜMESTE YAVRUSUNU ALMIYACAK OLDUĞUM KUŞLARIN YUMURTALARINI YEMLERİN İÇİNE KARIŞTIRARAK KUŞLARA VERİYORUM. SON DERECEDE OLUMLU SONUÇLAR ALMAKTAYIM. HAFTANIN EN AZ İKİ GÜNÜ SARMISAKLI ZEYTİN YAĞINI YEMLE KARIŞTIRIP VERİYORUM. HEM HAZIMLARI HEMDE SARMISAK SAYESİNDE ANTİBİYOTİK UYGULUYORUM. YANLIZ BU UYGULAMARDA KESİNLİKLE KULLANACAK OLDUĞUNUZ YEMLERİN YIKANARAK TOZDAN ARINDIRILMASINI ÖNERİYORUM. BİRDE KESİNLİKLE KUŞLARINIZIN ÖNÜNDE YEM DOLU KAPLAR BIRKMAMANIZZI TAVSİYE EDİYORUM. ÇÜNKÜ FARE VE BENZERİ YARATIKLARIN KÜMESİNİZE YUVA YAPARAK ÇEŞİTLİ HASTALIKLARA DAVETİYE ÇIKARTMAMIŞ OLURSUNUZ. AYRICA SÜREKLİ TOK BİR ANNE VE BABA YAVRULARINA BAKMAZ. VE ZMANBLA YAVRU KAYIPLARINZ ÇOĞALIR. KUŞLAR SÜREKLİ AÇ VE TAZE YEMLE HIZLI TÜKETİM İLE BESLENMELİ. SU KAPLARI SÜREKLİ DOLU VE TEMİZ OLMALI.

SAYGILARIMLA,
ÜMİT KARAGÖZ
www.fegsed.com
www.fegsed.net
www.fegsed.org.tr

Selamun Aleyküm
ben sürekli karışık yeme karşıyım hem maliyet açısından hemde gerek yok yani kuş buğdayı beğenmiyorum yemem gibi bişey söyleme şansı yok karışık yem ve buğday arasındaki tek fark kuşların ağzındaki tat başka bişi yok ben şöyle bişey önerebilirim damızlık kuşlarınıza önce buğday verip doyurduktan sonra biraz karısık yem atın mecbur yicekler karısık yemide çünkü severek tüketiyorlar böyleliklede yavruya iyi bakmış olacaksınız ben bu şekilde yapıorum ve çok olumlu sonuçlar alıyorum çedene konusundada değerli kuşunuz olur yavru alamazsınız onları kızdırmak için verin sakın ama sakın yumurtaya yatan yada yavrusu olan kuşa çedene vermeyin kuş kızar yumurtadan veya yavrudan kalkar bilgilerinize sunarım Tşk ederim...Saygılarımla HAZARBEYOĞLU

Bazı arkadaşlar karışık yem konusunda sizin arkadaşınız gibi çok katı kesin fikirli, karışıok yemin kuşarı hasta ettiğini düşünüyorlar bu kısmen doğru karışık yemlerin büyük bölümünün '' ilaçlı '' olması bazı yemlerin kuşların kilo almasını hızlandırmsı , veya hazmının zor olması( bazı hazır palet yemler gibi) yemin '' bayat '' olaması vs . Bu ve benzer sorunlar yaşayan arkadaşlar çareyi karışık yem kulalanmamak ta bulu yor,.
Şunuda unutmamalıyız ki kuşlar için en faydalı ve en gerekli yem tabiki buğday . Ancak buğday her nekadar temel besin olsada kuşların tüm ihtiyacını karşılamayacağıda bir gerçek . Yavru gelişimi bazı yağ ve minerallerin alınması için kuşlarda karışık yem tüketiminin de gerekli olduğunu düşünüyorum . Biz sadece ekmek le beslensek örneğin ,ölürmüyüz ? belki hemen ölmeyiz ancak dengesiz beslenmeden kaynaklanan bazı sıkıntılar yaşarız elbette , aşağı yukarı aynı şey buda .
Burda benim dikkat etiğim birkaç husus var en önemlisi '' ilaçlanmamış yem '' almaya gayret edrim bu çok önemli tabiki bunun bir garantisi yok, ancak hep aynı tanıdığınız bildiğiniz yerden yem alır iseniz satıcı size yardımcı olur bukanuda .
Bir diğer konuda karışık yem her kuşa her mevsim aynı şekilde verilmez, yağı tohumlar ve kalorıili yemler soğukta daha faydalı olur ve yavru bakan larv için iyi olur .
Ha uçurulan kuşa çok kalorili yem verir iseniz çabuk kilo alır , çabuk kızışır , tüye çabuk girer vs bu nu iyi ayarlmak lazım , uçanların yemlemesi burda ayırt edici konu . Uçan kuşlar günde bir yada iki kez beslenmeli karışık yem miktarı iyi ayarlanamlı ki yukarıda sıralanan sorunlar yaşanmasın . ..
Buğday ise bizim vazgeçemeyeceğimiz başlıca besin zaten temel gıda diyebiliriz kuşlar için ..
Bakın karışık yem olayında bir de şöyle bir yanlış uygulama var, insanlar alıyor bir çuval ayçiçeği , yada fii, yada sorgun , yada aspir vs , veriyor kuşlara sırf bunu, bu çok çok daha tehlikeli işte böyle yapar iseniz kuşlarınız kabızlıktan tutun birçok sindirim sorunu yaşar ve bubun tetiklediği bir çok hastalığa yakalanır , ha bu şekilde beslemekten se sadece buğday la beslemek daha iyi tabii. En azından buğday kabızlık yapmaz , ishal yapmaz kuşun sindirim sistemini boz maz sadee kuşlarınız az ve dengesiz beslenmiş olur .. selamlar ŞEREF

