Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
MERHABA ARKADAŞLAR
UZUN SÜRE ARAŞTIRDIM BULGARİSTANDA TÜRKİYE YE GÖRE AYNI MARKA AYNI MODEL BİR ARABANIN 4 TE 1 FİYATINA DAHA UCUZ OLDUGUNU GÖRDÜM....FAKAT BEN GÖÇMEN DEĞİLİM HALİYLE BULGARİSTAN PASAPORTUM YOK...
AMA YİNE DE TÜRKİYEDE KAZIKLANMAK YERİNE BULGARİSTANDAN ARABA ALMA ŞANSIM VAR MI.?
TANIDIK GÜVENİLİR BİR GÖÇMEN ARKADAŞ BANA ALIP GETİRSE VE 3 AYDA BİR VEYA NE KADARSA ARTIK O SÜRE DOLMADAN GÜMRÜKTEN GİRİŞ ÇIKIŞ YAPSA BİR SORUN OLUR MU....FİKRİ OLAN VARSA YARDIMCI OLURSA SEVİNİRİM...ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.
HAYIR YANILIYORSUN BURASI GENEL KONULAR KISMI BURADA FARKLI PAYLAŞIMLAR YAPILABİLİR....HATTA DİĞER BAŞLIKLARA BAKARSAN HAKLI OLDUGUMU GÖRECEKSİN.....
AÇIKÇASI SENİN GİBİ HER KONUYA YORUM YAPAN HER DELİKTEN CIKAN BİR KİŞİNİN BU KONUYADA YORUM YAPACAGINI TAHMİN ETMİŞTİM...
TÜRKER ÖDEN VERGİ KAÇIRMA FALAN YOK...4 LİRALIK BENZİNİN 3 LİRASI VERGİ
20 000 TL LİK ARABANIN 10 000 TL Sİ VERGİ....BEN BU HÜKÜMETİN VERGİSİNİN ALTINDA EZİLMEK ZORUNDA MIYIM?
HESAPTA ACIK VARSA VERGİDE ARTIŞ OLUYOR...BEN BU DEVLETİN BORCUNU ÖDEMEK ZORUNDA MIYIM?
AVRUPANIN BİR ÇOK YERİNDE BİR ARABA 2.ELE DÜŞÜNCE FİYATI BAYAGI UCUZLAR....
BİZİM KULLANILMIŞ ARACA VERDİĞİMİZ PARAYLA MİLLET 0 KM ARABA ALIYOR...
TÜRKİYEDE HAYATIN NE KADAR PAHALI OLDUGUNU ZATEN HEPİMİZ BİLİYORUZ
BİLMEDİĞİNİZ BİR VERGİ DAHA VAR GÜMRÜK VERGİSİ.ARABA ALIRSAN TR DEKİ FİYATI KAÇ PARAYSA ONA DENK GELECEK KADAR YANİ ARADAKİ FARK KADAR VERGİ ALINIR SEN YİNE KAZANAMAZSIN DEVLET KAZANIR :sinirli:
bıldıgm kadarıyla yurt dısından alınan arabanın altı ay burda durdugu zaman altı ayda orda durması sart
bulgarıstan da okuyan arkadasımdan duymustum eve araba fıyatları turkıyeye gore yarı fıyatına
saygılar
oguz ustundag
bıldıgm kadarıyla yurt dısından alınan arabanın altı ay burda durdugu zaman altı ayda orda durması sart
bulgarıstan da okuyan arkadasımdan duymustum eve araba fıyatları turkıyeye gore yarı fıyatına
saygılar
oguz ustundag
Arkadaşın dediği doğru. Bende Bulgaristandan araba getirmek istemiştim ama tekrar Türkiye ye dönmek için altı ay arabanın Bulgaristanda kalma şartı var. :hayir:
Sorun vergi ve 20 ye 10bin ise satista 10 bin düsmez o fiyatin bir miktar altinda satarsin.
hayallerini zorlama eger kolay olsa biz avrupadakiler yapardik.
orda 300 euro yillik vergi sigorta burda 1000euro. normal dizel binek arac.
bizler orda oturma hakki olanlariz ama ilk önce orda oturma alman lazim veya bir bulgar vatandasiyla evlenmen gerek.
yoksa o vergidir aramadir adres kaydidir bunla ugrasacak adama ihtiyacin var.
oda ne yapiyor bir kiralik ev yada adres.onun aylik ödemesi.yani isinu uzatiyorsun ve ayni bedeli zamanini harciyarak ödüyorsun.
kinci durum yurt disinda araba alma imkanin yok oranin vatandasi degilsin.
türkiyede baska kisinin üstüne tescilli bir araci süremessin.
vergi kaciriyormusun evet Türkiyede bir ev araba birde yakit vergisi var carki ceviren onuda kis tam olsun.
yeni nesil araclar hem dizel hemde kücük motorlu ve nerdeyse olmayan bir vergi düzenegiyle kullanicilara sunuluyor.
Türkiyedeki araclar avrupada yok.
ve okadarda saglamlarki eger degerini bilen kullaniyorsa.
bulgaristanda alsan ana vatani komsu ülkelerinden gitme km düsük yipranmis basindan bin bir bela gecmis araclar.
yok alacam diyorsan sanayi köselerinde cok beklemezsin umarim
varsa kümesin oraya aktar cok rahat edersin :ckmk:
Ersin kardeşim bu işe hiç girme derim
çift vatandaş (bg ve TC) olman şart ve aracı aldığın zaman bg 6 ay Bg kalman gerekiyor 6 ay kaldıktan sonra Türkiyeye aracı getirebiliyorsun. 6 ay da araç Türkiye kalabilir ama sen Türk vatandaşlığım var demişsiniz araç alabilirsiniz fakat araçı gümrüğü sokulmak zorunda gümrüğe aracı soktuğunuz zaman aracın zaten Türkiyede fiyatını buluyor
benim araştırdığım ve edindiğim bilgi bunlar 2 hafta önce hamzabey sınır kapısından geçerken bu konu ile ilgili bır yazı vardı gidip gelen arkadaşların varsa onlarda bi baksın derim