cenk1905
Üye
- Ad Soyad
- Cenk Taş
- Meslek
- Mobilya
- İlgi Alanı
- Kuşlar
Arkadaşlar öncelikle Mubarek Ramazan ayınız kutlu olsun. Bu başlıkta güvercinlerime musallat olan ve malesef çoğunu kaybetmeme neden olan bir hastalıktan söz edeceğim,amacım sizleride nacizane bu hastalığa karşı bilgilendirmek ve ne türlü önlemler alınması gerektiği hakkında tavsiyelerde bulunmak.Bu hastalık bu günlerde çok salgın bir hale geldi çevremdende edindiğim izlenimlerde hep bu yönde,kimin kümesine ne zaman musallat olacağıda hiç belli olmuyo yani.Öncelikle şunu söyleyebilirmki hastalık iç ve dış parazitlerin kuşlara virüs bulaştırması sonucu ortaya çıkıyor bir okadar ölümcül ve eğer öldürmese bile kuşlarda eser bırakan çok dejeneratif ve inanılmaz hızlı yayılan salgın bir hastalık.Belirtileri: Ani iştah kaybı,Aşırı su tüketme,Yeşil renkli sıvı ishal,Tedirginlik,Ürkeklik,Kuşların uçuşunda anormallik,Birkaç tane yavru güvercinin aynı anda salabaşa yakalanması,Kümesimizde malesef bu illet hastalığın mevcut olduğunu gösteren belirtilerdir.Tedaviye gelince herkes bişeyeler söylüyo ama ne yaparsanız yapın giden gidiyo kalanda taşıyıcı olarak kalıyo bi süre sonra onlardada salabaş gibi ileri safhadaki belirtiler orataya çıkıyo.Ben veteriner hekime danıştım bana tamiflu isimli bir ilaç önerdi ama sonuç alacağımdan pek umutlu değilim açıkçası.Arakadaşlar size tavsiyem bu hastalıkla hiç karşılaşmamanız dileklerimde o yönde,Bunun için kuşlarınızı iç ve dış parazitlerden arındırnız gerektiğinde kümesinizi boşaltıp,kuşlarınızı güvenli beryerde beklertip kümesinizi ziraat ilaçlarıyla ilaçmanız,dışardan getirdiğiniz kuşlara dikkat etmeniz.Ve kuşlarınıza her yıl düzenli koruyucu aşı yaptırmanız.Umarımz bunları dikkate alır ve kuşlarınıza en büyük iyiliği yapmış olursunuz hepinizin Ramazan ayını tekrar kutlar saygı ve sevgilerimi iletir,sağlıklı ve verimli kümesler dilerim...