Bugün kılıç kanat(atmaca) peşimi bırakmadı:)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mehmet1994
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

mehmet1994

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
mehmet sümer
Meslek
yok
İlgi Alanı
Belirtilmemiş
Herkese merhaba ve iyi akşamlar diliyorum.Bugün basıma gelen olayı anlatayım kuşları açtım küre halinde uçuruyordum taklacıları birden kılıç kanat geldi ve kuşlara saldırdı ilk saldırışta kuş alamadı kuşlarım yıldıza çıktı daha sonra bu aşşağıdan bi daha saldırdı ve kırmızı çakmaklı dişimi aldı götürürkene 2 kere düşürdü geri yakaladı neyse 3. kez kuş düştü az ötedeki dama 1 saat sonra dişi geldi kursak kısmında hafif yırtılma var çok şükür bişeyi yok fazla.Sonra bu bi daha geldi kuşlar gene kalktı ve bu sefer yavrusu olan dişi miskimi aldıgı gibi gitti aradan yarım saat gecmeden sanırım miskiyi yavrularına bıraktı ve bi daha geldi o geldi ben hemen kuşları kapattım ve bi kaç gün kuş uçurmucam alıştı sanırım:D Adanalarımı uçuracam kolay kolay alamıyor onları onlarda dalıcı oldugu için:D Taklacılar afedersiniz biraz salak atmacayı görünce dama gelecegine yükseliyorlar cins ve postalar hemen dama atıyor kendini...

Ucuz atlatmışsın kuşun insaflı gününe geldin sanırım alıp alıp bırakmış :) şaka bi yana bi daha havaya bakıpda uçurursan daha faydalı olur.inş kaptırmazsın :(

Valla miskimi aldı yavrusu olan pekte insaflı degilmiş:DHavaya bakmak bişeyi değiştirmiyor bir anda geldi nerden geldigini bile anlamadım ama yapacak bişe yok doğanın kanunu bu oda karnını dogurmak zorunda napalım kalan sağlar bizimdir:D

bu aylar atmaca ayı galiba 2-3 gündür benm kuslarada saldırdı ıslık felan kurtardım 2-3 kere ben hiç ucurmuyorum artık

Valla 2 gün önce havada atmacamıydı başka birşeymiydi bir sürü kuş gördüm 10 15 tane kartal gibi süzülüyorlarda.Hemde istanbulun göbeği fatihde kesinlikle martı filan değildi.

geçmiş olsun gercekten ucuz atlatmışsınız kuşu yarasını diin ve gunlük tendırtıyotla yarayı temızleyin ve antibiyotik verin hayvan iylsir inşhl saygılar

Kartalların göç mevsimi 20 25 tane vardı bizim burdada ama kuslara saldırmadılar.Sanırım gçö mevsimi oldugu için su sıralar çok çoğaldılar.

Sivri kanat dediğin yırtıcı atmaca değil kardeşim (: O sivri kanat dediğin " GÖK DOĞAN".Çok nadirde olsa artık şehirlerde de görülmeye başladı.Dediğin gibi bir kere takıldığı zaman kovalayıp gidip gidip geliyor. 1 haftada 5 gün üst üste yaklaşık 15 20 kere saldırı yaptı fakat alamadı.1 hafta ara verdim uçurmaya şu anda rahatım herhangi bir gök doğan saldırısı yok.Gök doğanın saldırısını gördükten sonra atmacalara dua eder oldum doğrusu (: Atmacanın yaptığı hareket bellidir.Ya yerde yemlenene aniden tek hamlede saldırır kovalamadan gider yada sıktaki kuşa saldırır ama gökdoğan saatteki 320-510 Km hızıyla aniden çıkıp saldırıp defalarca kovalayarak adeta insanda korku patlaması yapıyor (:

banada bir yirtici abone oldu artik ne oldugunu kestirmek zor bin cesit yirtici var hatta komsumdan cok görmeye basladim bahcemde 1 ay icerisinde 2 kusumu aldi ucursam zoruma gitmez yerdeki hayvani urtukup kaldiriyor sonra rovesatayi cakiyor resmen son aldigi kusumu yedikten sonra getirip önümdeki bahceye atti yazik yavrularida vardi kusun simdi disi bakacagim diye yipraniyor yavrulara guvercin besletmez oldular kisaca...

banada bir yirtici abone oldu artik ne oldugunu kestirmek zor bin cesit yirtici var hatta komsumdan cok görmeye basladim bahcemde 1 ay icerisinde 2 kusumu aldi ucursam zoruma gitmez yerdeki hayvani urtukup kaldiriyor sonra rovesatayi cakiyor resmen son aldigi kusumu yedikten sonra getirip önümdeki bahceye atti yazik yavrularida vardi kusun simdi disi bakacagim diye yipraniyor yavrulara guvercin besletmez oldular kisaca...

bu yazıyı yazdıgımın ertesi günü 2 kusum daha kaçtı saldırdı alamadı kuslar darma duman oldu 2 tanede kayıpıum var kafam bozuldu ve artık taklacıları ucurmuyorum afedersiniz biraz salaklar damda duruyorlar atmaca geliyor yuksekten ürküp çandırlarla birlikte kalkıyorlar ve oda yetmezmıs gibi dama geelceklerine yıldıza gidiyorlar ordada atmaca alıyor bende artık cinslerimi ucuruyorum yani adanalarımı en guzelı onlar saldırsa bile kolay kolay alamıyor hemen dama dalıs yapıyorlar.Aniden ürküp kalkmıyorlarda zaten onlara saldırmıyor kolay kolay renkli olmadıkları için ve toplu ucmadıkları için sanırım atmacanın dikkatini cekmıyor:D

Geçmiş olsun öncelikle. bu sabah 2 kelebek bir budapeşte uçurdum. kuşlar yükseldi. baktım binaların arasından sivri kanat yükseliyor. hepsini ayrı ayrı kovaladı. Kelebekler direk döne döne yuvaya indi. budapeşte peşinde sivri kanatla binaların arasına daldı. dalarken bir ara kovalamayı bıraktı tekrar daldı. Aldımı almadımı bilmiyorum ama o dalıştan sonra ne budapeşte nede sivri kanat ortaya cıktı. budapeşteninde 1 haftalık yavruları var. Dişi nekadar bakar bilmem.

Geri