bence dewamlı karışık yem ver yoksa kuş zayıf, halsiz kalabiliyor. Karışık yemde her türlü vitamin ve protein var..
zaten kuşlarda dewamlı karışık yem yemek ister...
Bende 1-2 senedir hep karışık yem veriyorum hiç zararı olmadı..

Ben hergun bundan veririm kuslarima :

yem1.jpg

Haftada 1 kez de bundan veririm :

yem2.jpg

2 resim koymuşun bu resimlerin arasındaki fark mısırmı

ben genelde 2 haftada bir 20 ytl lik yada 10 ytl lik yem almaktayım kuşlara devamlı karışık yem veriyorum ve yavrularin gelişimini oldukca etkiliyor saglıklı buyumelerine faydasi oluyor ama biraz masraflı oluyor bugdayla karıştırıp veriyorum karışık yemi hemen yiyorlar bugdaylari dışari atıyorlar karışık yem bitincede bugdaya yöneliyorlar elimde karışık yem görününce cok seviniyorlar peşimden hiç ayrılmıyorlar :D

esesli26' Alıntı:
2 resim koymuşun bu resimlerin arasındaki fark mısırmı

ben genelde 2 haftada bir 20 ytl lik yada 10 ytl lik yem almaktayım kuşlara devamlı karışık yem veriyorum ve yavrularin gelişimini oldukca etkiliyor saglıklı buyumelerine faydasi oluyor ama biraz masraflı oluyor bugdayla karıştırıp veriyorum karışık yemi hemen yiyorlar bugdaylari dışari atıyorlar karışık yem bitincede bugdaya yöneliyorlar elimde karışık yem görününce cok seviniyorlar peşimden hiç ayrılmıyorlar :D

Hayir sadece misir degil degil dikkatle baktigin vakit , hem misir hem beyaz bezelye hem yesil bezelye hem farkli cekirdek felan var..bu yem burda '4 sezon' isimle adlandirilir ve cogunlukla Posta guvercin yemidir.En ustekki Taklacilara uygun yemdir , postalar daha cok enerji sarf ettikleri icin yemleri biraz daha agir oluyor , bundan hergun Taklacilara verirsen zannediyorumki performans dusuklugu yasanir.Haftada bir o yemden veriyorum , cok seviyorlar ilk once deli gibi o buyuk yemlere saldiriyorlar sonra kucukleri yiyorlar.Ama guvercinlerinde misira , bezelye ve diger yemlerede ihtiyaci vardir ..misir vermek istemeyenler icin misir yagisi satilir burda ondan verirler..o yuzden sadece haftada 1 kez veriyorumki ihtiyaclarini gidersinler , hergun verilirse Taklaci performans kaybi yasar.

