Bugün yumurta aldım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan erdalmagic
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

erdalmagic

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Erdal Saruhan
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaşlar dişi baskam bugun yumurtladı.İlkdefa yumurta alıyorum.Ne yapmalıyım folluktada hiç saman vb. şeyler yok.Bide folluk yumurtanın olduğu yer yerde onu yukarı almalımıyım ?

benim fikrim ilk önce pazardan saman almalısın önlerıne attıgında zaten onlar toplar follugun seklını hıcbısekılde degıstırme kusların yatmayabılır selamlar

Saman koydum ama bazen ustlerine yattıkları zaman saman yumurtanın ustune cıkıyor.Yumurtanın üstünde saman olması problem cıkarırmı ?

Evet sorun çıkar yumurtayıgerektiği gibi ısıtamaz.samandan bir yuva yap elinle ortası çukur sadece yumurtaların sığacağı kadar.
Nereye yumurtladıysa orda klasın yoksa basmaz yumurtaya.
Bence saman yerine çam yapraklarını kullan yada süpürge teli.

bence yuvanın yerini hiç değiştirme yerinde kalsın ayrıca çam ağaçlarından dökülen iğneli sapları topla kümese at kuşlar kendileri toplayacaktır kuşların yumurtlama sezonunda bu işemi yaparsanız daha faydalı olacaktır bırakın güvercinler kendi hazırlıklarını kendileri yapsın yuvalık ve yumurta yeri değişiminde kuşları huzursuz etmeyin saygılarımla

Süpürge tellerini yumurtanın yakınlarına bir yere koy. Kuşlar kendileri gereğini yaparlar. Bir de yumurtayla çok ilgilenme yatmayabilirler...

Geri