Saygilarimla.

selamlar arkadaşlar şunu unutuyoruz kuş nerde besleniyor yem verirken bu cok önemlidir. eğer güzel bir bahcede ve topraklı yeşillikli bir yerdeysek inanın sadece bugdaydan iyisi yoktur. fakat bir tarasta , catı arasında, yada kapalı bir dairede besliyorsan o zaman kesinlikle ve kesinlikle karışık yem vermeliyiz. örnek yabani yavruları ve yabaniler neler yer ne yirmi ceşit yem nede özel yem yolda buldukları ekmek kırıntısından pilav artıkları toprak ve pis camurlu su yinede hastalık kapmazsa bir yerden sağlıksal sorun yaşamaz. hayvanı ne aldıgı yağ nede kilo hasta eder. hayvanı hasta eden pis hava haraketsizlik ve sitrestir. yani yem bayat olmadıkca sorun yok. eskiden bugdaydan başka bir şey bilmezdim ve hayvanlardan fazla zai vermezdim şimdi karışıgı kendim yaptıgım halde zai veriyorum. hayvanlar bizden daha iyi donatılmış şekildedir eğer yerdeyse hangi maddede ve hangi toprakta hangi yeşillikte eksikligi varsa onu yer ama kapalı kuşların böyle bir şansı yok eger kapalıysa karışık yem vermeliyiz ama bunu cok iyi ayarlamılıyız ki hayvana verdiğimiz yemden dolayı hastalanmasın.

Bu konuda size katılıyorum, yerde bakmanın çok fazla vantajı var en önemlisi kuş toprAk yiyor ve moralli oluyor, bu yem olayı daha çok kapalı kümes te bakanlar için, çabuk yavru üretme çabasında olanlar için, bir de yogun yani pazarlardan toplama alımsatım kuşları için daha önemli .
Ben geçen yaz kendi kuşlarımın dolaşırken yerden ot , toprak vs nin yanında ilk defa küçük salyangoz dahi yediklerine şaht oldum .. Birde açık salınan kuşlar da hastalıklar daha çabuk iyileşiyor , urlu satın aldığım bir kuşun rahat ve açık ortamda urlarının düştüğüne bile şahit oldum, tabi bu bahsettiğim kuş genç bir kuştu.. Yani yetiştiricilikte yem kadar önemli , belki daha önemli konuların başnda güneşe çıkabilmek , uçmak , toprağa basıp ot toprak yemek de geliyor, bunlar kuşu zinde ve moralli tutan en önemli şeyler bence.. selamlar.ŞEREF

bence yazın normalden birazda ha az mısır werilmeli cünkü mısır yag yapar bende bugday ın yannda kızması için fiğ-kenewir weriyorum cekirdek wede beyaz darı weriyorum ama illaki mısır weriyorum cünkü oynarlar karısık yemden daha cok sewiyorlar mısırı :slm:

abifly' Alıntı:
SELAMLAR BEN GÜVERCİNLERİMİ BESLERKEN GEREKLİ PROTEİN VİTAMİN ALSINLAR DİYE KARIŞIK YEM KULLANIYORUM FAKAT KUŞÇU BİR ABİM SAKIN KARIŞIK YEM KULLANMA KUŞLAR YAĞLANIR UÇMAZ ÇABUK HASTALANIR DİYOR.SADECE BUĞDAY VE BİR DE KUŞLARI KIZDIRMAK İÇİN ÇETENE YEDİR DİYOR.PEKİ SİZLER NE DERSİNİZ? KUŞLARINIZI NASIL BESLİYORSUNUZ SADECE BUĞDAYLA BESLEYENLER VAR BİR DE KARIŞIK YEM KULLANANLAR VAR BU KONU HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ PAYLAŞIRSANIZ SEVİNİRİM.....

Merhabalar...

Ben sürekli karışık yem kullanıyorum... Kuşlara sürekli buğday vermek zülümdür! Buğday kuşun yaşaması için yeterli olsa bile kesinlikle besleyici değildir...

Ben yemi kendim hazırlıyorum;

buğday, mısır, maç, siyah mercimek, yulaf, keten tohumu, kenevir tohumu (Hint Keneviri), prinç, ak darı, kanarya yemi ve muhabbet kuşu yemi. Bunları harmanlıyorum... Kuşlarım kıpır kıpır yerlerinde duramıyorlar... :haha:

kardes bu yemler hava sartlarına gore guvercıne verılır yazın karısık kullanma kusların tuyden cıkmaz cete herhalde kenevırdır onu da fazla verme kusların ısal olur yazın bugday kalın darı fıgy serın tutsun dıye bularla yazı veya sıcakları gecmen gerekır karısık verırsen kusları sıkar vesureklı tuy sorunu yasarsın zaten karısıgı da haketmıyo bu andavallılar saygılar

bncede karışık ve buğday arasında pek bir fark yok parasından başka fakat haftada 1-2 günde karışık yemin yedirilmesi gerekiyor !!

Öncelikle merhaba

Bence karısık yem daha iyi şimdi diyeceksın neden düşün hergün hep aynı seyi yedını bide bir cok tür yemek olduğunu sen karar ver

selamlar arkadaşlar şöyle düşünün seralar olmadan mevsimlere göre gıdalar yani sebze ve meyveler vardı kimisinin yazın serinletme kimisinin kışın iyileştirme gibi özellikleri var hayvanlar içinde bu geçerli hayvanlar dogada mevsimlerine göre yem bulur ve onları yer. buda demek oluyor ki yemler verilirken zamanına göre verilmeli en uygun zaman o yemin yani tahıl ve bakla gilin dogada yetiştiği zamanlara denk gelen vakitler fakat biz bunlara uyuyormuyuz hayır yapmıyoruz. düşünün her gün insan ayni şeyi yemeyi bırakın en sevdiği şeyi her gün ama her gün ne kadar süre hiç bıkmadan ve sıkılmadan yapar. kuşlara ne verirsek yerler aclık allah insanı aclıkla yoklula sınamasın. mecbur ondan yiyor fakat dengeli karışık verildiğinde hiç biri zai olmaz ve hepsini yer. karışık yem bence vaz geçilmeyecek bir unsurdur. herkes bildiği şekilde kuş besler fakat eğer yem parası cok aman pahalı diye sırf bugday veren varsa hiç düşünmeden kuşlarını yarı yarıya azaltsın ayni meblaya daha kaliteli ve ceşit yemle besler.

Bence karışık yem daha iyi gibi gerekli vitaminler var içinde biraz yağ oranı fazlada olsa kuşlara her zaman karışık yem verilmelidir......Tabi zaman zaman buğdayda verebilirsiniz+kenevir:)

Dengelı ve duzenlı beslenme tum canlılar ıcın gereklı bır unsurdur, bazı arkadasların dedıgı gıbı eger kuslar cayır cımen gezebılıyorsa hafta 1 veya 2 defa karısık yem yada devamlı bol bugdaylı karısık yem verılebılır, ancak terasta balkonda yada kapalı yerde ıse bence devamlı karısık yem ve bunun yanında arada sırada yesıllık verılmelı toprak onlerınden eksık edılmemelıdır.

selam.bende kuşlara sadece buğday veriyordum ama diğer kuşçu arkadaşlara göre daha az yavru alıyordum 8 aydan bu yana karışık yem veriyorum yumurta ve yavru verimi arttı barde yemi yıkamadan vermeyelim üzerindeki tozlar ve ilaçlar nedeni ile kuşlar hastalık kapabilir

ben 3 degısık kapta verıyorum yemleri.

birinde bugday ve akdarı var. Öncelikle akdarıyı sonra bugdayı yıyorlar.

ikincisinde bugday ve fiğ var. Burada ise önce bugdayı sonra fiği yıyorlar.

üçüncü kapta ise yüksek proteinli palet yem var.

Üç yem kabını da aynı anda koyuyorum önlerine üçünün de başında üşüşüyorlar. sırayla bi ondan bi bundan butun kaplardan yıyorlar.

Ara sıra kenevir verıyorum. Bu yemim gercekten kuşları kızdırdıgı gercek. Ama yorumlarda okudum oyle yumurtası yavrusu olan kuşlara vermeyın demısler, ebn şu ana kadar sakıcasını gormedim.

örnegin 1 cıft kusum yavruları 20 gunluk ıken yenıden cıftleşip yumurtladılar ama aynı zamanda yavrulara da bakıyorlardı. bu surecte yavruklar yeme dustugu ıcın ben zaten anne babasından ayırıyorum.

yavruları her zaman baska bı kumeste beslemekte fayda var. Çünkü dıger kuşların ıcınde olması küçük oldukları ıcın dogru degıl. bazen dıgerklerı zarar verebılıyor. yavruların yem yemesı zor olabılıyor.

Geri